spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFinal cu miză pentru Pandurii

    Final cu miză pentru Pandurii

    Cristi Pustai spune: „Contează foarte mult finalul de campionat, să fim cu picioarele pe pământ”

    Mai sunt 7 etape. Ultimele ale Ligii 1 în acest sezon. Deja s-a conturat un clasament, Steaua e aproape campioană, echipa din Ghencea având nevoie de doar şase puncte din 21 puse în joc pentru a deveni şi matematic campioană. Şi la retrogradare se ştie deja o echipă care va lua drumul Ligii a II-a, Gloria Bistriţa. Lupta va fi încinsă pentru ocuparea locurilor de Europa, echipa noastră de fotbal Pandurii fiind angrenată în această luptă.

    Trei favorite, altele visează

    Locul 1 este acontat de Steaua. Bătaia se va da pe locurile 2, 3 şi 4, poziţii care duc în Europa. Ei bine pentru aceste locuri se bat mai multe echipe, printre care şi Steaua. Astfel, echipe ca Astra Giurgiu, Pandurii, Petrolul Ploieşti, Dinamo sau Vaslui trag speranţe să prindă un loc cât mai fruntaş. Trebuie să menţionăm faptul că principalele favorite la locurile menţionate mai sus sunt primele trei echipe, Dinamo şi FC Vaslui părând a fi aut-sideri în acest moment. Între locul 2 şi locul 5 sunt patru puncte diferenţă, însă Dinamo se află la trei puncte de locul 4, aşa că cei din Ştefan cel Mare trag speranţe să prindă Europa. În schimb, Vaslui are doar şanse teoretice de a mai prinde primele patru locuri, distanţa între locul 2 şi moldoveni fiind de opt puncte. În plus, în etapa viitoare FC Vaslui va juca pe teren propriu cu Astra Giurgiu într-un meci care poate fi decisiv pentru gazde. Oricum, marile favorite la Europa sunt Astra, Petrolul şi Pandurii, în timp ce Dinamo sau Vaslui doar visează la Europa, acolo unde pot ajunge doar printr-o conjunctură a rezultatelor.

    21 de puncte la bătaie

    Pentru Pandurii, la fel ca şi pentru celelalte competitoare, ultimele şapte etape sunt nişte finale. Astfel, antrenorul Cristi Pustai încearcă să-şi ţină elevii în priză, să-i ţină în continuare motivaţi şi peste o lună de zile să sărbătorească. „Victoria finală e mai aproape, dar dacă nu rămânem uniţi şi dispuşi la efort e greu”, susţine Cristi Pustai. Tehnicianul merge mai departe şi spune că echipa lui are un avantaj în faţa principalelor contracandidate. „E important că din 7 meciuri avem 4 jocuri acasă, unde suntem o echipă redutabilă”, mizează Pustai. La un calcul simplu, mai sunt puse la bătaie 21 de puncte, din care 12 în meciuri la Târgu-Jiu cu echipe care pot fi bătute. Doar un meci din cele patru e contra unei echipe din faţă, în rest cu echipe din partea a doua a clasamentului, FC Braşov, Viitorul Constanţa sau Gloria Bistriţa.

    Mesaje de îmbărbătare

    Mesajul trimis către jucători atât de antrenor şi conducere e unul clar: lupta nu s-a încheiat. Astfel, oficialii pandurilor se tem de o relaxare a echipei în etapele care vor veni, deşi acestea sunt extrem de importante. „Trebuie să rămâne concentraţi, cu picioarele pe pământ pentru că drumul e lung. Mai sunt multe puncte puse în joc şi vrem să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Eugen Pârvulescu. Şi Cristi Pustai susţine că finalul este important. „Fiecare punct contează. La finalul sezonului tragem linie şi vedem. Mai sunt şapte etape, nu putem spune încă dacă e vară sau primăvară. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”, a mai declarat Cristi Pustai.

    Condescu, lăudat de Mitică de la Ligă

    Preşedintele pandurilor, Marin Condescu a fost ieri apreciat de Dumitru Dragomir alături de alţi doi oameni de fotbal, Ioan Niculae şi Florian Walter. „Din punct de vedere financiar, aceşti oameni sunt foarte tari şi foarte serioşi. Şi Niculae, şi Walter. Surpriza vine de la Condescu. A dat câţiva jucători la Steaua, foarte buni. El a făcut o afacere extraordinară când a luat o echipă întreagă de la Piteşti. Ei trei sunt oameni puternici”, a declarat Dragomir într-o conferinţă de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: