spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertÎncă un fost pandur, cooptat la secția de fotbal a CSM Târgu...

    Încă un fost pandur, cooptat la secția de fotbal a CSM Târgu Jiu. A fost căpitanul echipei

    CSM Târgu Jiu l-a cooptat în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a clubului și pe fostul căpitan al pandurilor, Cătălin Trofin. Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport A. I. Cuza din Iași, Cătălin Trofin este posesor al licenței de antrenor UEFA „A”. Acesta se va ocupa de grupa de copii născuți în 2010.

    Cariera lui Cătălin Trofin a gravitat mai bine de 10 ani în jurul echipei Pandurii. A fost unul dintre jucătorii emblematici ai echipei, de numele lui Cătălin Trofin legându-se și ascensiunea clubului din Târgu Jiu. Pornit cu formația gorjeană din Liga 3, fostul fundaş face parte din generaţia care a reușit promovarea istorică din 2005 a echipei Pandurii Târgu Jiu pe prima scenă a fotbalului românesc.

    „Ca mulți jucători din generația sa, Cătălin Trofin nu a putut sta nici el departe de terenul de fotbal. A trecut la meseria de antrenor. Fosta glorie a Pandurilor antrenează atât la seniori, cât și la juniori. Munca depusă de el la juniorii echipei Jiul Rovinari a fost răsplătită, în ultimii ani, cu rezultate notabile. Cătălin Trofin a obținut cu echipele de juniori locul 1 în campionatul județean și calificări în fazele semifinale cu juniori A1, în sezoanele 2018-2019 și 2021-2022, dar și o calificare în Liga Elitelor, cu juniori C Jiul Rovinari, în sezonul 2019-2020. Pasionat de munca sa, Cătălin Trofin a acceptat să pună umărul la dezvoltarea proiectului fotbalistic de la CSM Târgu Jiu“, se arată pe site-ul clubului CSM Târgu Jiu.

    „Suntem aici să-i pregătim pentru viitor, pentru a ajunge fotbaliști profesioniști“

     

    Noul antrenor a spus, pentru csmtargujiu.ro, că își dorește să facă performanță: „Sper și îmi doresc să facem lucruri frumoase, să ajutăm copiii să crească frumos.

    Am fost contactat de către directorul clubului, Robert Băleț, am vorbit despre proiectul clubului privind grupele de juniori, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut, am acceptat această ofertă.

    Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii. Este o muncă grea, dar și foarte frumoasă. Pentru a putea lucra cu copiii trebuie să fii bun cu ei, să fii răbdător, să ai și simțul umorului. Trebuie să-i înțelegi, să-i faci să se concentreze.

    În primul rând, să scoatem copilul din rutină, școală-teme-jocuri pe telefon. Trebuie să-i punem să facă mișcare, să-i învățăm ce înseamnă spiritul de echipă, să-i învățăm să nu renunțe atunci când le este greu, altfel spus, să-i facem pe copii mai puternici. În al doilea rând, ca antrenori, noi trebuie să scoatem din ei maximum. Suntem aici să-i pregătim pentru viitor, pentru a ajunge fotbaliști profesioniști.

    Sportul are un rol foarte important în viața copiilor. Datorită sportului, copilul va deveni mai disciplinat, mai responsabil, mai fericit și mult mai sănătos. Părinții ar trebui să își îndrume copiii către fotbal de la 6-7 ani, dar se poate și mai târziu. Important este să le placă și să vină cu drag la antrenamente. Copiii sunt foarte receptivi, învață repede. Dacă mai au și puțin talent, cu atât mai bine. Chiar și cu mai puțin talent, dar cu multă muncă, au șanse mai mari să devină ceea ce își propun. Așa că le transmit părinților să nu stea pe gânduri și să își ducă copiii la sport, indiferent de ramură“. a declarat Cătălin Trofin.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: