spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEdi Iordănescu spune: "Ne lipsesc multe ca să putem spera la titlu"

    Edi Iordănescu spune: „Ne lipsesc multe ca să putem spera la titlu”

    Cei de la Pandurii vor, dar e greu să şi poată reuşi ceva. Edi Iordănescu, antrenorul pandurilor, a fost primul care a vorbit despre o eventuală luptă la titlu, însă în condiţiile în care la Târgu-Jiu vorbim de un buget de austeritate, de datorii la jucători şi de lipsa unui buget pentru transferuri, e greu să te mai baţi la campionat. Sunt alţi coloşi care au puterea de a face diferenţa, Steaua fiind marea favorită în condiţiile în care este singura din primele 6 clasate care a anunţat un buget de 2-3 milioane pentru transferuri în această iarnă. „E greu să intrăm în competiţie cu Steaua în ceea ce înseamnă un transfer. Steaua ar putea fi singura echipă care va putea să investească în transferuri. Are o serie de atuuri care o pot face pe Steaua o candidată la titlu”, spune antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu.

    sport-01-29

    Pintilii, greu de adus

    Prima mutare pe care Steaua a parafat-o a fost cea a lui Mihai Pintilii. Mijlocaşul a semnat cu Steaua, asta deşi era ofertat şi de Pandurii. „Trebuia să-mi vând casa şi maşina şi poate să susţin o parte din salariu pentru Pintilii. E foarte greu, avem un plafon peste care nu se trece”, a mai spus Iordănescu. Târgujienii nu par să aibă şanse să facă achiziţii pe bani, să suporte salarii mari, aşa cum îşi doresc oficialii echipei. S-a vorbit de venirea lui Mutu, însă e greu de crezut că se va şi materializa. „Mutu e un jucător care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, cu toţii îl ştim. Din punctul meu de vedere, valoarea lui e indiscutabilă. El trebuie să fie bine din punct de vedere fizic ca să poată să ofere satisfacţie. Prima etapă este ca să reuşim să ţinem sub control situaţia, să reuşim să acoperim o parte din datorii şi eu sunt foarte, foarte încrezător că se va reuşi”, spune Edi Iordănescu. Tehnicianul spune că după ce se vor reuşi achitarea datoriilor, se va trece la munca propriu zisă. „Vom contacta anumiţi jucători şi vom discuta. În momentul de faţă sub nicio formă eu nu voi aborda jucători şi nici nu voi fi de acord ca Narcis să o facă atâta timp cât nu se rezolvă restanţele către jucători”, a mai punctat Iordănescu. Concluzia este trasă chiar de antrenor. „Ne lipsesc încă multe lucruri ca să putem spera la titlu. Dar, iată că suntem cu un pas în play-off şi asta ne conferă o satisfacție enormă”, a mai punctat Iordănescu.

    Pleacă cineva?

    Există şanse ca gorjenii să se despartă de câţiva jucători ce ar urma să fie vânduţi pe bani frumoşi. „Ştim că Hora este în atenţia unor cluburi, ştim şi de Răduţ, Momcilovic sau Nistor, poate şi alţii… Aşa i-am pierdut şi pe Roman şi Anton în plin campionat şi nu am avut ce să facem. Pe mine mă bucură că sunt apreciaţi, asta arată că au valoare şi au potenţial. N-am cum să mă supăr că sunt curtaţi. Dar, de la speculaţii până la oferta concretă există un pas care nu s-a întâmplat până acum”, a mai spus Edi Iordănescu.

    Îşi lasă elevii la naţională

    Unul din subiectele finalului de an este legat de acţiunea echipei naţionale din luna ianuarie, acţiune care se suprapune cu stagiile de pregătire ale echipelor de club. Cei de la Pandurii sunt de acord să-şi lase jucătorii convocaţi la echipa naţională, în timp ce steliştii se opun cu fermitate. „Pe de o parte, îl înţeleg pe Laurenţiu că îşi doreşte jucătorii la pregătire, pentru că ştiu cât de tare îmi doresc şi eu acest lucru. Mai ales el, care e venit recent. Îl înţeleg că vrea să aibă jucătorii la pregătire. Pe de altă parte înţeleg şi poziţia naţionalei, pentru că în momentul de faţă echipele româneşti nu mai joacă în cupele europene, deci primează interesul echipei naţionale. Nu mai e vorba de un moft al selecţionerului, ci de interesul naţionalei şi un turneu final. Asta înseamnă imagine pentru competiţia noastră şi avantaje, deci trebuie să discute şi să se înţeleagă”, a comentat Iordănescu. Acesta merge mai departe şi spune că va fi deschis cooperării. „Mi-aş dori să am toţi jucătorii. Nu ştiu dacă vor fi convocaţi şi de la Pandurii. Mi-aş dori să îi am pe toţi, dar dacă vor fi convocaţi, mă voi bucura pentru ei. Disponibilitate totală, jucătorii vor merge la naţională, dar voi avea nişte solicitări – comunicare permanentă între staff-ul naţionalei şi staff-ul meu”, a spus Edi Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: