spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMinerul Motru, nu vrea locul de pomană!

    Minerul Motru, nu vrea locul de pomană!

    Gabi Zahiu spune: „În Liga a 3-a ne e locul, ce să facem în Liga a 2-a?”

    Pe 28 iunie la Casa Fotbalului va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal. Va fi o şedinţă furtunoasă în care se vor lua măsuri ce pot da peste cap anumite echipe la toate nivelele de fotbal, de la Liga 1 până la modul de promovare din „judeţ” în Liga a III-a. Totodată se va stabili şi cum va arăta fotbalul românesc în viitor prin numărul de echipe din cele trei divizii. Minerul Motru a retrogradat pe criteriu sportiv în Liga a 3-a, însă are şanse ca la „masa” verde să fie reprimită în eşalonul doi, fapt care nu-i bucură deloc pe oficialii minerilor.

    Pe 28 se decide viitorul

    Soarta Minerului Motru se va decide pe 28 iunie la Bucureşti. Până atunci, nimeni de la această echipă nu face nimic preferând să aştepte decizia FRF-ului în privinţa componenţelor ligilor a doua şi a treia. Dacă se va mări numărul de echipe din Liga a 2-a, atunci Minerul Motru va primi o invitaţie de a rămâne în eşalonul doi, ceea ce nu e chiar pe placul oficialilor gorjeni. „Până pe 28 iunie nu se ştie nimic. În condiţiile acestea, cu probleme financiare e foarte greu să joci în Liga a 2-a. Avem probleme destul de mari, datorii, restanţe. E destul de urâtă situaţia, aceasta este realitatea. Dacă se vor putea rezolva din aceste probleme cu banii poate alta stă treaba. Însă la cum se prezintă acum treaba, mergem în Liga a 3-a şi ne vedem de treabă”, a comentat directorul sportiv al motrenilor, Mihai Cernica.

    Probleme cu banii

    Recent, la Motru a avut loc şi o şedinţă de analiză, însă nu s-au luat măsuri cu jucătorii pentru neîndeplinirea obiectivului, ci doar s-a pus în discuţie problema financiară. „Vom mai avea o discuţie finală, am avut o şedinţă în care subiectul principal a fost problema banilor. Cât timp nu ai bani nu poţi vorbi de nimic. Se vor lua măsuri, vor fi modificări în lot. Tragem linie şi vedem unde s-a greşit. Nu poţi continua cu jucători care au jucat un an de zile şi nu au confirmat. O să renunţăm la unii jucători. Probabil o să jucăm la Liga a 3-a, altă soluţie nu avem. Costurile sunt clar mai mici”, a mai spus Cernica.

    Vor la eşalonul trei

    În plus, şi antrenorul Gabi Zahiu se arată îngrijorat de eventualitatea primirii echipei în Liga a 2-a. „Suntem în vacanţă, i-am chemat pe 30 iunie pentru reunire. Acum să vedem ce va fi la Adunarea Generală de la Bucureşti. Sunt mai multe variante care le aud şi eu. Unii spun că vom juca în Liga a 2-a, alţii că vom juca în Liga a 3-a. Din punctul meu de vedere, decât să repetăm ruşinea de anul trecut, mai bine stăm în banca noastră. În Liga a 3-a ne este locul, de Liga a 3-a avem şi buget. Aşa se va lua decizia la nivelul echipei noastre. Aşteptăm şedinţa finală de analiză, acolo se va face un buget pentru a şti exact pe ce te bazezi. Dacă va fi să jucăm din nou în Liga a 2-a din toate punctele de vedere nu ne avantajează acest lucru”, a mai punctat Gabi Zahiu.

    Liga a 2-a, o pălărie prea mare…

    Oficialii echipei motrene se plâng de faptul că mai au datorii de achitat, dar şi de faptul că situaţia financiară nu e deloc bună. „Dacă era o situaţie stabilă şi lot, poate era bine în Liga a 2-a. Dar, sunt probleme peste tot în ţară, dispar echipe, nici nu ai cu cine să mai joci la un moment dat. Păi în zona noastră nu ştiu dacă găsim 4-5 echipe care să joace şi să facă faţă în Liga a 2-a”, a mai declarat Zahiu. Şi directorul sportiv al minerilor, Mihai Cernica spune că cerinţele eşalonului doi sunt prea mari, iar Minerul Motru este o echipă muică pentru acest nivel. „Noi nu ne-am permis la Liga a 2-a să facem transferuri. Ceea ce am adus noi nu putem să le numim transferuri, am luat liberi de contract şi care nu au pretenţii la bani. Chiar şi în aceste condiţii…”, a încheiat Cernica.

    „Pentru ce să jucăm iarăşi în Liga a 2-a? să mai avem un an de coşmar şi de umilinţe?”, Mihai Cernica, director sportiv, Minerul Motru

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: