spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci...

    Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

    Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi pe lista neagră. Aceştia au fost disponibilizaţi, şi astfel la bugetul echipei s-a făcut o economie destul de importantă. Practic, cei cinci aveau unele din cele mai mari contracte, încasând prea mult pentru cât au jucat…

    „Trei doreau să plece”

    Decizia potrivit căreia cinci jucători din lotul Energiei vor părăsi echipa gorjeană în această iarnă a fost luată luni seara. Totuşi, înainte de-a fi luată, preşedintele secţiei de handbal spune că primise mesaje că trei din cei cinci handbalişti erau decişi să nu mai vină la Târgu Jiu. „Nu sunt disponibilizaţi. Li s-au reziliat contractele pe cale amiabilă. Nu există clauză unilaterală. Dintre cei cinci, trei îşi arătaseră disponibilitatea de a pleca. Este vorba de: Savenco, Novanc şi Vukas. Acestea au fost informaţiile pe care le-am primit. În plus, Kukrika şi Stojchevski nu au confirmat prin joc şi e normal să ne despărţim de ei”, a declarat şeful Energiei, Gore Popescu.

    Urmează alţii?

    Totodată, oficialii gorjeni au decis să „umble” şi la banii destinaţi salariilor. Astfel, bugetul de salarii a suferit unele modificări, fiind redus cu 25%. Aproximativ 15 mii de euro lunar au fost scutiţi după rezilierea celor cinci contracte, însă vor mai fi aplicate şi alte reduceri de salarii. „Am luat o măsură de reducere a fondului de salarii cu 25%. Vom stabili cât se va reduce la fiecare jucător în parte”, a mai spus Popescu. În aceste condiţii este posibil ca unii jucători să-şi dorească să plece la alte echipe, fapt confirmat şi de Popescu. „Dacă cineva nu stă pe poziţiile care le oferim, poate pleca. Orice jucător e liber să facă ce vrea. Încercăm să menţinem un nucleu de 12-13 jucători şi să-l completăm”, a mai susţinut Gore Popescu.

    Două transferuri

    Dacă la capitolul plecări sunt trecute deja cinci nume, la capitolul veniri ar putea fi menţionate doar două transferuri. „După ce vom stabili totul, vom completa lotul cu un pivot şi o extrema dreaptă. Cam atât. Inter stânga avem doi, Păiuş şi Şandru. Inter dreapta este Sandu Iacob şi Criciotoiu. În rest suntem acoperiţi”, a mai menţionat preşedintele secţiei de handbal. Acesta vrea să aducă doi jucători buni, şi deja are o listă în „creion” cu nume de handbalişti români. „Avem în vedere două extreme dreapta. La pivoţi să vedem, îl avem pe Giotoiu şi ne mai trebuie o variantă. Cert este că vom căuta jucători români. Humberto va rămâne singurul străin din lot”, a anunţat Popescu.

    Obiectivul: locurile 1-5 !

    Tot preşedintele Energiei a anunţat care va fi obiectivul Energiei pentru sezonul acesta. „Eu îmi doresc să urcăm cât mai sus. Sper să terminăm campionatul pe un loc care să ne permită să intrăm în cupele europene. Şi nu cred că vom avea probleme. În plus, titularii cu rezervele au fost de aceeaşi valoare, aşa că nu vor fi probleme când vom avea un lot de 13 jucători. Acum poate nu va mai fi obiectivul locurile 1-3, însă va fi 1-5”, a încheiat Gore Popescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: