spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEdi Iordănescu spune: „Ne ştim potenţialul”

    Edi Iordănescu spune: „Ne ştim potenţialul”

    Pandurii a început play-off-ul cu planuri mari. Gorjenii visează la titlul naţional, un obiectiv ce poate fi atins, dar totul trebuie luat treptat. „Nu trebuie să ardem etapele”, spune preventiv Edi Iordănescu, tghnician ce are menirea de a-şi tempera elevii.

    sport-01-8

    „Nu ne culcăm pe o ureche”

    Principalul argument pentru ca marele vis al pandurilor să se realizeze stă în evoluţia echipei în prima parte a sezonului, atunci când gorjenii au strâns cele mai multe puncte într-un campionat între echipele aflate în play-off. Un clasament neoficial, dar sugestiv. „Ne ajută moral, ne demonstrăm nouă că putem. Să fim primii în clasamentul cu primele 6 claste ne dă curaj. Nu este o garanţie, la final putem fi ultimii. Nu ne ajută cu nimic. Nu ne putem culca pe o ureche”, atrage atenţia Edi Iordănescu.

    Strategii diferite

    Tehnicianul pandurilor vrea ca elevii lui să joace bine şi abia apoi să se gândească la obiective măreţe. „Trebuie să muncim mai mult, să asimilăm mai mult, să capacităm jucătorii, să scoatem maxim, să fim concentraţi, determinaţi”,. Este mesajul lui Iordănescu. În plus, antrenorul ştie una şi bună, fiecare meci din play-off va fi ca o finală, aşa că fiecare joc trebuie tratat special din toate punctele de vedere. „Vom pregăti jocurile individual într-un mod izolat în funcţie de adversar Noi ne ştim potenţialul, ne ştim plusurile şi minusurile, avem identitatea noastră şi pregătim ceea ce dorim noi să jucăm, dar vom fi atenţi la adversari”, spune Iordănescu. Mai mult, antrenorul spune că în unele meciuri echipa sa va avea o anumită partitură tactică, iar în altele va juca total diferit din punct de vedere tactic. „În anumite meciuri vom risca mai mult, în altele nu, în unele vom face un presing avansat, în altele vom face un joc de aşteptare, vom încerca să atacăm poziţional dar şi să ne apărăm mai bine. Astea sunt strategii pe care le vom stabili pe parcurs, sper să ne surprindem adversarii şi să facem puncte”, a mai punctat Edi Iordănescu.

    Problema banilor…

    Gorjenii au dreptul să viseze la titlu, însă Iordănescu trage semnalul şi spune că echipa lui nu este acum gata să ia titlul. „Nu suntem pregătiţi pentru ce ne-a mai luat valul şi am început să vorbim. Mai avem etape de parcurs, mai avem să ne sudăm puţin, să fim mai consoisteţi în joc, mai sunt lucruri pentru care trebuie să lucrăm”, a declarat Iordănescu. Iar dacă echipa va ieşi campioană, antrenorul pandurilor va petrece alături de jucători şi oamenii din jurul echipei. „Promit că sărbătoresc cu gorjenii. Să ieşim campioni pentru mine reprezintă un vis”, a mai punctat Iordănescu. Precaţia vine de la situaţia financiară, acolo unde unul din finanţatori nu dă semne că mai este dipsus să ajute echipa. „ Când vom fi stabili şi vom avea clară situaţia vom vorbi desprea asta. Nu vând iluzii, am spus că vom fi în play-off, suntem, că vom fi în Europa, suntem, dar avem câteva lucruri care trebuie reglate. Vreau cât mai sus. Dacă scoatem de la fiecare joc… Acum în loc să vorbim de fotbal să ştim ce perspective avem, în vestiar se vorbeşte de altceva, dacă se ia licenţa, dacă se va putea juca în Europa. Nu asta trebuie să se vorbească în vestiar, ci despre fotbal. Indiferent cât de mult încerc să schimb fluxul discuţiilor, tot aici se ajunge”, a mai punctat Iordănescu.

    Ropotan optimist

    Starea de spirit în tabăra pandurilor este una optimistă, bună. Adrian Ropotan, unul din jucătorii cu experienţă din lotul gorjenilor are ambiţii mari. „Din punctul meu de vedere, toate meciurile vor fi grele şi foarte periculoase, nu există un adversar mai puternic sau mai slab, toate cele 6 echipe care sunt în play off sunt puternice şi cred că vor fi meciuri foarte frumoase. Ca orice jucător de fotbal, cred că oricine şi-ar dori să câştige un campionat, deci locul 1, clar, dar e un drum lung până acolo, vom vedea. Toate meciurile vor fi grele şi foarte periculoase, nu există un adversar mai puternic sau mai slab, toate cele 6 echipe care sunt în play off sunt puternice şi cred că vor fi mreciuri foarte frumoase”, a mai comentat şi Adrian Ropotan.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: