spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Locul din clasament al echipei trebuia să fie altul"

    „Locul din clasament al echipei trebuia să fie altul”

    Planul pentru prima jumătate a anului 2015: „Să ieşim cât mai repede din acea zonă periculoasă”

    La trecerea dintre ani Pandurii se zbate în zona minată a clasamentului Ligii 1, aşa că în noaptea de Revelion cu siguranţă una dintre dorinţele oficialilor pandurilor una va fi să scape de retrogradare. Gorjenii au lăsat fotbalul în plan secund în această perioadă de sărbători, însă nu l-au abandonat. Aşa se face că oficialii echipei au discutat, s-au interesat şi au căutat variante pentru ca din retur echipa să arate foarte bine şi să evadeze din subsolul clasamentului. „Locul din clasament nu e cel care ar trebui să fie. Am identificat deja anumite motive, altele le voi înţelege când voi începe munca acolo”, a declarat antrenorul Edi Iordănescu în urmă cu câteva zile.

    Provocarea Pandurii

    Tehnicianul echipei gorjene a vorbit la una din televiziunile naţionale de sport despre proiectul pe care îl are la Târgu-Jiu şi care este împărţit în două. Prima parte a proiectului presupune evitarea retrogradării, iar cea de-a doua are ca ţintă calificarea în cupele europene. Aşadar, într-o perioadă scurtă, Edi Iordănescu îşi doreşte să facă performanţă la Târgu-Jiu. „E o echipă pe care o cunosc foarte bine, am urmărit-o în mai multe rânduri, pot să spun că deţine jucători cu potenţial, de valoare. Însă nu va fi uşor, trebuie în primul rând să ieşim din această zonă. Obiectivul este clar: evitarea retrogradării. Apoi ne vom gândi la altceva din sezonul viitor, vom încerca să atacăm un loc de cupă europeană”, a comentat Ei Iordănescu. Acesta spune că mediul în care va lucra la Târgu-Jiu este propice performanţei şi exact pe gustul său. „Ţin foarte mult la mediu, la condiţii. A contat foarte mult liniştea şi condiţiile de la Târgu-Jiu. Vreau să mi se confere dreptul de a fi antrenor, pentru că în România sunt locuri unde fişa postului antrenorului presupune anumite compromisuri. Eu nu le-am făcut, nu le voi face, pentru că dacă le-aş fi făcut alta era cariera mea. Eu nu renunţ la principiile mele”, a mai spus Iordănescu subliniind faptul că doar el se va ocupa de echipă.

    „Am mai fost ofertat de Pandurii”

    La conferinţa de presă de la prezentarea oficială de la Târgu-Jiu, Edi Iordănescu nu a atins şi punctul legat de ofertele pe care de-a lungul timpului le-a mai avut. Ei bine, tehnicianul a declarat că în urmă cu doi ani a mai fost în negocieri cu Pandurii, coincidenţă sau nu tot după plecarea lui Petre Grigoraş. Atunci, gorjenii s-au orientat spre Cristi Pustai, tehnician cu care au făcut performanţă în Liga 1, clasarea pe locul 2 dar şi calificarea în grupele Europa League. „Eu am mai avut o ofertă de la Pandurii acum doi ani, coincidenţă, ofertă venită tot după plecarea lui Grigoraş. Nu a fost să fie atunci, mă bucur că am venit acum. Este o oportunitate şi pentru mine, o provocare şi sper să fie un succes”, a mai spus Iordănescu.

    S-au stabilit datele cantonamentelor

    Oficialii pandurilor au decis cu câteva zile înainte de Crăciun care va fi programul de pregătire al echipei în perioada de iarnă. Astfel, jucătorii vor reveni din vacanţă pe data de 7 ianuarie, pe 8 ianuarie se va efectua vizita medicală după care peste patru zile se va pleca în primul cantonament al iernii. Locaţia aleasă este Izvorani, acolo unde se va sta între 12 şi 21 ianuarie. Al doilea cantonament al iernii va fi în perioada 25 ianuarie – 8 februarie în Turcia. Antrenorul Edi Iordănescu a decis ca în cel de-al doilea stagiu de pregătire să fie programate şi meciurile de verificare, şase la număr, adversarii nefiind încă stabiliţi. Dar, până la aceste stagii de pregătire, antrenorul Edi Iordănescu are dorinţa ca lotul să-i fie aproape definitivat. „E clar că îmi doresc ca în proporţie de 95% ca în momentul în care plecăm pentru primul stagiu de pregătire lotul să fie definitivat. Nu vreau să vină jucători pe parcurs şi să sară peste anumite etape de pregătire şi să avem timp puţin să-i integrăm”, a încheiat Iordănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: