spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMinerul Motru, şanse mari să continue în Liga a 2-a

    Minerul Motru, şanse mari să continue în Liga a 2-a

    Chiar dacă echipa gorjeană a retrogradat pe criteriu sportiv în Liga a 3-a, Minerul Motru se poate trezi peste trei săptămâni tot în eşalonul doi valoric din ţara noastră. Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va decide în data de 28 iunie soarta mai multor echipe, cum ar fi CSU Craiova sau Minerul Motru. Craiovenii cel mai probabil vor primi undă verde să intre în Liga 1, apoi se va aproba noul sistem competiţional, Liga a 2-a crescând de la un total de 24 de echipe la 28. Astfel, se creează patru locuri libere la Liga a 2-a, şi automat se aplic regulamentul, iar Minerul Motru va primi drept de joc în eşalonul doi.

    Regulamentul ajută Motru

    Auraş Braşoveanu, reprezentantul ligilor inferioare în Comitetul Executiv al FRF a anunţat cum se va aplica noul sistem competiţional. „S-a votat doar formatul general al celor două competiţii şi nicidecum forma finală. Astfel, Liga a 2-a va avea două serii a câte 14 echipe. În acest moment, din Liga a II-a se va retrograda conform sistemului votat anul trecut, în august din fiecare serie ultimele trei clasate”, a comentat Braşoveanu. Acesta a detaliat cum vor fi împărţite locurile vacante. „Locurile care vor rămâne libere vor fi completate prin respectarea regulamentelor în vigoare. Ceea ce înseamnă că acest lucru se va face conform articolului 19 din ROAF, litera a. Acolo unde spune că locurile care sunt vacante vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate”, a mai explicat Braşoveanu.

    Locuri multe la B

    La finalul acestui sezon de Liga a 2-a, ultimele trei clasate din cele două serii ar trebui să ia drumul Ligii a 3-a. cad şase, intră şase, câştigătoarele de serie din Divizia C. Trebuie spus că Liga a 2-a va avea cu patru echipe mai mult în viitoarea ediţie, aşa că e posibil să nu mai pice nimeni. Motivul? FC U Craiova s-a retras din timpul campionatului, UTA este şi ea în pericol să fie dezafiliată, aşa că mai rămân patru echipe care ar retrograda şi care ar putea să rămână în Liga a 2-a. Minerul Motru ar fi singura echipă din Seria a II-a care, retrogradând fotbalistic ar primi invitaţie să joace în Liga a 2-a. Problema este că la Liga a 2-a vor fi mai multe locuri libere, Corona Braşov, căzută din Liga 1 a anunţat că se desfiinţează, în timp ce situaţia celor de la FC Vaslui este în aer după nelicenţiere, aşa că şi moldovenii s-ar putea desfiinţa. În aceste condiţii, numărul de locuri va fi mai mare, Federaţia trebuind cumva să rezolve această problemă…

    Întâlniri peste întâlniri

    Oficialii echipelor de Liga a 2-a vor avea mai multe întâlniri în perioada care va veni. „Ne vom aduna pe 14 iunie la Braşov ca să dezbatem variantele sub care să aibă loc noul sezon. Momentan sunt două linii pe care se poate merge: campionat normal sau cu play-off şi play-out, dar cu toate punctele. Vom discuta atunci care sunt plusurile şi minusurile fiecărui sistem, în condiţiile în care vom avem 14 echipe în fiecare serie, faţă de 12 câte au fost acum. Votul oficialilor de cluburi va decide asupra variantei finale, pe care o vom propune spre aprobare în Comitetul Executiv din 27 iunie. După ce va fi votat şi acolo, va urma votul public al Adunării Generale de pe 28 iunie”, a mai declarat Braşoveanu.

    Motrenii sceptici

    Cei de la Minerul Motru ştiau de planurile celor de la Federaţie, însă spun că nu ştiu ce vor face mai departe. „Trebuie să vedem exact care va fi sistemul competiţional. De fapt, mai întâi trebuie să se termine actualul sezon, iar pe data de 28 iunie vom vedea ce se va stabili la Adunarea Generală de la FRF. În funcţie de asta, vom discuta şi noi la club să vedem ce e de făcut, vom analiza şi apoi decidem. Punctul meu de vedere l-am spus şi îl repet,. Am retrogradat fotbalistic în Liga a 3-a, deci nu merităm să fim în Liga a 2-a. A fost diferenţă mare între adversare şi noi, aşa că dacă nu se va schimba ceva, nu vom fi ajutaţi, riscăm şi la anul să fim o echipă care se zbate în subsol”, a mai declarat şi Mihai Cernica, directorul sportiv al motrenilor.

    Au început un proiect

    Cei de la Minerul Motru susţin că în ultimul timp au început un proiect cu gândul la reconstrucţia echipei. Asta ar fi presupus ca Minerul Motru să retrogradeze în Liga a 3-a, să o ia de la capăt în eşalonul inferior mizând pe aportul tinerilor din propria pepinieră. Planul ar putea fi dat peste cap, şi asta pentru că motrenii vor trebui să joace în Liga a 2-a…

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: