spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertExplozie de cote pentru panduri

    Explozie de cote pentru panduri

    Clasarea pe locul 2 le-a crescut cota de piaţă a pandurilor

    Sunt vicecampionii României şi se mândresc cu asta. Evoluţia bună în sezonul recent încheiat le-a adus faimă dar şi bani mai mulţi jucătorilor de la Pandurii. Astfel, majoritatea fotbaliştilor din trupa lui Cristi Pustai au ajuns să valoreze pe piaţă milioane de euro. Brusc, cota de piaţă a explodat, iar oficialii echipei ar trebui să se frece pe mâini de fericire.

    Panduri de milioane

    Ei bine, Pandurii a fost una din cele mai bune echipe ale Ligii 1 în sezonul încheiat. Oltenii chiar au meritat să termine în faţă în Liga 1. Evoluţia bună nu a rămas nemarcată de siteul treansfermarkt.de, site unde fiecare jucător este cotat după anumite criterii. Astfel, pe parcursul unui an jucătorii sunt evaluaţi şi li se pun nişte cote de piaţă orientative. Unora le creşte cota, altora le scade, însă gorjenii sunt în creştere evidentă. Astfel, acum un an cota de piaţă a pandurilor era una mult mai mică decât în prezent. Spre exemplu în 21 august 2012 Matulevicius valora 500 de mii de euro. Acum vârful a ajuns la o cotă de piaţă de 1,3 milioane de euro. Un alt exemplu este Dan Nistor. Acesta a devenit cel mai bine cotat pandur. Anul trecut în august Nistor valora un milion de euro, iar acum 1,8 milioane de euro. Şi Ousmane Viera este în top. Fundaşul care este pe picior de plecare a avut o creştere mai mică, de doar câteva sute de mii de euro de la 1,4 la 1,7 milioane de euro. În aprilie 2012, John Ibeh avea o cotă de piaţă de 550 de mii de euro. Acum, atacantul a ajuns la 1,2 milioane de euro. O creştere importantă. Un alt pandur care a explodat este Alexandru Vlad. Acesta deşi nu a debutat încă la echipa naţională, acolo unde cota creşte după fiecare meci a ajuns să valoreze 1,2 milioane de euro. De 12 ori mai mult decât valora în noiembrie 2011. La capitolul jucători de milioane poate fi pus şi Claudiu Voiculeţ. Acesta are o cotă de piaţă de un milion de euro, cu 300 de mii de euro mai mult decât valora anul trecut pe această vreme. Şi stelistul Mihai Răduţ care a jucat în ultimul sezon la Târgu-Jiu a ajuns la un milion de euro. Când a plecat de la Steaua valora 550 de mii de euro, iar acum la plecare face un milion de euro.

    Alţii în pragul milionului

    Mai sunt în lotul pandurilor şi jucători care nu au atins cota de un milion de euro. Tare din spate vine Paul Anton. Acesta în şase luni a avut două creşteri de cotă, de la 550 de mii de euro la 700 de mii şi acum la 850 de mii de euro. Cel mai probabil, în august jucătorul dacă va fi sănătos şi va juca la fel ca până acum va trece de pragul milionului de euro. Alţi panduri aflaţi la graniţa milionului de euro sunt: Călin Cristea, Iulian Mamele şi Bogdan Unguruşan. Aceştia valorează 900 de mii de euro. Şi ultimul marcator al pandurilor din campionatul trecut, Vali Lemnaru a ajuns la cota 850 de mii de euro. Când a venit la Târgu-Jiu, Vali Lemnaru avea o cotă de piaţă de 300 de mii de euro.

    Reper important

    Siteul german de specialitate, transfermarkt.de este un punct de reper pentru mai toată lumea din fotbal. Astfel, echipele atunci când fac strategia pentru un transfer consultă acest site pentru a vedea care este cota de piaţă a unui jucător. Trebuie spus că valorile sunt date aproximativ, fiind cu titlu infirmativ iar ele nu constituie exact suma de transfer. „Recunosc că mă uit pe acest site. Sunt statistici interesante acolo”, a comentat preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: