spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertHandbaliştii şi-au salvat banii!

    Handbaliştii şi-au salvat banii!

    Victoria cu Steaua alimentează cardurile sportivilor

    ENERGIA: Cristian Antonaru – 20 de intervenţii, George Şelaru -2 intervenţii – Florin Acatrinei 8 goluri, Levente Halasz 7g, Marinko Kekezovic 6g, Dorin Dragnea 4g, Paul Giotoiu 4g, Darius Apolzan 3g, Andrei Enache 1g, Tadas Stankevicius 1g, Bogdan Mănescu 1g, Laurenţiu Dinescu, Dan Ilieş, Vali Popescu, Alvaro Rodrigues, Alexandru Mănescu. Antrenor: Liviu Andrieş.

    STEAUA: Adrian Ţenghea, Ştefan Laufceac – Rodrigo Salinas 11g, Ionuţ Georgescu 6g, Eremia Pîrăianu 5g, Alexandru Juverdianu 3g, Gomez Corzo 3g, Ciprian Vancea 2g, Daniel Stanciu 1g, Didi Hrimiuc, Ionuţ Nistor, Lucian Arsene, Marius Szoke, Adrian Macovei, Vlad Ştefan , Vlad Vlăduţ. Antrenor: Viorel Mazilu.

    Sala Sporturilor, spectatori: 500.

    Au arbitrat: Claudiu Belean şi Valentin Călina.

    Observator FRH: Gheorghe Beldiman.

    Handbaliştii de la Energia au jucat meciul cu Steaua având sabia deasupra cardului. Dacă elevii antrenaţi de Liviu Andrieş nu ar fi reuşit să câştige acest joc atunci nu ar mai fi primit banii până la Crăciun. Însă, cum sportivii sunt sensibili când vine vorba de bani, conducerea echipei de handbal i-a trezit la viaţă, aşa că jucând sub presiunea blocării banilor, gorjenii au reuşit să câştige primul meci din acest sezon şi implicit să-şi salveze lefurile. Contra Stelei, Energia a făcut un meci bun, a obţinut o victorie şi cam atât…

    Puteau câştiga şi mai clar…

    Doar jucând sub presiune handbaliştii de la Energia au realizări notabile. Ei bine, în meciul disputat în week-end, Energia a reuşit să câştige primul joc din acest sezon, 35-31 contra Stelei. Cam târzie această victorie, însă necesară având în vedere parcursul echipei oltene de până acum. Acest joc contra steliştilor a fost greu doar în prima parte. Mai exact până în minutul 25 când de la 15-14 s-a ajuns ca la pauză Energia să conducă cu 20-15. acest avans mai mult decât liniştitor a venit în urma unui joc bun pe atac, dar şi datorită intervenţiilor miraculoase ale portarului Cristi Antonaru care efectiv a închis poarta. Singurul minus al primei părţi a fost lipsa de viziune pe apărare, acolo unde Salinas a făcut ce-a vrut cu apărarea Energiei marcând 7 din cele 15 goluri ale oaspeţilor.
    Dar, în partea secundă s-a jucat altceva. Gorjenii au apăsat pedala de acceleraţie, au continuat să se apere bine şi să marcheze goluri uşoare pe contraatac şi faza a doua. Ei bine, intervalul de timp între minutele 23 şi 42 au făcut diferenţa. Dacă Energia a reuşit să marcheze 12 goluri, oaspeţii au punctat doar de două ori, aşa că de la 14-14 în minutul 23 s-a ajuns la 26-16 în minutul 42. La umbra unui avans de zece goluri, cei de la Energia nu mai aveau cum să piardă jocul, iar până la final s-a mai jucat doar pentru diferenţa de pe tabelă. Din păcate, gorjenii au dat semne de mulţumire, au lăsat-io mai moale şi au câştigat la doar patru goluri diferenţă, 35-31. Atrage aşadar atenţia această atitudine pe care Energia a avut-o, în contradicţie cu adversa din etapa trecută, HC Odorhei care nu s-a oprit deloc din a marca goluri.

    Şi-au atins scopul

    Cel mai bun jucător al meciului a fost de data aceasta Cristi Antonaru. Acesta a reuşit 20 de parade, exasperându-şi adversarii. „Jucătorii au avut şi altă atitudine şi, după mult timp, ne-a ajutat foarte mult şi poarta. Am ales bine de data asta, l-am ales pe Antonaru şi şi-a făcut treaba. După mult timp acumulăm trei puncte şi putem spune că suntem cât de cât satisfăcuţi cu această victorie. Am reuşit să spargem gheaţa, dar din păcate nu ne convine să învingem şi noi la 10 goluri. Principalul scop, acela de a câştiga cele trei puncte, pentru a ne îndepărta de pluton, a fost atins”, a comentat antrenorul Andrieş. Acesta se aşteaptă acum la o evoluţie bună din partea elevilor săi mai departe. „Etapa viitoare ne deplasăm la Constanţa, vom trata meciul cu alt moral, este altceva. Singura problemă din acest campionat cred că este acea înfrângere cu HC Vaslui. Dacă aveam acea victorie eram în grafic chiar cu ce s-a întâmplat la Odorhei. Cu şase puncte acum eram undeva la mijlocul clasamentului şi nu mai erau probleme de natura celor care au fost. Sper că suntem pe drumul cel bun, trebuie să muncim în continuare. Încă avem mult de muncă”, a comentat Andrieş.

    Adversarii resemnaţi

    La conferinţa de presă de după meci a fost prezent portarul Fane Laufceac. Acesta a recunoscut că Energia a fost mai bună. „A fost un meci cu presiune destul de mare, nu neapărat reală, mai mult virtuală şi mai mult pe echipa gazdă decât pe noi, dar şi pe noi era o presiune. Probabil ei au intrat mai determinaţi decât noi. Energia nu e foarte diferită de anul trecut. S-au mai adus câţiva jucători, au plecat Păiuş, care mai juca, Mazilu, care nu prea juca şi Asoltanei, dar eu cred pe extremă aveţi unul mai bun ca Asoltanei. E o echipă bună şi depinde fiecare echipă cum se prezintă la momentul jocului. Acum s-au prezentat bine, noi nu prea ne-am prezentat bine. Au fost mai mulţi jucători buni la Energia. Dacă e un singur jucător bun, nu va câştiga echipa. Mie mi s-a mai întâmplat în carieră şi ştiu că nu ajunge un jucător foarte bun. Dacă sunt 5-6 sau 10 jucători la aceeaşi valoare bună, atunci rezultatele sunt bune. Evoluţia lui Antonaru a fost foarte bună, a noastră a fost foarte slabă. Eu sunt foarte supărat din acest punct de vedere. Sunt meciuri şi meciuri. Sper să ne revenim şi noi”, a comentat Ştefan Laufceac.

    „Că am jucat cu sabia deasupra cardului nu convine nimănui, nici jucătorilor, dar noi am adus situaţia în aşa fel, iar acum trebuie să ieşim din acea zonă, din acea perioadă neagră şi sper că odată cu această victorie să ne revenim”, Liviu Andrieş, antrenor Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: