spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGhinion sau noroc pentru Pandurii!?

    Ghinion sau noroc pentru Pandurii!?

    Vineri, 15 iulie, este o zi care va intra în istoria pandurilor. Gorjenii vor fi pentru a doua oară prezenţi pe tabloul de la Nyon, acolo unde va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor contând pentru turul 3 al Europa League. La precedenta aventură, oltenii au dat în acest tur peste Hapoel Tel Aviv, iar după 1-1 la Cluj, în retur, gorjenii s-au impus cu 2-1 în Israel. Mulţi ar spune că trecutul e trecut şi nu poţi să trăieşti din amintiri. Perfect adevărat. Dar prezentul este important, iar Pandurii este din nou faţă în faţă cu istoria, echipa olteană fiind la un nou pas de a scrie o pagină frumoasă în cartea acestui club. Ocupanta locului 3 din ultima ediţie de Liga 1, Pandurii a obţinut accederea direct în turul 3 al Europa League, acolo unde vineri după ora 14.00 îşi va afla adversarul pe care va încerca să-l elimine. Mulţi se întreabă dacă gorjenii vor avea noroc la tragerea la sorţi, sau vor avea ghinion, răspunsul urmând a fi dat vineri după amiază…

    sport-01-15

    Planuri ambiţioase

    Antrenorul Petre Grigoraş a pus umărul la acea performanţă de acum trei ani, însă nu a avut ocazia de a antrena echipa şi în cupele europene, acolo unde Cristi Pustai a condus echipa. Dar, începutul acelei aventuri a fost al lui Grig, aşa că abia după trei ani are ocazia de a-şi continua munca. Acum, Grig are ocazia de a duce Pandurii spre grupele Europa League, ceea ce ar însemna mult din punct de vedere financiar. La o adică asta ar conta cel mai mult, banii ce vin de la UEFA şi abia apoi reclama ce şi-ar face-o toţi pandurii cu această calificare. Însă, până la grupe sunt de trecut două tururi care se anunţă infernale, dacă nu grele. Uşor nu va fi deloc, chiar dacă să presupunem că la tragerea la sorţi gorjenii vor da peste echipe care deşi se află în urna capilor de serie nu sunt peste Pandurii. „Sper ca sorţii să ne fie favorabili şi să avem şansa să mergem mai departe, eu personal îmi doresc foarte mult asta. Îmi doresc să picăm cu genul de adversar de care să trecem. O calificare în grupe reprezintă salvarea de la situaţia actuală, s-ar rezolva probleme şi ai merge pe un drum foarte bun”, spune Petre Grigoraş.

    Nu le va fi uşor

    Aşadar, pandurilor nu le va fi deloc uşor. Nimeni, nici cei din lista capilor de serie că aventura europeană este floare la ureche. Toate meciurile vor fi grele indiferent cine eşti şi ce buget ai în spate. Pentru a simplifica procesul tragerii la sorţi, echipele din cele două urne, cap de serie sau out-sideri vor fi împărţite vineri dimineaţă în cinci grupe. La redactarea acestui material nu era nimic lămurit, însă indiferent de numele adversarului, gorjenii îşi vor juca şansa.
    Tot ceea ce-şi doresc gorjenii este să aibă parte de un adversar abordabil, o echipă care să nu aibă tradiţia în spate, însă totul se va lămuri vineri. Una din aceste echipe va fi adversarul pandurilor în turul 3. Lista cu posibilii adversari făcută public joi este destul de lungă dar şi de stufoasă. Există şi echipe în lista capilor de serie care sunt de nivelul pandurilor, aşa cum este Arouca sau Rio Ave. Rămâne de văzut care vor fi grupele pe care UEFA le va face vineri dimineaţa.

    Jucăm la Severin

    Oficialii de la Pandurii au reuşit să obţină o primă victorie în Europa. Astfel, meciurile din turul 3 dar şi din play-off dacă va fi cazul se va juca pe arena din Severin, ceea ce este un mare avantaj pentru Pandurii în sensul că pot avea parte de o galerie numeroasă formată din gorjeni. „Este foarte important să jucăm acasă, iar Severinul este casa noastră. Vrem să ajungem în grupe, ne aşteaptă meciuri tari, însă având fanii alături putem reuşi reeditarea performanţei de acum trei ani. A fost o muncă uriaşă, însă toată lumea din club am făcut front comun, iar cu ajutorul factorilor locali de la Severin am reuşit să omologăm stadionul Municipal din Severin”, a declarat Daniel Băloi.

    Lista cu posibilii adversari:
    AZ Alkmaar (Olanda) Genk (Belgia) sau Budućnost Podgorica (Muntenegru), Lille (Franţa), Saint-Étienne (Franţa), Gent (Belgia), Krasnodar (Rusia), Rapid Viena (Austria), Slovan Liberec (Cehia), Maribor (Slovenia) sau Levski Sofia (Bulgaria), Maccabi Tel-Aviv (Israel) sau Kairat Almaty (Kazahstan), Spartak Moscova (Rusia), Austria Viena (Austria) sau Kukës (Albania), Partizan Belgrad (Serbia) sau Zagłebie Lubin (Polonia), West Ham United (Anglia), Hertha Berlin (Germania), Panathinaikos (Grecia), Midtjylland (Danemarca) sau Vaduz (Liechtenstein), NK Rijeka (Croaţia), Sassuolo (Italia), Rio Ave (Portugalia), Vorskla Poltava (Ucraina), Maccabi Haifa (Israel) sau Nõmme Kalju (Estonia), HJK Helsinki (Finlanda) sau Beroe Stara Zagora (Bulgaria), Hajduk Split (Croaţia) sau CSMS Iaşi (România), Arouca (Portugalia), Apollon Limassol (Cipru), Mladá Boleslav (Cehia), Dinamo Minsk (Belarus) sau St Patrick’s Athletic (Irlana), Omonia (Cipru) sau Beitar Jerusalem (Israel).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: