spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertExamen pentru Europa

    Examen pentru Europa

    Concordia nu a mai bătut pe nimeni de 15 etape, iar dacă pierd la Chiajna, gorjenii nu merită să ajungă în Europa

    Concordia-Pandurii nu e deloc un meci uşor pentru gorjeni. Gazdele acestei partide joacă acest meci având sabia înfiptă deja în gât, orice pas greşit fiind echivalent cu retrogradarea. Tocmai de aceea, una din pretendentele la locul 2, Pandurii are viaţă grea la Chiajna, gorjenii având de susţinut un adevărat examen. Oltenii au avantajul de a-şi decide singuri soarta, iar la Chiajna indiferent cât de greu va fi meciul trebuie câştigat. O victorie la Chiajna nu mai obligă Pandurii să bată miercuri Astra, gorjenilor fiindu-le util şi un egal pentru a termina cel puţin pe locul 3. Tocmai de aceea e importantă victoria la Chiajna pentru a oferi încă o variantă în plus pandurilor în lupta pentru Europa. Partida de la Chiajna va începe la ora 19.30 şi va fi în direct pe Dolce Sport.

    Prima finală

    Fătă patru titulari, toţi suspendaţi, Nicoară, Anton, Nistor şi Rusu, Pandurii trebuie să câştige la Chiajna pentru a continua cursa spre Europa. Gorjenii au nevoie de cele trei puncte, însă capitală va fi partida de miercuri de la Târgu-Jiu cu Astra Giurgiu,. Practic, două finale din care gorjenii dacă vor ieşi cu şase puncte vor termina campionatul pe locul DOI. „Urmează ultimele 2 etape, sunt două meciuri foarte importante care se joacă la 50 de ore distanţă. Între aceste meciuri nu avem decât să revenim de pe drum şi să ne odihnim. Cu 6 puncte rămânem pe loc de Europa League”, a comentat Cristi Pustai, antrenorul celor de la Pandurii supărat fiind pe programarea tendenţioasă a Ligii. Oricum, la ora meciului cu Chiajna, gorjenii vor şti deja ce au făcut rivalele la Europa, Astra şi Petrolul. „Vedem dacă e bine că ştim ce rezultate au făcut celelalte echipe. E rău că ora meciului cu Chiajna e aproape de ora meciului cu Astra”, a comentat Pustai. Acesta merge mai departe şi spune că a pregătit echipa pentru acest ultim asalt. „Avem 4 jucători suspendaţi, iarăşi un incovenient şi mai avem şi alţii la limită. Ştiu că Viera şi Matulevicius sunt la limită. Ar fi absenţe importante pentru meciul cu Astra. Toate punctele sunt importante”, a comentat Pustai. Acesta ştie că totul se va juca miercuri seara. „De ce ne-am ferit nu am scăpat. Meciul cu Astra va fi decisiv. Indiferent de rezultatele din penultima etapă, dacă batem Astra suntem teoretic pe locul 3”, a mai punctat principalul pandurilor. Referindu-se la meciul din această seară, Pustai spune că va fi o finală, unii se vor bate pentru Europa iar alţii pentru evitarea retrogradării. Trebuie spus că cei de la Chiajna nu au mai câştigat un meci de 15 etape, ultima victorie fiind împotriva Gloriei Bistriţa undeva prin noiembrie 2012. „Şi pentru Chiajna e un meci capital. În fotbal nu poţi spune nimic dinainte. Era o echipă cu o situaţie destul de bună la finalul turului dar care în retur a adunat puţine puncte, 5-6 puncte. În ultimele etape au mai strâns puncte, câte un egal. Suntem favoriţi pe hârtie, dar în ziua de astăzi pe teren se scrie istoria. Statistic suntem favoriţi, dar la Chiajna nu prea s-au obţinut puncte” a mai declarat Pustai. În încheiere, tehnicianul prevede un meci pe contre. „Dacă ne uităm că nu au câştigat acasă nu pare o echipă periculoasă, dar având în vedere importanţa meciului toate punctele sunt importante. Şi pentru noi le fel. Se va juca la victorie, va fi un joc pe contre, sper să avem câştig de cauză. Cea mai bună şi frumoasă opţiune e victoria. Dar le-am spus-o jucătorilor nu doar acum că şi un punct se adună în clasament”, a mai declarat antrenorul pandurilor.

    Locul 4 asigurat

    După ce Dinamo a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Viitorul Constanţa, gorjenii şi-au securizat cel puţin locul 4 la finalul Ligii 1. Trupa lui Pustai nu mai poate rata prezenţa în primele patru poziţii la finalul acestui sezon. Târgujienii chiar şi dacă vor pierde ambele meciuri tot vor mai avea şanse la cupele europene, în cazul în care Petrolul Ploieşti va câştiga la finalul acestei săptămâni finala Cupei României, atunci ocupanta locului 4 merge în Europa League. Doar CFR să nu câştige!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: