spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMarius Vlaicu: "Finanţatorii trebuie să iasă şi să spună ce vom face,...

    Marius Vlaicu: „Finanţatorii trebuie să iasă şi să spună ce vom face, eu am asigurări că vom avea buget”

    La meciurile echipei de baschet masculin Energia Pandurii atmosfera este incendiară. Practic, la partidele jucate acasă de baschetbaliştii de la Energia, Sala Sporturilor devine un iad pentru adversari. E singurul sport din Târgu-Jiu unde fanii sunt cu adevărat lângă echipă. Din păcate nici la handbal şi nici la fotbal nu este o atmosferă asemănătoare. Tot din păcate, echipa de baschet Energia este pe marginea prăpastiei, lipsa unui buget sigur pentru sezonul de toamnă putând duce la desfiinţare un sport care a făcut furori în ultimii trei ani la Târgu-Jiu.

    Nu-s bani, se desfiinţează echipa

    Cu un singur finanţator, Complexul Energetic Rovinari nu se poate susţine mişcarea sportivă de la Energia. Două secţii de prima ligă, handbal şi baschet bugetul trebuie să ajungă undeva la 1,2 milioane de euro. Şi cum ne aflăm în criză financiară sunt şanse reale ca Energia să dispară de pe harta baschetului românesc. Mai întâi au apărut nişte zvonuri cu privire la desfiinţarea echipei, iar după calificarea handbaliştilor în cupele europene chiar s-a vorbit serios despre neînscrierea în cupe a trupei lui Liviu Andrieş. Cel care a întors decizia luată a fost directorul CER, Tiberiu Trotea. Un lucru e cert, handbalul merge mai departe. Despre baschet puţin informaţii sunt oficiale, toată lumea aşteptând finalul acestei luni pentru a se întruni din nou Consiliul de Administraţie al Energiei pentru a se stabili exact care va fi viitorul.

    Trei variante pentru Energia

    Sunt cel puţin trei variante. Prima, cea mai optimistă dar şi care e greu de crezut că va fi concretizată este ca echipa de baschet să aibă acelaşi buget, 400 de mii de euro. A doua variantă şi cea mai plauzibilă, Energia va funcţiona cu cheltuieli minime, jucătorii având contracte foarte mici. Şi cum la anul nimeni nu va retrograda din Divizia A, lui Marius Vlaicu i-ar conveni şi această variantă decât să-i fie desfiinţată echipa. A treia variantă este cea mai pesimistă şi care se speră a nu fi concretizată. Astfel, gurile rele susţin că echipa va fi desfiinţată, urmând a se înfiinţa după ce va trece criza economică.

    Un lucru e cert, Marius Vlaicu va discuta cu finanţatorii şi la finele acestei luni se va stabili exact situaţia echipei de baschet. „Finanţatorii trebuie la finalul acestei luni să iasă şi să spună care e viitorul echipei de baschet. Eu ştiu că până pe 4 iulie trebuie să trimitem cerere de înscriere în ediţia viitoare de campionat. Am asigurări că vom avea buget, însă nu ştiu în ce condiţii”, a declarat Vlaicu.

    Pierd din jucători !

    La Energia dacă toate vor merge spre bine din punct de vedere al banilor strategia va fi stabilită abia după 1 iulie. „Nu e grabă. Anul trecut tot aşa am făcut echipă, prin iulie. Staţi liniştiţi că nu vom pierde jucători”, a mai spus Vlaicu. Totuşi, ieri, shooterul Silviu Lupusavei a semnat un contract pe un sezon cu CSM Oradea. „Îi dorim mult succes. E decizia lui de-a se duce la Oradea şi nu avem ce obiecta. Orice jucător vrea să aibă contractul semnat cât mai repede, iar cum la noi nu ştim exact pe ce buget ne bazăm nu putem să facem nicio înţelegere. Sunt jucători mult mai buni ca domnul Lupusavei şi sub preţul lui. Mă repet, după ce stabilim bugetul vom începe să facem şi contractele pentru că jucători se găsesc. Negociem cu Brice Kabengele, dar şi cu el vom semna după ce vom ştii exact pe ce bani ne bazăm din punct de vedere al banilor”, a spus Vlaicu.

    Astfel, e posibil ca până la 1 iulie când se va ştii exact dacă se va continua sau nu cu baschetul la Târgu-Jiu, toţi jucătorii importanţi să-şi găsească angajamente la alte echipe.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: