spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertIndiferența autorităților locale face să dispară un eveniment internațional

    Indiferența autorităților locale face să dispară un eveniment internațional

    Anul acesta, Asociația Sportivă Tenis Club Elite nu va mai organiza cele 3 turnee internaționale de tenis de câmp – ITF Women’s Circuit, competiții care fac parte din turneele Futures ce compun Circuitul Internațional al României – FRT Pro Circuit.
    Sponsorul principal al competițiilor susținute în 2015, 2016 și 2017, omul de afaceri Ilie Ilinca, nu va mai susține financiar aceste competiții, dezamăgit de lipsa de implicare a autorităților locale într-un eveniment care aducea, pe lângă faimă și recunoaștere internațională orașului nostru, și aproximativ 150.000 de euro în cele 4 săptămâni de desfășurare, bani care erau cheltuiți de către sportivii participanți și însoțitorii acestora și de care au beneficiat toate unitățile de cazare și masă, alături de alți comercianți din municipiul Târgu Jiu. Cheltuielile de organizare depășeau în fiecare an 65.000 de dolari, din care 45.000 de dolari reprezenta valoarea premiilor oferite câștigătorilor, cheltuieli care au fost suportate în cea mai mare parte de către sponsorul principal.
    Dacă în 2015 și 2016, autoritățile locale nu s-au implicat deloc, în 2017 Asociația sportivă a făcut din nou o solicitare Consiliului local și Primăriei municipiului Târgu Jiu pentru suma ce trebuia oferită ca premiu sportivelor pentru 1 din cele 3 turnee, respectiv 15.000 de dolari, sumă care a fost aprobată, dar care nu a fost niciodată onorată, premiile au fost plătite câștigătoarelor tot de către sponsorul principal. Deși banii NU au fost în final acordați de către Primărie, în toate comunicatele de presă a fost menționat faptul că autoritățile se implică în aceste competiții, turneul desfășurat în perioada 21-30 iulie 2017 s-a numit Trofeul Municipiului Tg.Jiu, diplomele și trofeele au fost inscripționate cu această denumire, de ”Trofeul Municipiului Târgu Jiu” și oferite ca și când ar fi fost plătite de primărie, lucru care NU s-a mai întâmplat. Deși oficialitățile locale au participat la conferința de presă de deschidere și la înmânarea premiilor de la sfârșitul competiției, în final nu s-a onorat obligația asumată, uitând că sportivele premiate trebuiau să plece acasă cu banii câștigați, bani pe care primăria NU i-a mai plătit, deși există o hotărâre de Consiliu local aprobată în acest sens. Valoarea premiilor celor 3 turnee, 45.000 de dolari, a fost plătită integral de către sponsorul principal, Ilie Ilinca, împreună cu marea parte a celorlalte cheltuieli de organizare.
    Municipiul Târgu Jiu a fost vreme de 3 ani printre puținele orașe din țară care au găzduit turnee internaționale de tenis ITF Pro Circuit, cu participarea sportivilor din peste 20 de țări în fiecare an. Participarea de anul trecut a inclus sportive din Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Chile, Mexic, Canada, Franța, Germania, Japonia, Australia, Israel, Venezuela, Italia, Spania, Turcia, Cehia, Slovacia, Ucraina, China, Elveția, India, Ungaria, Belarus, Serbia, Olanda, Anglia.
    Iată cum lipsa de seriozitate și indiferența autorităților locale fac să dispară un eveniment internațional care putea aduce orașului și faimă și bani, tocmai în anul în care se organizează atât de multe evenimente de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: