spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertGrigoraş a înviat Pandurii!

    Grigoraş a înviat Pandurii!

    Petre Grigoraş a împlinit doi ani la cârma pandurilor, iar transformarea e totală: a luat echipa de pe ultimul loc şi a dus-o pe podium

    Ce transformare totală între Pandurii de acum trei-patru ani şi Pandurii din zilele noastre. Dacă cineva dorea să ia un somnifer se putea uita liniştit la meciurile echipei târgujiene. Nu aveai ce vedea în jocul pandurilor. Asta a fost până a venit Grigoraş pe margine şi a transformat totul. Dintr-o echipă leşinată Grig a făcut o maşină de fotbal construită cu bani puţini.

    Grigoraş e meseriaş

    Pe 5 octombrie, Petre Grigoraş a fost instalat la cârma pandurilor. După vreo câteva zile antrenorul debuta şi pe banca pandurilor cu o victorie la limită în faţa Sportului Studenţesc. Au trecut deja doi ani de când Grig a preluat frâiele la Pandurii, iar transformarea e totală. Când a venit la Târgu-Jiu, Grig a găsit echipe pe locul 18 în Liga 1. În primul an a reuşit să o ridice deasupra de linie, apoi a dus-o pe un loc istoric, şapte, pentru ca acum Grig să continue să scrie istorie pe banca oltenilor. Pandurii se află la cel mai bun start de sezon din istoria clubului oltean, însă rămâne de văzut unde se va termina povestea acestui sezon. Oricum, Grig este idolul tribunelor la Târgu-Jiu, tehnicianul cucerindu-i pe olteni prin fapte şi rezultate. Prin simplu fapt că echipa a ajuns să fie o echipă tare a campionatului spune totul. Mai mult, Pandurii şi joacă fotbal, cel mai bun din întreg campionat. Oltenii au cea mai bună posesie a balonului, este echipa cu cele mai multe atacuri iniţiate, iar toate astea se datorează lui Grigoraş. Tehnicianul a împlinit doi ani de când este antrenor la Pandurii, iar realizările sunt mari. De 47 de meciuri Grigoraş e şef la Pandurii. Linia de clasament e una pozitivă, cum rar s-a întâmplat pentru vreun antrenor care a condus Pandurii. Cu 21 de victorii, 12 remize dar şi 14 eşecuri, Grig este de departe cel mai tare antrenor care a pregătit Pandurii. Şi la golaveraj Grig stă bine cu 65 de goluri marcate şi 52 primite în campionat. O realizare mare pentru o echipă care până la venirea acestui antrenor pe bancă se bătea doar la evitarea retrogradării.

    A schimbat aproape totul

    Când a venit la Pandurii, Grig a acceptat să lucreze cu o echipă făcută de altcineva. Prima decizie importantă luată a fost să mute echipe de la Târgu-Jiu pe motiv că terenul denivelat şi prost nu-l va ajuta să pună în practică cu jucătorii săi filozofia despre fotbalul ofensiv. Zis şi făcut, Grig a mers să joace pe teren neutru la Severin, şi asta în condiţiile în care echipa se bătea la retrogradare. Apoi, Grig încet dar sigur a schimbat jucătorii. În fiecare pauză competiţională a renunţat la cineva, iar acum când a împlinit doi ani de activitate la Pandurii, Grig a ajuns să mai lucreze cu doar cinci jucători pe care i-a găsit aici. În rest toţi au venit după mutarea antrenorului în Gorj. Supravieţuitorii sunt: Mingote, Viera, Băcilă, Voiculeţ şi Nistor. „Au plecat mulţi jucători importanţi, iar într-o perioadă scurtă am adus jucători tineri, noi şi fără pretenţii financiare mari dar care au realizat cea mai bună performanţă, locul 7 anul trecut şi clasarea pe primele locuri în acest campionat. Nu e deloc uşor, dar pentru asta sunt de apreciat jucătorii!”, comentat Grig.

    Credit total

    Oficialii de la Pandurii sunt încântaţi că au avut flerul de a-l aduce pe banca tehnică pe Petre Grigoraş. „E unul din cei mai buni antrenori români. Şi nu o spun doar pentru că lucrez alături de Petre Grigoraş, dar chiar a demonstrat că este talentat. Este un antrenor care nu păcăleşte fotbalul fiind un adept al fotbalului total”, a comentat preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: