3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăSportGorjul, destinația perfectă pentru iubitorii turismului de AVENTURĂ!

Gorjul, destinația perfectă pentru iubitorii turismului de AVENTURĂ!

chei sohodolGorjul este unul din judeţele favorizate cu un potenţial turistic diversificat. De asemenea, este reprezentat de un cadru natural pitoresc, monumente de artă de mare valoare artistică, reprezentând un important patrimoniu folcloric și etnografic, aceste așezări și locuri prezentându-și istoria din cele mai vechi timpuri până astăzi.

De-a lungul anilor mulţi turişti, români şi chiar străini, au călcat pragul acestui meleag plin de frumuseţe şi căldură. Zona montană a judeţului Gorj oferă tot ce un iubitor al muntelui şi-ar putea dori: peste 30 de trasee montane. Transalpina este una din zonele montane având potenţial de a atrage persoanele interesate de aventură şi activităţi polisportive, şoseaua fiind situată la cea mai înaltă cotă din ţară. Astfel, şoseaua era denumită de-a lungul timpului „Drumul Regelui” şi „Poteca Dracului”. Iubitorii de aventură, de escapadă şi cei care vor să încerce lucruri cât mai noi, să îşi depăşească limitele la o adrenalină maximă, au amenajat zone omologate pentru a practica alpinism şi escaladări, circuite de cicloturism şi mountain-bike, circuite de rafting şi body-rafting, off-road, ATV. De asemenea există în zonă poligoane de zbor cu parapanta și deltaplanul, pârtii de schi, cascade, circuite pentru schiul de tură. Autoritățile din judeţul Gorj încearcă de fiecare dată prin minunăţiile pe care le are județul, să aducă cât mai mulţi turişti, care să se bucure de fiecare moment petrecut pe plaiul românesc şi să se întoarcă mereu cu aceeaşi mulţumire. Aşadar, sunteți așteptați pe Cheile Sohodolului, unde Gorj Aventura organizează tabere de escaladă. Detalii găsiți pe pagina lor de socializare. La Polovragi, există Chei fantastic de frumoase, dar și peisaje ce îți taie răsuflarea! Gorjul este un județ pitoresc cu multe frumuseți ce pot fi descoperite sau chiar redescoperite. Aventură, adrenalină, frumsuețe, liniște, minuni ale naturii, pe toate le veți găsi garantat la Gorj!

Romanescu: Liberalii, chemați să aleagă între „RĂU”și „rău”

2
Alegerile din PNL Gorj nu vor stinge conflictul din organizația județeană. Problemele din interiorul filialei...

Cer includerea AHE Valea Sadului – Vădeni în lista finanțărilor din REPower EU

0
Consiliul Județean Gorj a înaintat astăzi, 24.11.2022, o adresă către Guvernul României, Ministerul Investițiilor Europene...

Soluțiile PSD pentru echitate socială

0
Echitatea socială impune ca susținerea din partea statului să ajungă într-o măsură mai mare la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!