spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
marți, martie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertFost fotbalist embematic de la Pandurii, cooptat la CSM Târgu Jiu

    Fost fotbalist embematic de la Pandurii, cooptat la CSM Târgu Jiu

    CSM Târgu Jiu a reușit nouă achiziție la secția de fotbal. Florin Popete întregește lista antrenorilor care se vor ocupa de grupele de copii ale CSM Târgu Jiu. Fostul fundaș din generația care a contribuit la promovarea pandurilor în prima ligă a României a semnat un angajament pentru sezonul 2022-2023.

    „Cum la secția de fotbal se lucrează la organigrama pentru sezonul viitor, noul antrenor va afla zilele următoare ce grupă va antrena la CSM Târgu Jiu“, au transmis reprezentanții CSM Târgu Jiu.

    A promovat de două ori cu cu Pandurii

    Florin a contribuit din plin la două dintre promovările echipei. Prima promovare la care a pus umărul a fost în anul 2000, atunci când Pandurii a urcat în Liga 2. Cinci ani mai târziu, în 2005, Florin Popete apăra culorile clubului gorjean și a fost unul dintre artizanii promovării istorice a echipei în Liga 1. A strâns aproape 200 de meciuri la nivelul Ligii 1, cele mai multe pentru Pandurii Târgu Jiu. A mai jucat pentru Farul și FCM Târgu Mureș, dar cele mai frumoase momente din cariera lui s-au derulat acasă, la Târgu Jiu, la clubul care l-a format, Pandurii. A fost semifinalist în Cupa României, în 2007, atunci când Pandurii s-a luptat cu Rapid.

    „A rămas în cadrul clubului Pandurii și după ce s-a retras temporar din activitate, devenind antrenor în cadrul Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, unde a activat timp de 7 ani, pregătind Grupele U17 și U19 ale clubului. Dedicat muncii sale de antrenor, a reușit să ajungă cu grupele de copii între cele mai bune din țară, în fazele semifinale ale campionatului național de juniori, în grupele Elită și în semifinalele Cupei României Elită. Florin Popete își dorește să contribuie la dezvoltarea fotbalului juvenil la nivelul județului Gorj și a acceptat noua provocare venită din partea CSM Târgu Jiu“, se arată pe site-ul csmtargujiu.ro.

    „Îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea copiilor pe plan fotbalistic“

    Florin Popete a relatat cum a ajuns la CSM Târgu Jiu: „Am fost contactat de directorul de la CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț. Mi-a prezentat proiectul și m-a întrebat dacă sunt de acord să mă alătur secției de fotbal de la CSM Târgu Jiu și bineînțeles că am acceptat, mai ales că, în acest proiect, sunt cooptați și ceilalți colegi ai mei cu care am o relație foarte bună și vreau să cred că împreună vom face o treabă cât mai bună cu putință“.

    Popete spune că își dorește să pună umărul la dezvoltarea clubului și la punerea bazelor unei echipe de seniori: „Îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea copiilor pe plan fotbalistic și să-i ajutăm să-și atingă țelul acela de a ajunge jucători de bază, sperăm în viitorul apropiat la echipa de seniori a CSM Târgu Jiu, sau la echipele importante din fotbalul românesc și nu numai.
    Este o muncă foarte grea, dar totodată și foarte frumoasă, iar noi trebuie să facem în așa fel încât să atragem cât mai mulți copii spre fotbal, care să vină la antrenamente cu mare drag și să se bucure de fiecare moment pe care-l trăiesc, atât la antrenamente, cât și la jocuri oficiale. Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, îmbunătățindu-i sănătatea, atât sub aspect fizic, cât și psihic. Sportul consolidează scheletul, fortifică inima și plămânii, ajută copilul să-și coordoneze mișcările corpului și ajută la o dezvoltare corectă a musculaturii. Copiii care practică un sport în mod constant sunt mult mai sociabili, comunicativi și disciplinați, așadar, încurajez toți părinții să-și îndrepte copiii, pentru a practica orice fel de sport“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: