spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertInvitaţie la show! Energia este obligată să facă spectacol, în ultima reprezentaţie...

    Invitaţie la show! Energia este obligată să facă spectacol, în ultima reprezentaţie pe teren propriu în faţa unui adversar foarte accesibil

    Echipa de baschet Energia Pandurii va juca vineri seara de la ora 19.00, pe teren propriu, contra celor de la CSU Braşov. Este un meci pe care gorjenii n-au cum să nu-l câştige, în condiţiile în care adversarul este unul foarte slab.

    Dacă acum nu, atunci când?

    Vineri seara în Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi spectacol. Asta a anunţat şi antrenorul baschetbaliştilor de la Energia, Slobodan Nikolic. „Trebuie să câştigăm şi să jucăm bine. Ne-au ajuns cele patru eşecuri la rând, acum avem nevoie de victorie. O să câştigăm”, spune plin de optimism tehnicianul sârb al gorjenilor, Slobodan Nikolic. Acesta nici nu avea altă variantă de declaraţie în condiţiile în care jucăm contra celei mai slabe echipe din campionat. Braşovul are cel mai slab atac şi cea mai slabă apărare, aşa că marele semn de întrebare este legat de diferenţa la care se vor impune oltenii. „Este normal să fim favoriţi, toată lumea se aşteaptă să câştigăm, dar pe lângă victorie ne trebuie şi un joc bun. Cred că putem înscrie 100 de puncte, dar trebuie să ne schimbă mentalitatea, caracterul, psihicul faţă de jocurile precedente. Cu echipa Braşovului se poate face şi spectacol. Chiar dacă nu îmi place să o desconsider, trebuie să spun că nu e nimic special în jocul ei”, spune Nikolic. Acesta vede şi partea goală a paharului, echipa sa fiind vulnerabilă în anumite momente ale jocului. „În toate cele şapte meciuri pierdute, într-un moment al jocului, echipa s-a oprit să mai joace, jucătorii au început să joace individual şi asta e o surpriză pentru mine, că nu putem să ducem un meci până la capăt. Vom vedea după meciul de la Timişoara ce vom face, însă vă spun că va fi o analiză severă”, a mai adăugat Nikolic.

    Probleme cu banii

    La Energia nu e totul perfect. Astfel, la fel ca şi la secţia de handbal, există întârzieri la salarii, iar Nikolic a făcut un apel public la conducere să achite banii pentru ca de sărbători jucătorii să aibă buzunarele pline. Mai mult, tehnicianul şi-ar dori ca acei bani care li se cuvin baschetbaliştilor să fie daţi înaintea jocului de săptămâna viitoare de la Timişoara şi, astfel jucătorii să fie liniştiţi. „O problemă sunt banii. Sunt întârzieri de o jumătate de lună cu salariile şi domnii Vlaicu şi Surdu trebuie să rezolve această problemă. Nu este o problemă foarte mare dar vine Crăciunul şi toată lumea se gândeşte şi la partea financiară. Avem doi americani şi un polonez care au deja biletele cumpărate şi nu vreau ca la jocul de la Timişoara să le stea gândul la bani. Cred că se vor rezolva aceste mici probleme”, a mai spus Nikolic.

    Se caută un „shooter”

    La Energia nu prea are cine să arunce la coş de la distanţă. Astfel, Nikolic s-a gândit şi a pus în capul listei de achiziţii un jucător care să aibă „mână” la aruncările de la distanţă. „Ne trebuie un shooter. Statistica din acest tur spune totul, suntem vulnerabili pe anumite momente ale jocului. Acum e vorba şi de bani, dar un shooter chiar ne trebuie. Îi ajută şi pe ceilalţi jucători în timpul partidei. Vedem în această iarnă ce variante avem, deocamdată mai avem două meciuri”, a încheiat Nikolic.

    Cinci motive pentru care Energia este „condamnată” să câştige:

    • 1. este ultimul meci din acest an jucat pe teren propriu, iar ultima impresie contează
    • 2. adversarul este mai slab cotat
    • 3. ultimele patru partide au fost toate pierdute, trebuie să se spargă cumva şi gheaţa
    • 4. o victorie apropie Energia de play-off, eşecul este un dezastru
    • 5. atmosfera în sală va fi incendiară, fanii vor umple din nou tribuna până la refuz
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: