spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesMeci de interes naţional

    Meci de interes naţional

    În cazul unui rezultat favorabil, gorjenii aduc puncte pentru ţară

    Meciul pandurilor din Europa League este foarte important şi pentru fotbalul românesc. Este una din cele două ocazii pe care Pandurii le au în grupă de a obţine ceva puncte, pentru că dubla cu Pacos Ferreira pare la îndemâna oltenilor. În acest moment, doar Pandurii şi Steaua mai pot aduce ceva puncte la coeficientul de ţară, iar speranţele românilor e ca trupa lui Cristi Pustai să obţină puncte în meciul din Portugalia.

    Joacă pentru ţară şi club

    Până în acest moment, Pandurii a adus doar puncte pentru ţară, nu şi pentru club. Rezultatele din preliminarii contează doar pentru coeficientul de ţară, fiecare echipă urmând să adune puncte începând cu meciurile din grupă. „Este important să avem rezultate bune pentru a obţine puncte şi pentru echipă”, a comentat Eugen Pârvulescu. Gorjenii au intrat la tragerea la sorţi cu punctajul de ţară, nu cu cel de club, acesta fiind zero în momentul tragerii la sorţi.

    Ce e clasamentul coeficienţilor

    Clasamentul UEFA are la bază performanţa echipelor de club în cupele europene pe o perioadă de 5 ani. În această perioadă, fiecare echipă primeşte două puncte pentru o victorie şi un punct pentru un meci egal. Începând din 1999, aceste puncte sunt înjumătăţite pentru rundele preliminare: un punct pentru o victorie şi jumătate de punct pentru un meci egal. Trebuie spus că rezultatele din preliminarii contează doar la coeficientul de ţară. Pentru fiecare ţară, suma punctelor se împarte la numărul de echipe care participă în cupele europene.

    Arbitraţi de ruşi

    Partida de la Guimaraes contra lui Pacos va fi arbitrată de o brigadă din Rusia avându-l la centru pe Aleksei Nikolaev. Ceilalţi arbitrii sunt: Oleg Ţelovalnikov şi Dmitri Mosiakin la cele două tuşe, iar asistenţii suplimentari Vladimir Kazmenko şi Aleksandr Egorov. Rezervă de arbitru va fi tot un rus, Maksim Gavrilin.

    La trei posturi tv

    Meciul dintre Pandurii şi Pacos va începe la ora 22.05 şi va difuzat în ţară pe trei posturi tv. Astfel, Digi Sport şi Dolce Sport sunt televiziunile cu caracter sportiv care transmit acest meci al pandurilor, iar Pro Tv-ul va fi televiziunea generalistă ce da difuza jocul în direct. „Din păcate pentru fotbalul românesc suntem singura echipă din România calificată în Europa League. Mi-aş fi dorit să mai fie echipe din ţara noastră calificate în grupe, aduceam puncte pentru ţară, însă nu a fost să fie. Interesul pe marginea echipei noastre este mare, sigur toată România ne va ţine pumnii”, a mai punctat Eugen Pârvulescu.

    „Reprezentăm România, aducem puncte pentru ţară. Vom încerca în fiecare meci din Europa să obţinem maxim, vedem ce putem realiza la final”, Eugen Pârvulescu, preşedinte executiv Pandurii

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: