spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFinanţatorii încearcă, dar nu promit nimic! Se ia în calcul intrarea în...

    Finanţatorii încearcă, dar nu promit nimic! Se ia în calcul intrarea în insolvenţă a CS Pandurii

    Sportul gorjean a fost la înălţime în ultimii ani de zile. Cu trei echipe în prima divizie, una de fotbal, una de baschet şi alta de handbal mulţi au privit cu invidie spre acest oraş. În plus, recent au demarat şi lucrări ample de construcţie a arenelor sportive, fiind în plin proces de construcţie atâta Sala Sporturilor cât şi Stadionul Municipal. Din păcate există riscul să avem arene cochete dar să nu avem şi echipe care să joace pe el, totul pentru că nu a existat un management sănătos. La handbal şi la baschet a fost o bătaie de joc a banului public, salarii fabuloase date cu acordul finanţatorilor. Nu este posibil să dai 9.000 de euro salariu pe lună unui baschetbalist în condiţiile în care acel sportiv nu poate fi vândut şi astfel să recuperezi ceva din investiţia idioată făcută în contractul baschetbalistului. Şi la handbal au fost salarii mari, totul fiind făcut de nişte manageri amatori, oameni care au fost puşi pe funcţii de conducere prin relaţiile care le aveau cu cei care au condus CEO. Exemplele Bădescu şi Cumpănaşu sunt elocvente!

    sport-02-8

    Soarta pare pecetluită

    În fine, revenind la sport, e clar că în acest moment întregul sport gorjean se află la cotitură. Sunt două variante, fie drumul spre groapă, fie drumul spre spital, acolo unde să se încerce tratarea de boală. Dacă la handbal şi la baschet se poate lua de la zero în Liga a 2-a, însă doar cu proiecte solide, ferme şi oameni capabili şi specialişti în sport, altfel totul este zero barat. Există un proiect pe la UCB, însă nu pare a fi susţinut 100% de autorităţile locale, iar fără sprijin nici că vom avea echipă de handbal…

    Cine vine lângă echipă?

    În ceea ce priveşte fotbalul, acesta se încearcă a fi salvat de la moarte. Încă nu s-a ajuns în halul în care se află echipele de handbal şi baschet, însă finalul este atât de aproape încât nici nu ne imaginăm. Autorităţile locale au încercat să sensibilizeze oamenii de afaceri gorjeni care au înregistrat profit să vină alături de sport, de echipa de fotbal. „Am stabilit împreună cu domnul David să avem o întâlnire cu oamenii din mediul de afaceri pentru a cunoaşte şi problemele care le au în activitatea dânşilor, dar şi să facem un apel către toţi. În acţiunea pe care o facem de ceva timp în ideea de a salva sportul gorjean. Am tot aşteptat ca CEO să revină. Dar se vede clar că cei care condus nu au bunăvoinţa să vină lângă sportul gorjean. Aşa că facem tot ce putem. Este o acţiune prin care încercăm să atragem pe viitor sponsori, susţinători, asociaţi în ideea de a susţine activitatea sportivă”, a declarat ieri primarul Florin Cârciumaru. Echipa de fotbal ar avea nevoie de un milion de euro pentru a fi salvată, însă iniţiatorii întlnirii de ieri au evitat să vorbească pe cifre. „Nu comentăm sume, nu rostim cifre pentru că nu este momentul. Orice leu este foarte important. Ne întâlnim pentru a porni la un drum. Fiecare să vină cu ce poate lângă susţinerea sportului gorjean. Dacă impunem sume nu vom reuşi”, a mai declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

    Vor cere insolvenţa?

    Unii dintre oamenii de afaceri din Gorj le-au cerut acţionarilor de la Pandurii intrarea în insolvenţă a echipei. o măsură care nu este chiar pe placul tuturor, dar care a fost luată în calcul. „Dacă nu căutăm soluţii ce facem? Am avut o discuţie. Ne-am provocat puţin, parcă este o mică tresărire a fiecăruia. Este o chestie care ne poate ajuta pe viitor. Să vină fiecare şi să participe. Am văzut pe faţa dânşilor să facă ceva. Concret nu a fost nimic. Urmează ca preşedintele clubului să ia legătura cu cei care au fost aici. A fost o chestie de cunoaştere. Timpul este duşmanul tuturor. Insolvenţa ar fi o soluţie, eu nu mă pricep la asta. La această întâlnire s-a pronunţat cuvântul insolvenţă şi am întrebat specialiştii în insolvenţă ce presupune. Înţeleg că este o perioadă care te poate ajuta să treci greutăţi şi să nu vină penalităţi şi blocarea conturilor”, a declarat Viorel David, membru asociat la Pandurii. Preşedintele clubului spune că va face şi un plan de redresare şi speră ca până la urmă Complexul Energetic Oltenia să continue finanţarea. Până în acest moment, omul de afaceri, Viorel Petcu, a donat 15 mii de lei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: