spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertÎncepe chinul!

    Începe chinul!

    Gorjenii vor avea mult de tras în cantonamentul din Olanda

    Edi Iordănescu s-a plâns continuu că nu are suficient timp pentru a pregăti viitorul sezon. „Timpul este prea scurt iar noi vom schimba mulți jucători în pauza competițională”, a tot repetat antrenorul pandurilor. Iar baza pregătirii viitorului sezon se va pune în perioada imediat următoare în stagiul de pregătire din Olanda. Într-un peisaj frumos, gorjenii vor trage tare pentru a fi apți din punct de vedere fizic și tactic la începutul sezonului. De sâmbătă, echipa lui Iordănescu va ajunge în Olanda și se va pregăti în localitatea unde-și are locul de cantonament naționala Olandei până la finalul lunii. „Sâmbătă dimineața plecăm în Olanda, într-un cantonament special de fotbal unde până zilele trecute a stat naționala Olandei, a stat și Barcelona acolo deci sunt condiții de pregătire cum e normal” este caracterizarea făcută de Narcis Răducan locației aleasă pentru cantonament.

    Merg la patru stele

    sport-01-12

    Prima săptămână de pregătire a pandurilor se află pe final. Sâmbătă dimineața târgujienii vor părăsi Bucureștiul cu destinația Olanda, acolo unde se vor afla în pregătire până pe 29 iunie. Între 13 și 29 iunie târgujienii vor sta în localitatea Hoenderloo aflată la 100 km de Amsterdam, acolo unde vor și ateriza gorjenii în cursul zilei de sâmbătă la prânz. Echipa lui Edi Iordănescu se va caza la Hotel Princess Victoria, hotel de patru stele care beneficiază de absolut toate facilitățile. De la casă, masă, refacere și până la teren de antrenament pentru echipele de fotbal. Astfel, chiar UEFA a dat certificat de funcționare hotelului la care vor fi cazați târgujienii, stabilimentul hotelier având pe lângă centrul de spa și terenuri de tenis sau bowling. Cert este că echipa lui Iordănescu se va antrena pe unul din cele două terenuri de fotbal din complexul hotelier, gazonul unul perfect fiind potrivit relatărilor olandezilor. Absolut tot confortul pentru ca Nicoară și colegii lui să se antreneze bine. Amplasată în mijlocul unei păduri, locația de cantonament a pandurilor a fost vizitată în trecut și de echipe mari ale Europei, FC Barcelona sau Ajax Amsterdam. Faptul că acolo stau de obicei vedetele naționalei Olandei aduce un plus locației destul de selectă. La câte facilități dispune, locația ar merita să fie catalogată drept de cinci stele…

    Program strict

    În Olanda, Iordănescu a stabilit un program strict de pregătire. Astfel, tehnicianul vrea să-și scoată de două ori pe zi echipa la antrenament pe teren, în ședințele de pregătire urmând să îmbine pregătirea fizică cu cea tehnico tactică. La cele două ședințe de antrenament de pe teren se vor adăuga și trasee pe la sala de forță, acolo unde jucătorilor le va fi înmânat un program de exerciții ce trebuie să-l ducă la bun sfârșit. Pe lângă antrenamente, Iordănescu a introdus în programul de pregătire și cinci meciuri de verificare. Majoritatea testelor vor fi susținute pe stadioane aflate în apropierea localității unde va fi cantonată echipa lui Iordănescu. Până joi, conducerea pandurilor nu stabilise 100% programul meciurilor de verificare, așa că totul era în aer.

    Premieră pentru gorjeni

    Cei de la Pandurii, de la promovarea în Liga 1 și-au efectuat cu preponderență stagiile de pregătire în Austria și Turcia. Dacă vara se mergea în Austria, iarna locația preferată de obicei a fost Turcia. Acum șase ani a existat și o schimbare în programul de iarnă, gorjenii lăsând Turcia pentru un stagiu în Portugalia. Acum, s-a decis din nou o schimbare, în locul Austriei fiind preferată Olanda. Este pentru prima dată când echipa olteană se va antrena în Țara Lalelelor, însă nu este o premieră și pentru Iordănescu, acesta fiind obișnuit să vină în această țară cu echipele la care a lucrat.

    Revin la Târgu-Jiu

    După stagiul de pregătire din Olanda, echipa lui Edi Iordănescu va reveni la Târgu-Jiu. Va fi primul contact pe anul acesta al echipei cu Târgu-Jiul, jucătorii și stafful tehnic reunindu-se în capitală la începutul acestei săptămâni. Trebuie spus că la revenirea din cantonament, cei de la Pandurii se vor antrena la Târgu-Jiu, fie pe terenul principal fie pe terenul trei din Complexul Sportiv. La două săptămâni de la revenirea în țară va începe și sezonul Ligii 1.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: