spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGrig, a treia descălecare!

    Grig, a treia descălecare!

    Petre Grigoraș e pe cale să-și înceapă a treia aventură pe banca pandurilor

    Banca tehnică a pandurilor de-a lungul timpului în Liga 1 a fost ocupată de 13 antrenori. O cifră interesantă, o cifră care pentru unii este aducătoare de ghinion, însă acesta este numărul antrenorilor care au pregătit echipa olteană în Liga 1. Vorbim de antrenori care au stat ani de zile pe banca echipei noastre, dar și de cei care au asigurat doar interimatul pentru o perioadă scurtă de timp.

    sport-01-28Primul antreor al pandurilor în Liga 1 a fost Emil Săndoi, însă acesta a rezistat doar patru etape la cârma echipei oltene. Apoi a venit Viorel Hizo care a stat și el 19 etape la Târgu-Jiu, așa că sezonul s-a încheiat cu Nae Ungureanu pe bancă, tehnician care a pregătit echipa timp de șapte partide. După acest prim sezon echipa a retrogradat în Liga a 2-a. Totuși, târgujienii nu au apucat să joace la Divizia B, gorjenii luând locul Sportului Studențesc în Divizia A pe baza licențierii. Imediat, târgujienii l-au numit antrenor pe Eugen Neagoe, tehnician care și-a început primul mandat cu un sezon și jumătate pe banca pandurilor, întrerupt pentru trei meciuri, timp în care Gabi Zahiu a fost interimar un joc, iar apoi Joaquim Teixeira pentru două etape, după care s-a revenit la Eugen Neagoe. În total, Neagoe a stat la cârma pandurilor 73 de meciuri în Liga 1. După opt partide din sezonul 2008-2009, Neagoe a plecat și locul acestuia a fost luat de Sorin Cârțu care a ocupat funcția de antrenor principal în 51 de jocuri. Cu 12 etape înainte de finalul stagiunii 2009-2010, gorjenii l-au numit antrenor pe Liviu Ciobotariu, dar acesta a rezistat doar 11 etape, așa că în ultima etapă, pe bancă a fost secundul Florin Bejinaru. După acest sezon plin de chin echipa a retrogradat, dar a revenit rapid în Liga 1 după ce a luat locul lui Internațional Curtea de Argeș. Cea mai inspirată mutare făcută de Marin Condescu la cârma pandurilor pentru că de la Pitești a adus „bijuteriile” Chiricheș sau Pintilii. S-a început sezonul cu Ionuț Badea pe bancă pentru doar 10 etape, după care a venit Petre Grigoraș. A fost prima descălecare a antrenorului ce a adus în Liga 1 stilul tiki-taka. Timp de 71 de meciuri, Petre Grigoraș a antrenat Pandurii, mai exact până în iarna anului 2012 când gorjenii l-au angajat pe Cristi Pustai. A fost acel sezon în care echipa a terminat pe locul 2 în Liga 1. Așadar, Cristi Pustai a avut o serie de 15 partide în acel sezon în care echipa a terminat pe locul 2, urmată de o evoluție entuziasmantă în stagiunea viitoare în Europa League, însă cu doar 28 de meciuri pe banca pandurilor în Liga 1. Ca și salvare a fost readus Petre Grigoraș, un nume propus la scenă deschisă de spectatorii de la partidele pandurilor, și asta pentru ultimele șase etape ale campionatului. Grig a început și următorul campionat, însă în iarnă a renunțat și în locul lui a fost adus Edi Iordănescu. Un tehnician tânăr, ambițios și care a dus echipa pe locul 3 în Liga 1. De fapt, Edi Iordănescu a luat Pandurii de la retrogradare și a calificat-o în cupele europene.

    Rocada mare

    Ironia sorții face ca cei doi, Grig și Edi să fi avut de-a lungul primelor luni de mandat ale lui Iordănescu la Pandurii mai multe clinciuri verbale, iar acum, după un an și jumătate, Grigoraș să-i ia locul celui care îl înlocuise pe el! O rocadă în fotbalul românesc care arată faptul că orice este posibil într-un fotbal zbuciumat de poblemele financiare. Tocmai instabilitatea financiară a fost motivul pentru care Iordănescu a renunțat la banca pandurilor.

    Grig al 3-lea

    Vom asista la cea de-a treia descălecare a lui Petre Grigoraș pe banca pandurilor, acolo în primul mandat a făcut furori, în cel de-al doilea nu a mai impresionat ca și în primul, însă acum are șansa de a scrie istorie din nou cu Pandurii. Misiunea se anunță infernală, însă Grigoraș are încredere în forțele proprii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: