spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews AlertIordănescu face schimbări la Pandurii

    Iordănescu face schimbări la Pandurii

    Sistemul de joc va suferi modificări: din 4-3-3 în 4-2-3-1

    Fiecare antrenor are propria filozofie despre fotbal. Astfel, antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu este decis să schimbe sistemul de joc al echipei pe care a preluat-o în această iarnă, așa că de la 4-3-3 al lui Grig se va ajunge la un alt sistem ce pare mult mai precaut, 4-2-3-1. Exact asta și cere Iordănescu, precauție și eficiență.

    Filozofia lui Edi

    Ei bine, epoca Grigoraș a apus la Târgu-Jiu, jucătorii pandurilor pregătindu-se acum de o nouă eră, cea a lui Iordănescu. Orice schimbare la nivelul băncii tehnice aduce și modificări tactice ale echipei, așa că noul tehnician a anunțat că are de gând să implementeze echipei sale un nou stil. „Există șanse mari să schimbăm abordarea, structura geometrică, așa cum îi spun eu în termeni de specialitate. Sistemul de plecare sunt șanse să îl aducem la un 4-2-3-1 care în timpul jocului să se modifice”, a comentat Edi Iordănescu. Acesta spune că nu este strict și că uneori va schimba din mers strategia fiind pregătit și cu alte sisteme de joc. „Noi trebuie să ne gândim că nu trebuie să fim foarte rigizi în ceea ce înseamnă sistem. Să spunem ăsta e sistemul și ăsta e sistemul… Nu, eu pot să vă dau un model de sistem pe care să-l interpretez în „n” feluri în timpul jocului. Sistemul de plecare îți dă niște referințe în funcție de profilul jucătorilor, de sarcinile postului pe care le trasezi, de adversar, sistemul poate să se modifice de la o fază la alta, la momentele de tranziție”, a mai spus Iordănescu.

    Sistem pliat pe jucători

    Când a decis ce sistem de plecare va pune în practică la Târgu-Jiu, Iordănescu s-a uitat și a analizat lotul pe care îl are la dispoziție. „Eu m-am uitat în primul rând la jucătorii pe care îi avem la dispoziție, profilul jucătorilor. Am mai declarat și o spun încă o dată, nu-mi doresc să facem modificări mari la nivelul grupului și atunci e normal ca eu să identific jucătorii și să găsesc varianta cea mai potrivită pentru ce avem la dispoziție. Dacă era perioada de vară și discutam de 7-8 jucători care să plece și alți 8-9 care să vină, atunci puteam să zic că puteam să construiesc eu filosofia de joc și aduceam strict pe ce doream eu să joc și să implementez. Deci, este clar că sunt șanse mari să schimbăm sistemul de joc, să trecem la 4-2-3-1”, a mai spus Edi Iordănescu.

    Transferuri pe țeavă !

    Și când vine vorba despre campania de achiziții acestea se fac după o anumită strategie. „Nu facem transferuri de dragul de a transfera. Nu. Vrem jucători care să ne ajute, vrem jucători care să vină și să aducă acel plus de care echipa are nevoie. Eu am spus-o și o repet, valoarea acestei echipe este alta, ar merita să fie mult mai sus în clasament dacă este să ne uităm la valoarea individuală a jucătorilor. Așa că și în cazul în care nu am reuși să facem vreun transfer, sunt absolut convins că Pandurii s-ar salva fără emoții de la retrogradare în acest retur infernal care ne așteaptă”, a declarat Eugen Pârvulescu, președintele pandurilor. Totuși, gorjenii intenționează să facă mutări în lot, postul cel mai descoperit fiind cel de fundaș central. „Suntem în discuții pentru aducerea unui fundaș central, discutăm pentru un portughez, dar și cu un polonez. Vedem cum ajungem la un numitor comun, dacă unul dintre ei acceptă propunerea noastră salarială, a doua zi va fi alături de echipă”, a declarat Eugen Pârvulescu. Se pare că sunt discuții și pentru aducerea unui jucător pentru ofensivă, un mijlocaș ofensiv, un număr 10, însă numele acestuia este ținut secret.

    Cine pleacă?

    Sunt șanse ca și la nivelul plecărilor să fie făcută o mișcare. Astfel, pentru târgujieni ar fi bine dacă ar reuși în această pauză să-l vândă pe Deividas Matulevicius, atacant care deja a intrat în ultimele șase luni și care cel mai probabil nu-și va mai prelungi înțelegerea cu echipa olteană. „Cel putin la 3-4 jocuri au venit la Târgu-Jiu scouteri din Bundesliga, dar ghinionul lui a fost acea accidentare. A fost și ghinionul nostru, pentru că am cheltuit foarte mult cu recuperarea”, a declarat Pârvulescu referitor la Matulevicius. S-a vorbit și de Mihai Roman, însă acesta este dorit cu insistență pentru retur de echipa gorjeană, așa că șansele de plecare ar fi mici.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: