spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertExamen pentru Energia !

    Examen pentru Energia !

    Dacă vor pierde cu Bacăul, gorjenii au şanse tot mai mici să ajungă în cupele europene

    Starea de spirit la echipa de handbal Energia Pandurii nu e prea grozavă. Evoluţia din ultimele două meciuri nu le dă motive de încredere gorjenilor, aşa că antrenorul Liviu Andrieş a avut de tras în ultimul timp pentru a-şi capacita echipa să joace bine. Meciul cu vicecampioana României, ştiinţa Bacău este ca un examen, un test de care poate depinde în mare măsură sorta gorjenilor în acest campionat. Târgujienii nu sunt speriaţi de renumele adversarilor, aşa că le-au pus gând rău. „Ne aşteaptă un meci greu împotriva vicecampioanei, un meci foarte greu. Ei au un lot numeric şi valoros. Noi sperăm să facem un meci bun şi să ne luăm revanşa în faţa spectatorilor şi să luăm şi cele trei puncte. Cred că şansele sunt egale, 50-50”, a declarat cel mai bun marcator al Energiei, Florin Acatrinei.

    Joacă la victorie

    Doza de încredere este mare în rândul handbaliştilor. „Sper să câştigăm cu Bacăul. Acesta este obiectivul. Apoi putem jongla cu punctele şi poziţia pentru a pica cu cine vrem”, spune extrema Energiei, Alexandru Asoltanei. Acesta este dublat de antrenorul Andrieş. „Cu atitudine, determinare şi o apărare bună putem câştiga. Bacăul pare să fie peste noi, dar în jocurile de pregătire am câştigat contra lor în vară. În tur, la Bacău am început bine, am avut 4-1, 6-2, 7-3, am condus mult timp, dar din păcate intrarea lui Rotaru a făcut diferenţa. Acum sper să începem bine şi să o ducem până la capăt”, spune Andrieş. Tehnicianul mai spune că echipa sa trebuie să fie constantă în evoluţie pe tot parcursul jocului. „În cele două meciuri din acest an am început mai slab, am alergat după adversar, din fericire cu Minaur am revenit, dar la Dinamo nu am reuşit. Acum trebuie să avem o continuitate în exprimare şi să nu mai avem fluctuaţii. Trebuie să avem o apărare agresivă. Nu doar Rotaru este periculos, toată linia lor de 9 metri şi extremele sunt periculoase. Dacă avem momente de respiro ne vor taxa. Trebuie să fim în priză şi să fim agresivi. Îl au pe Fenici, Rotaru intră după 20 de minute. Au doi coordonatori buni. Trebuie luate măsuri speciale cu toţi jucătorii”, a mai declarat Andrieş.

    Datori cu un joc bun

    Energia a avut probleme în anumite meciuri. Energia vrea să facă un meci mare contra Bacăului, iar victoria să fie ca o recompensă pentru cei care susţin echipa olteană. „Ne trebuie mobilizare exemplară pentru că este un meci foarte greu. Suntem puţin mai mult datori iubitorilor de handbal cât şi conducătorilor pentru evoluţia din cele două etape din campionat. Sper ca vineri toţi să ne mobilizăm şi să facem un meci bun, să facem uitată evoluţia noastră din ultime două meciuri. Chiar dacă am învins Minaur Baia Mare suntem conştienţi că nu ne-am ridicat la exprimarea pe care ne-o dorim”, a comentat Andrieş. Cât despre joc, tehnicianul e ferm: „Ne aşteaptă un examen dificil în faţa celor de la Bacău, o echipă puternică a handbalului românesc. Trebuie să jucăm la potenţial maxim”, a încheiat Andrieş.

    „Suntem calificaţi în play-off, suntem momentan pe locul 5, dar trebuie să ne consolidăm această poziţie şi apoi să urcăm mai sus. În play-off vor fi meciuri grele şi depinde ce adversari întâlneşti. E clar că cu cât urci mai sus poţi întâlni un adversar mai apropiat valoric. Toată lumea vrea să evite Constanţa, şi acest lucru îl vrem şi noi. Vedem pe ce loc vom fi înainte de play-off. Noi trebuie să evităm locul 6”, Liviu Andrieş, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: