spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFortăreață spartă!

    Fortăreață spartă!

    Energia a cedat primul meci acasă în Europa, însă pentru gorjeni a fost un joc fără miză

    S-a dus și cu statutul aproape de invidiat al Energiei în cupele europene. Gorjenii au „reușit” să piardă primul joc acasă în Europa, însă spre bucuria baschetbaliștilor olteni, acest joc n-a prea contat decât din punct de vedere statistic. Însă, chiar dacă au cedat, cei de la Energia tot au terminat primii în grupa I din EuroChallenge continuând să uimească Europa. Efectiv, în acest an, Energia a spart toate barierele posibile: pentru prima dată o echipă din România a ajuns în sferturile de finală, și tot pentru prima dată o echipă debutantă în Europa a ajuns în sferturile de finală. Pentru asta, Energia merită toate laudele.

    Eșec ce strică palmaresul

    Sezonul senzațional al Energiei în Europa continuă. Gorjenii au trecut deja de două grupe, două grupe în care în fiecare pleacă cu șansa a patra. Dar, gorjenii au răsturnat orice calcul și de fiecare dată au ieșit din grupă. În prima fază, oltenii au terminat pe locul 2, în timp ce în grupa secundară au ieșit primii. O uriașă surpriză! Trebuie spus că târgujienii și-au câștigat pe merit dreptul de a ajunge în top 8 EuroChallenge. Echipa antrenată de Antonis Constantinides au câștigat la Brindisi și Okapi, acolo unde nu se prea câștigă, și coroborat cu alte două victorii acasă s-a ajuns în sferturile de finală. Trist este că tocmai la ultimul meci, un ultim meci care nu mai conta, Energia a cedat în fața italienilor de la Enel Brindisi. „A fost o revanșă pentru că ne-ați învins acasă la noi”, au spus italienii după meciul câștigat la Târgu-Jiu. În rest, Energia a avut un parcurs fără greșeală, cinci victorii, așa că acest eșec este ca o pată pe palmaresul gorjenilor, însă o pată ce nu afectează „materialul” și care se „poate scoate la spălare”. Meciul dintre Energia și Enel Brindisi s-a terminat cu scorul de 67-78, un rezultat care i-au dus în sferturi și pe italienii de la Enel.

    Stări diferite

    La conferința de presă de după meci, antrenorul Antonis Constantinides a recunoscut faptul că echipa adversă a fost mai bună. „În primul rând, doresc să felicit echipa Enel Brindisi pentru victorie și calificarea în play-off-ul Eurochallenge. Rezultatul final este corect. Am știut înainte de acest joc că suntem deja calificați în runda următoare de pe primul loc, și, din păcate, am arătat acest lucru doar în primele trei sferturi. De fapt, sunt un pic dezamăgit de reacția noastră din ultimele două minute ale celui de-al treilea sfert, iar în opinia mea acolo am pierdut jocul deoarece am început să avem opțiuni ofensive foarte proaste, ne-am pierdut concentrarea în defensivă, după care am început dezamăgiți ultimul sfert”, a declarat Antonis Constantinides. Adversarii din Italia i-au felicitat în primul rând pe gorjeni pentru evoluția din acest sezon european. Antrenorul Pier Luigi Bucchi,, unul dintre cei mai titrați tehnicieni din Italia era fericit. „În primul rând, doresc să felicit antrenorul și echipa Energia pentru că au câștigat grupa. Joacă foarte bine, un baschet de calitate. În mare parte din jocul de la Târgu-Jiu am simțit o presiune mult mai mare decât ei, și asta pentru că era un meci în care obligatoriu trebuia să câștigăm. În timpul jocului ne-am găsit ritmul, mai ales în partea a doua, și astfel a fost mult mai simplu pentru noi să găsim drumul spre coș, și de asemenea cum să ne apărăm ca să obținem victoria”, a spus Per Luigi Bucchi.

    „A fost un meci foarte greu. Energia este o echipă foarte bună, care ne-a învins pe teren propriu. A fost un joc în care eram obligați să obținem victoria și am jucat la capacitate maximă, cu anumite oscilații, dar am găsit în cele din urmă drumul spre victorie”, Jakob Pullen, jucător Enel

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: