spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertArgint mondial cucerit de luptătoarea gorjeană Nicoleta Scărlătescu

    Argint mondial cucerit de luptătoarea gorjeană Nicoleta Scărlătescu

    Luptătoarea Nicoleta Scărlătescu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-AS Minerul Motru, a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă.

    Gorjeanca Nicoleta Scărlătescu, de doar 16 ani, antrenată la CSM Târgu Jiu de Mădălin Gorjanu şi la AS Minerul Motru de profesorul Vasile Purdescu, a concurat la categoria +70 de Kg, la o categorie de vârstă superioară, la U20. Competiţia este organizată de Federația Română de Lupte pe Plaja Neversea de la Constanţa, pentru al doilea an la rând şi este destinată tuturor categoriilor de vârstă: cadeţi (U17), juniori (U20) şi seniori.

    România găzduiește, pentru al doilea an la rând, Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Peste 300 de sportivi din 19 ţări participă la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă de la Constanţa, în perioada 1 – 4 septembrie.  70 de sportivi români participă la această competiție. Printre ei s-a numărat şi gorjeanca Nicoleta Scărlătescu. Performanța luptătoarei din Gorj este cu atât mai impresionantă cu cât, la vârsta de doar 16 ani, aceasta a concurat la o categorie de vârstă superioară, la U20, unde a avut parte de luptătoare cu mult mai multă experienţă. A fost la doar o secundă de aurul mondial. A fost învinsă în finală de o altă româncă, Irina Margaş, de la CA Roman-Neamţ.

    La un pas de medalia de aur

    Mădălin Gorjanu, antrenor-coordonator secția lupte CSM Târgu Jiu, a spus că lupta a fost dramatică, iar luptătoarea din Gorj a fost la un pas de medalia de aur: „Mă bucur foarte mult pentru Nicoleta şi multe felicitări pentru performanţa obţinută şi pentru modul în care a abordat competiţia. Nicoleta a reușit o evoluție foarte bună, încununată cu această medalie de argint. A fost o finală dramatică, sportiva noastră a fost la doar o secundă de titlul mondial! A condus până în ultima secundă, dar și astfel de momente fac parte din frumuseţea sportului şi, poate, data viitoare va câştiga ea în ultima secundă. Are doar 16 ani şi a participat la o categorie de vârsta superioară, şi asta ne arată că viitorul nu poate fi decât unul foarte bun pentru ea. Sper ca această colaborare să aducă în continuare rezultate bune şi vreau să le mulțumesc tuturor celor care au putut să ajute această sportivă, au avut încredere în ea şi au determinat-o să nu renunţe şi să meargă mai departe”.

    „A fost un campionat foarte complex“

    Nicoleta Scărlătescu a spus că confruntările au fost dificile: „A fost un campionat foarte complex, cu meciuri destul de grele, dar am reușit să trec cu brio de aceste meciuri şi am obţinut titlul de vicecampioană mondială.

    A fost un moment frumos, am avut emoții, m-am simțit mândra de mine și de efortul depus.”

    Nicoleta a povestit cum a început acest sport: „La vârsta de 2 ani am fost la primul meu antrenament de lupte libere și de atunci mă antrenez în fiecare zi, pentru a urca pe podiumul mondial. Trebuie să depui mult efort, timp, ambiţie şi încredere în tine. Am ajuns la nişte performanţe destul de mari, cu multă muncă, multe sacrificii, iar de aici se pot explica multe.

    În continuare, mă voi antrena mai mult pentru campionatele europene și mondiale“, a spus luptătoarea pentru CSM Târgu Jiu.

    Nicoleta Scărlătescu are, dej,a o impresionantă colecţie de medalii şi dimplome. Ea a început luptele la clubul AS Minerul Motru la vârsta de 2 ani, şi chiar dacă nu putea face prea multe la acea vârstă, a continuat să meargă în fiecare zi la sala de lupte, cum ne-a dezvăluit chiar ea. Iar insistenţa ei şi munca depusă au început să dea roade. A devenit multiplă campioană națională începând de la vârsta de 8 ani şi până în prezent, totul a culminat cu medalia de bronz la Campionatul European pentru copii de la Gyor, în 2018.

    În luna iunie a acestui an, Nicoleta Scărlătescu a reprezentat, în premieră și CSM Târgu Jiu, în Finala Campionatului Național Individual de lupte pe plajă de la Costinești, unde a obținut medalia de argint, tot la categoria de vârstă U20. Sportiva a concurat la categoria 70 de Kg.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: