spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews AlertHei rupul, piatra de temelie la Energia

    Hei rupul, piatra de temelie la Energia

    Liviu Andrieş: „Trebuie să suplinim totul prin foarte multă muncă”

    Liviu Andrieş este genul de antrenor care pune accentul pe pregătirea fizică. Cantonamentele acestui antrenor sunt croite pe pregătire fizică spartană, şi asta pentru că de fiecare dată la Energia a fost pus să lucreze cu un lot de jucători restrâns valoric. Aşa că toate lacunele trebuie cumva acoperite, iar Andrieş vrea să anuleze plusul de valoare al adversarilor printr-un joc în forţă al propriei echipe.

    Ce-or mai putea aduce?

    Când sunt bani la Energia se caută antrenori de afară. Atunci când e criză se apelează la Liviu Andrieş. Aşa că antrenorul gorjenilor e mantaua de vreme rea pentru Energia. Ultima dată când a ajuns la Energia a găsit o echipă din care plecaseră vedetele, a lucrat cu ce a găsit şi a reuşit să califice echipa în finala Cupei României. Acum, când pleacă la drum într-un nou campionat, tehnicianul se vede pus în faţa faptului împlinit de a lucra cu o echipă şi mai subţiată valoric după plecarea lui Păiuş la Bacău. De venit în loc nimic, doar promisiuni. Culmea e că mai toată lumea s-a mişcat până acum pe piaţa transferurilor, aşa că oltenii vor mai lua ce găsesc, adică rebuturile. Toţi jucătorii care au fost de valoare şi-au găsit echipe, pe piaţă rămânând doar jucătorii mediocrii. Din păcate, cei de la Energia la astfel de jucători se pot lipi în această campanie.

    Caută 2-3 jucători

    Liviu Andrieş speră ca în ediţia de campionat care va debuta la mijlocul lunii septembrie să mizeze pe acelaşi grup de jucători la care să se adauge trei plombe. „Lucrurile au început să se mişte. Am intrat în febra căutărilor, sper să nu fie chiar târziu. Aş vrea să mai găsim şi noi ceva jucători care să ne ajute. Sper să reuşim să aducem 2-3 jucători care să ne ajute în ediţia viitoare”, a comentat Liviu Andrieş.

    „Osul la treabă”

    Principiul lui Andrieş e bazat pe muncă. Tehnicianul pune pe primul loc pregătirea fizică şi disciplina de grup. Ei bine, în perioada de pregătire până la debutul campionatului, tehnicianul îi va rupe la antrenamente pe jucători, astfel încât în campionat Energia să aibă suflu să joace cu echipele ce au o valoare mai mare decât echipa târgujiană. „Trebuie să punem osul la treabă. O să fie o pregătire mult mai grea, mai solicitantă. Cu muncă, multă muncă putem reuşi, aşa putem suplini totul. Ne aşteaptă un campionat foarte greu, majoritatea echipelor s-au întărit. Noi trebuie să fim puternici, bine pregătiţi pentru a duce ritmul. Aş vrea ca până la reunire să ştim lotul pe care mă voi baza în campionat”, a mai spus Andrieş. Acesta ştie că viitoarea echipă a Energiei va arăta asemănător cu cea de anul trecut. „În procent de 75% vom avea acelaşi grup de jucători, aşteptăm 2-3 jucători”, a mai spus Andrieş.

    Vrea amicale pentru omogenizare

    Tehnicianul Energiei a reamintit că echipa lui are nevoie de o serie de meciuri de verificare pentru a reuşi să aibă ritm. În afara condiţiei fizice, în handbal contează şi relaţiile de joc. „Avem nevoie de jocuri multe. Vreau să participăm la 3-4 turnee de pregătire pentru a închega relaţiile de joc. Şi îmi mai doresc ceva, să nu mai avem problemele medicale de anul trecut, atunci când ştiţi prea bine la un moment dat aveam lotul decimat din cauza accidentărilor. E atât de necesar să ai lotul valid, după ce că nu avem un lot numeros aia ne-ar mai trebui, să mai avem şi accidentaţi”, a încheiat Andrieş.

    „Sper să facem o echipă cu care să ne menţinem în zona de mijloc a clasamentului”, Liviu Andrieş, antrenor Energia

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: