spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"La nivel de concentrare avem probleme"

    „La nivel de concentrare avem probleme”

    Au trecut cinci etape din Liga 1 şi Pandurii a jucat doar într-un singur meci timp de 90 de minute bine. Doar în victoria contra CFR-ului elevii lui Petre Grigoraş au ţinut pasul constant pe toată durata întâlnirii. În celelalte patru meciuri, gorjenii au jucat bine o parte şi slab în cealaltă. Astfel, au apărut semne de întrebare, iar vina a fost aruncată asupra pregătirii fizice a echipei. Ieri, preparatorul fizic al pandurilor, Gheorghe Avram a adus lămuriri în privinţa nivelului de pregătire fizică a trupei oltene. Concluzia: Pandurii nu au probleme fizice.

    De la „mansardă” li se trage

    Primul care a spus clar că echipa nu are probleme fizice a fost Petre Grigoraş. Tehnicianul a menţionat faptul că totul pleacă de la bibilica jucătorilor care o lasă mai moale în partea secundă. Ieri, preparatorul Avram era convins de faptul că punctul de vedere al lui Grig este cel corect şi a venit cu un argument în cele spuse. „O echipă nu poate după patru zile să piardă 80% din pregătirea fizică. E absurd, nu are nicio logică”, a spus Avram. Acesta a oferit exemplul meciurilor cu CFR şi cu Voinţa Sibiu când echipa lui Grig a avut o transformare majoră de la primul la al doilea meci după doar patru zile. Aşa că, şi din punctul de vedere al lui Avram, problema echipei e la „mansarda” jucătorilor. „Totul e mental, ţine de concentrare, ce legătură să aibă cu pregătirea fizică ? E chestie de autocontrol. Jucătorul trebuie să se menţină la un nivel de concentrare. Sunt chestii care nu se pot impune, ţine totul de ei. Şi domnul Grigoraş le-a explicat cum stă treaba. Când abordezi un meci ca şi cum l-ai câştigat dinainte, aţi văzut ce se întâmplă”, a mai spus Avram.

    În ceea ce priveşte nivelul pregătirii fizice a echipei în acest moment, Avram spune că jucătorii sunt în creştere. „Nici un preparator nu poate spune că din punct de vedere fizic se poate rezolva problema fizică. E foarte dificilă să creezi o pregătire omogenă a echipei pentru că există tot felul de factori perturbatori, accidentări. Ideal e să fii la 80-85%, mai mult nu poate nimeni”, a mai menţionat Avram.

    Două meciuri amicale plus cantonament

    Până la meciul din etapa viitoare, cel cu CS Mioveni, programul pandurilor e aglomerat. Astfel, târgujienii vor juca două meciuri amicale, primul vineri la Turceni şi al doilea la Cisnădie marţea viitoare. Mai mult, de luni, Grigoraş îşi va duce echipa pentru cinci zile la Sibiu unde va fi efectuata în cantonament în care se va pune accentul şi pe pregătirea fizică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: