spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEdi Iordănescu spune: „Nu știu câți jucători vom avea la Euro, vreau...

    Edi Iordănescu spune: „Nu știu câți jucători vom avea la Euro, vreau cât mai mulţi”

    Pandurii Târgu-Jiu a dat trei jucători la echipa naţională la ultima acţiune, jucători care au şanse să prindă şi Campionatul European. Ei bine, cei trei panduri, Săpunaru, Hora şi Ropotan au şi fost folosiţi de selecţionerul Anghel Iordănescu, remarcatul fiind de departe Cristi Săpunaru. Acesta a jucat pe postul de fundaş dreapta în meciul cu Spania, acolo unde ar putea evolua şi la Euro. „Nu știu câți jucători vom avea la turneul final, e o întrebare la care nu am un răspuns”, spune antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu.

    sport-01-31

    „Vreau cât mai mulţi”

    Antrenorul pandurilor recunoaşte că şi-ar dori ca de la echipa lui de club să meargă cât mai mulţi panduri la Euro, însă nu poate influenţa asta cumva. „Îmi doresc cât mai mulți”, spune Iordănescu junior. Acesta crede că meciurile rămase din campionat vor decide lista finală de jucători. „Mai sunt jocurile din play-off care vor fi decisive în alegerile pe care selecționerul și staff-ul său le vor face”, spune Iordănescu. Antrenorul pandurilor îşi aduce aminte că lista era mult mai stufoasă. „În acest moment ne lăudăm cu trei, în iarnă am avut patru. Mihai Răduț a avut o problemă medicală și a lipsit de la două jocuri. Eu îl aștept să revină la nivelul la care a fost în prima parte a campionatului și am mare încredere în el. A fost foarte eficient și decisiv pentru echipă. Mai sunt jucători care subperformează în acest moment și dacă am reuși să-i aducem la nivelul lor am fi și mai puternici! Nu dau nume, dar ei știu bine asta”, a mai punctat Iordănescu.

    „Echipa naţională poate…”

    Întrebat de evoluţia echipei naţionale la meciurile cu Spania şi Lituania, antrenorul pandurilor s-a arătat mulţumit în mare măsură. „Remarc rezultatele, chiar și victoria contra Lituaniei. Nu a fost un joc prea reușit, dar este o victorie care contează în clasamentul UEFA. În special trebuie remarcat rezultatul, dar și jocul partidei de la Cluj, cu Spania. Am jucat cu o campioană mondială, europeană, care are în componență jucători care știm la ce nivel joacă. A dat dovadă de multă personalitate, de încredere, mi-a plăcut organizarea de joc, în special cea defensivă, tranziția foarte bună… Echipa națională a arătat că poate avea și ocazii și a avut momente în care poate să aibă inițiativa în fața unei echipe atât de valoroase, iar asta ne dă speranța că putem avea o prestație bună la turneul final”, a mai punctat Edi Iordănescu.

    Săpunaru, remarcatul

    Cristi Săpunaru pare în acest moment singurul din lotul pandurilor stăpân pe biletul de la Euro. „Săpunaru are în spate o experiență mai mare față de ceilalți doi jucători care s-au regăsit în lotul național, dar și ei trebuie să aibă răbdare și e un pas important că, după iarnă, s-au regăsit acolo și la acest dublu test. Asta trebuie să le dea încredere să se pregătească bine și să aibă realizări pentru echipa de club pentru a avea șanse să fie la națională și la turneul final. Principalul meu obiectiv e să-i țin uniți aici și să nu mă trezesc cu ei că dispar”, a mai spus Edi Iordănescu. Fundaşul pandurilor poate pleca liber de contract la finalul acestui sezon, însă până atunci Săpunaru vrea să ia titlul cu Pandurii. „Play-off-ul va fi strâns, consider că sunt cinci echipe care se luptă pentru primul loc. Vreau ca Pandurii să ia campionatul. Nu vreau să mă gândesc că altă echipă l-ar putea câștiga în locul nostru. Lupta va fi dură, totul se poate schimba de la o rundă la alta. Suntem o familie! Formăm un grup unit care poate depăși orice greutăți. Atuul nostru principal este unitatea. Putem învinge pe oricine. Și cred că am demonstrat acest lucru în acest sezon. Când intrăm pe teren, lăsăm deoparte problemele de orice natură și încercăm să ne facem meseria cât mai profesionist. Avem jucători de valoare, care pot face diferența pe teren”, a mai punctat şi Săpunaru.

    „Săpunaru are multe oferte, credeți-mă. Am văzut că s-a vehiculat Rusia, dar ne-au sunat și din China, Arabia, dar tuturor le-am spus că nu trebuie să negocieze, pentru că e liber la vară”, a mai spus președintele executiv al formației gorjene. În condițiile în care echipa câștigă campionatul, vă spun eu că Săpunaru va rămâne la Pandurii și nu pleacă nicăieri. Ține foarte mult la colaborarea cu Edi Iordănescu și s-a apropiat foarte mult de colegii săi”, Narcis Răducan, preşedinte Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: