spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Infrastructura de acum nu e la nivel internaţional"

    „Infrastructura de acum nu e la nivel internaţional”

    Carmen Tocală spune: „Dacă vin spectatori, fani, echipele vizitatoare, putem să-l promovăm pe marele maestru Brâncuși”

    Complexul Sportiv Municipal a fost vizitat ieri de către secretarul de stat Carmen Tocală care a vorbit despre investiţiile ce vor fi făcute în acest complex. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 20 de milioane de euro, stadionul şi Sala Sporturilor urmând să fie modernizate la anul. „100% se va face o bază sportivă modernă aici. La stadion se va lucra 18 luni, iar la Sala Sporturilor vreo 8 luni de zile”, a comentat Carmen Tocală.

    Modernizări cu atingere culturală

    Mai mult, Tocală spune că în acest moment baza sportivă de aici nu este la nivel european. „Sunt familiarizată cu ceea ce înseamnă sport în Gorj și Târgu Jiu pentru că baschetul s-a dezvoltat foarte mult aici și comunitatea iubește sportul. Fapt constatat de sala arhiplină și de dorința de succes și rezultate. Pe de altă parte însă, nivelul infrastructurii nu este de nivel internațional. Am constatat asta la momentul la care echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, calificată în cupele europene, a jucat în altă localitate, fără a putea să ofere cetățenilor care sprijină acest sport prin munca lor să vadă aici acele meciuri. Și la baschet, echipa de aici este calificată în EuroChallenge, singura organizată de FIBA Europa. Motive pentru care ne-am hotărât să îmbunătățim infrastructura. Ideea nu este de acum, proiectul este de acum un an și jumătate”, a comentat Carmen Tocală.

    Mai mult, acest proiect de modernizare al bazei sportive vine şi ca o recunoaştere la nivel cultural. „Dacă dezvoltăm infrastructura noastră, putem să accedem în competițiile internaționale cu mai multă ușurință și să oferim zonei o imagine și o recunoaștere internațională, și aici mă refer la operele lui Constantin Brâncuși. Dacă vin spectatori, fani, echipele vizitatoare, putem să promovăm marele maestru Brâncuși, îl putem promova la el acasă. Am fost în Franța, am văzut Brâncuși în muzee și am fost dezamăgită. Trebuie să facem mai mult, trebuie să facem ceva pentru România. Brâncuși înseamnă mai întâi de toate România, mai mult decât cetățean al Franței. Putem aduce competiții internaționale, evenimente sportive la care să vină oameni pentru competiția sportivă, să vină fani cărora să le arătăm că Brâncuși a creat la noi acasă mai înainte de toate”, a mai spus Tocală. Totodată, secretarul de stat Carmen Tocală spune că noul Complex Sportiv poate deveni o afacere pebntru cei care vor administra baza. „Proiectul este finalizat, am mers pe propunerea noastră, de un stadion de 15.000 de locuri, pentru că ne dorim un business plan coerent, așa cum se întâmplă la nivel internațional. Noi, sportul, trebuie să înțelegem că suntem parte a culturii și concertele există și ele într-un business plan coerent, la fel și activitățile culturale. Așa este peste tot, va trebui să luăm modelul și să rentabilizăm bazele sportive”, a mai spus Cramen Tocală.

    Interesată de bază

    Carmen Tocală a fost condusă peste tot prin Stadionul Municipal de către Mihai Prunariu. Acesta i-a prezentat şi patrimoniul CS Pandurii, hotelul, ştrandul şi terenurile de sport care mai sunt în incinta Complexului Sportiv. „S-au făcut eforturi mari şi se fac în continuare pentru ca toate aceste bucuri să fie menţinute”, a spus Mihai Prunariu.

    „Investiția totală în Complexul Sportiv va fi în jur de 20 de milioane de euro. Proiectele vor beneficia de toate facilitățilec cerute de federațiile internaționale. Federația Română de Fotbal a fost membru în comisia noastră și și-au spus cerințele care sunt obligatorii pentru cupele europene. La celelalte jocuri a fost mai ușor”, Carmen Tocală, secretar de stat

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: