spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGorjeanul Florin Mergea, medaliat olimpic!

    Gorjeanul Florin Mergea, medaliat olimpic!

    Se spune că sportul este cel mai bun ambasador. Nu doar că se spune ci se şi dovedeşte acest lucru. Florin Mergea şi Horia Tecău au scris istorie la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde cei doi au câştigat prima medalie din istoria participării tenismenilor români la Olimpiadă. Din păcate, gorjeanul Mergea şi constănţeanul Tecău au ratat medalia de aur în dauna lui Rafael Nadal şi Marc Lopez, aşa că românii s-au mulţumit cu medalia de argint.

    sport-01-16

    Aproape de aur

    Aventura lui Florin Mergea la Rio a fost una de poveste. Cei doi au plecat la drum împreună cu gândul de-a cuceri aurul olimpic, însă planurile de acasă au dat de puţin greş. Nu a fost aurul, dar a fost argintul. O medalie la fel de strălucitoare, însă regretul ratării aurului a fost imens. Nu contează cine, cât şi cum a greşit, contează doar că un sportiv din Gorj a adus o medalie olimpică. Florin Mergea nu este legitimat la vreun club din Gorj, însă este un sportiv care a făcut primii paşi în tenis aici, în oraşul lui Brâncuşi. Tot ceea ce a realizat ca şi sportiv acest tenismen se datorează lui şi familiei sale, statul român nefiind implicat în vreun fel în promovarea şi lansarea acestor sportivi. Horia Tecău sau Simona Halep au scos capul în lume tot pe cont propriu… Şi totuşi, Florin Mergea este gorjean, iar gorjenii nu pot decât să fie mândri de performanţa acestui sportiv. O medalie olimpică înseamnă ceva.

    Sentimente amestecate

    Tecău şi Mergea au fost învinşi de Nadal şi Lopez, scor 6-2, 3-6, 6-4. La final, românii au fost şi supăraţi dar şi fericiţi. Sentimente amestecate. „Dacă aş putea, aş da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la momentul potrivit, pentru medalia de aur. Aşa cum am spus şi la interviuri, a fost cel mai greu şi important meci din cariera mea şi în acelaşi timp este singurul meci după care am ieşit şi am spus: „Am dat tot”….mult sau puţin, nu ştiu… dar am dat tot. Am avut în faţă un Rafa (n.r. – Nadal), care deşi nu e la capacitatea de acum câţiva ani, nu a greşit aproape deloc şi ne-a făcut mereu să dăm încă o lovitură în plus. Un Marc Lopez care are anul carierei şi care mereu a jucat foarte bine alături de Nadal. Fără antrenament pe central şi fără să jucăm în condiţii favorabile stilului nostru, am dat tot şi am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, într-un sport în care noi nu ar trebui să existăm”, a scris Florin Mergea pe Facebook.

    Tot tenismenul gorjean a continuat să-şi spună impresiile pe aceeaşi reţea de socializare. „E adevărat, am intrat în istorie, dar pentru mine cel mai important lucru a fost experienţa de a reprezenta România la cel mai mare eveniment de pe glob. Să aduc o medalie României e un privilegiu şi o onoare, pe care puţini o cunosc şi o simt cu adevărat aşa cum am făcut-o noi mereu. Împreună cu Daiana (n.r. – soţia sa) am plecat de la zero absolut acum cinci ani şi am trecut prin atât de multe că nu mi-ar ajunge câteva cărţi dacă ar fi să povestim tot. Important, pentru noi, este că am reuşit să ajungem aici, la Rio, să vă aducem o bucurie vouă, românilor, cei care aţi stat cu sufletul la gură indiferent de oră şi ne-aţi susţinut şi aţi trimis sute şi sute de mesaje. O să ne facem timp zilele următoare să vă răspundem fiecăruia, pentru că şi noi vă respectăm la fel cum o faceţi şi voi. Cred că împreună cu Horia am arătat tuturor ceea ce putem face împreună, la cel mai înalt nivel. În sfârşit am atins parte din potenţialul nostru care a fost vizibil încă de la juniori”, a comentat Mergea. Şi Horia Tecău a vorbit despre ce înseamnă argintul olimpic. „Este o înfrângere dureroasă, am fost foarte aproape de câștigarea unei medalii de aur, dar să nu ne demoralizăm. Este o victorie pentru noi să obținem acest argint. Am luptat foarte mult, am muncit ani de zile ca să ajungem aici, să putem să luptăm pentru această șansă. A fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personală, pentru echipele noastre și, chiar dacă am pierdut, am făcut un meci bun. A fost unul dintre cele mai disputate meciuri, unde pe final am terminat mai devreme decât ne doream”’, a declarat şi Tecău.

    Se alege şi cu bani

    Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 56.000 de euro fiecare. De asemenea, toţi sportivii medaliaţi la Rio ar urma să primească premii şi din partea cluburilor unde sunt legitimaţi, sumele din partea acestora fiind posibil să atingă până la 50 la sută din cuantumul celor provenite de la COSR. Mai mult, fiecare medaliat va primi şi câte un autoturism Renault.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: