spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGorjenii o să încaseze 1,1 milioane de euro din drepturile tv

    Gorjenii o să încaseze 1,1 milioane de euro din drepturile tv

    Aproape 30% din bugetul pandurilor pe sezonul viitor este asigurat din drepturile tv. 1,1 milioane de euro vor încasa târgujienii din drepturile tv, astfel că o parte din buget este sigură. Aceşti bani daţi de televiziunile care deţin drepturile de imagine ale Ligii 1 către LPF au fost împărţiţi. Astfel, gorjenii vor primi aceşti bani în câteva tranşe, prima urmând a intra în conturile alb-albaştrilor până la începutul sezonului.

    Au urcat un loc !

    Echipa lui Petre Grigoraş a terminat campionatul pe locul 13. Potrivit grilei de împărţire a banilor, ocupanta poziţiei a 13-a are de primit 941 de mii de euro, însă cum Timişoara nu a primit licenţa, toate echipele au urcat cel puţin un loc în ierarhie. Astfel, şi Pandurii a mai promovat un loc şi a ajuns pe locul 12 în grila de împărţire a banilor de către Ligă. În aceste condiţii, oltenii vor primi bani mai mult cu 159 de mii de euro, ajungând astfel la suma totală de 1.100.000 euro. Aceşti bani vor fi viraţi în mai multe tranşe, prima urmând a ajunge în contul pandurilor la începutul sezonului. „Domnul preşedinte Dragomir a făcut o afacere bună. Cluburile ies în câştig, iar banii aceştia sunt bineveniţi la echipe. Trecem cu toţii printr-o perioadă mai grea, însă domnul Dumitru Dragomir a demonstrat că este valoros şi a scos o sumă bună pentru următorii trei ani”, a comentat preşedintele pandurilor, Eugen Pârvulescu.

    Suma obţinută de Ligă de la televiziuni pentru următorii trei ani de Liga 1 este puţin peste 100 de milioane de euro. Astfel, televiziunile vor aloca bani importanţi la bugetele echipelor de Liga 1, Mitică Dragomir anunţând că în unele cazuri „banii din drepturile tv vor fi la unele echipe cam 50% din bugetul pentru un sezon”.

    Vin bani şi de la Consiliul Local

    Ieri, Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat alocarea sumei de un milion de lei noi clubului Pandurii drept cotizaţie de membru. Aceşti bani vor fi viraţi în contul echipei gorjene după 1 ianuarie 2012 şi vor fi oferiţi doar pentru a se plăti investiţiile făcute în stadionul Municipal, vestiare, tribune, gazon şi pista de atletism. Trebuie spus că cei de la Pandurii au cerut de trei ori mai mulţi bani, însă până la urmă s-au dat zece miliarde de lei.

    Totodată, s-a aprobat modificarea duratei contractului de comodat încheiat între CL şi CS Pandurii din 10 ani în 15, acest contract urmând a expira în anul 2020. Baza sportivă din Stadionul Municipal este dată în folosinţă gratuită echipei de fotbal, iar gorjenii trebuie să ţină pasul cu cerinţele dosarului de licenţiere astfel încât permanent trebuie făcute modernizări.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: