spot_img
8.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăNews AlertÎnfrângere cu iz de umilinţă!

    Înfrângere cu iz de umilinţă!

    Pandurii a jucat penibil şi deşi a pierdut la limită, eşecul e umilitor

    Pandurii: Stanca – Unguruşan, Elton, Christou (67 Shalaj), Momcilovic – Breeveld – Buleică (71 Iorga), Nistor, Răduţ, Nicoară (67 Roman) – Matulevicius. Antrenor: Petre Grigoraş.

    Ceahlăul: Calancea – Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas – Onciu, Achim – Popadiuc (65 Gheorghiu), Ştefănescu (58 Lopez), Chitoşcă (84 Tăbăcariu) – A. Pavel. Antrenor: Florin Marin.

    Cartonaşe galbene: Nistor, Breeveld / Achim, Lopez
    Stadion: „Municipal”, Târgu-Jiu, spectatori: 3.000

    „La luptă pandurii mei”. Asta le-a strigat actorul deghizat în Tudor Vladimirescu elevilor lui Grig etapa trecută cu CFR. Îndemnul nu a fost înţeles şi de elevii lui Grigoraş care parcă se predau în loc să lupte cu ambiţie şi dăruire. Asta le lipseşte acestor jucători plătiţi cu bani frumoşi pe timp de criză, atitudinea. Şi cum dezamăgirile se cam ţin lanţ, e timpul să se treacă la sancţiuni. Oricum, publicul le-a arătat jucătorilor cartonaşul galben prin acele huiduieli de la final, acum e timpul ca şi cei din conducere să facă ceva şi să-i trezească pe fotbalişti la viaţă. Nu de alta, dar trec etapele, iar acest campionat este unul ciudat rău de tot prin retrogradarea a şase echipe…

    De nerecunoscut

    Contra Ceahlăului, Pandurii a jucat prost, foarte prost. Echipa olteană nu a arătat nimic bun în joc, toţi jucătorii fiind la acelaşi nivel, foarte slab. După primele două etape, gorjenii aveau nevoie de un adversar mai modest în runda a treia pentru a se descătuşa, aşa că meciul cu ultima echipă din Liga 1 înaintea rundei a treia părea adversarul perfect pentru olteni. Însă, nu a fost aşa. Ceea ce părea uşor s-a transformat în greu, iar elevii lui Grigoraş, fie că şi-au luat adversarii de sus, fie nu s-au putut concentra la joc, s-a ajuns în postura de a se pierde jocul. Şi încă în ce manieră. Asta deranjează, atitudinea, iar jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru că ei nu au băgat serios osul la joc.

    Târgujienii au un joc greoi de atac, multe pase în lateral şi înapoi, multe acţiuni de atac care se irosesc undeva la 30 de metri de poarta adversă, multe pase greşite, dar şi acţiuni fără efect pe cele două laturi ale terenului. Grig a schimbat şi sistemul din 4-3-3 a mutat în 4-1-4-1, ba chiar a lăsat câţiva jucători pe bancă, unul din ei fiind Paul Anton. Ei bine, toate astea au fost făcute fără folos pentru că în atac gorjenii au fost inexistenţi. Doar vreo două ocazii mai bune putem nota, o reluare cu capul a lui Răduţ din careu, portarul Calancea reuşind să pareze şi apoi un şut de la 25 de metri a lui Nistor scos greu de acelaşi portar al moldovenilor, Calancea. În rest, nimic notabil. În schimb, oaspeţii au avut vreo trei situaţii bunicele de a marca, dar moldovenii au avut probleme la finalizare, aşa că la pauză a fost 0-0.

    Toată lumea spera să vadă în partea a doua o altă faţă a echipei lui Grigoraş. Degeaba, gorjenii s-au chinuit mai mult, au încercat dar nu au reuşit mare lucru, de notat că atacurile se opreau undeva la 20 de metri de poarta moldovenilor, dar fără a-i da emoţii lui Calancea. Mulţumiţi cu egalul, oaspeţii au mizat pe contraatac, iar în minutul 62, Dumitraş i-a umilit pe Nicoară, Momcilovic şi Paraskevas şi a marcat dintre aceştia. La 0-1, Grig l-a scos din teren pe Paraskevas, un personaj care greşeşte meci de meci dar care joacă continuu şi a aruncat în teren un atacant. O măsură care n-a prea dat roade, gorjenii fiind la fel de ineficienţi în atac. S-a terminat 0-1, un eşec total care a fost taxat de spectatori prin huiduieli la adresa jucătorilor.

    Vociferări la final

    După meci, Grig n-a stat prea mult pe bancă, a plecat la cabine asistat de un cor de huiduieli adresate jucătorilor. „Ne va fi foarte greu să ştergem amintirea meciului acesta. Bine ar fi să o şteargă şi publicul, va fi greu şi pentru ei să şteargă această imagine. S-au obişnuit cu jocuri şi rezultate bune, dar acum n-au avut parte decât de umilinţă şi ruşine”, a declarat Grig la final. Totodată, au fost şi voci, puţine la număr care au scandat numele lui Condescu. „Ştiu că vreo 15 persoane, obediente lui Marin Condescu, mi-au cerut demisia. Dacă demisia mea ar ajuta clubul, mâine mi-aş da-o. De când am venit la club, am făcut numai lucruri în interesul acestuia. Nu pot juca în locul unor jucători care azi au fost penibili. Pentru cei care au scris că am plecat din lojă înainte de terminarea jocului, le spun că mint. Am plecat din lojă la o oră după terminarea jocului. Mă doare sufletul când jucăm penibil, dar am responsabilitatea de a îndrepta lucrurile”, a fost mesajul lui Mihai Prunariu, preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: