spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertCe miracol! Energia în Final Four!

    Ce miracol! Energia în Final Four!

    Sala Sporturilor, Târgu-Jiu, spectatori: 1.000

    Energia: Watson (10), Troupe (14), Darby (11), Milosevic (12), Karpelesz, Aktas, Mack (14), Glyniadakis (18), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu. Antrenor: Antonis Constantinides.

    Le Mans: Ewing (15), Kahudi (2), Yarou (7), Ely (5), Eito (4), Cornellie (2), Wallez, Mendy (1), Beaubois (5), Ignerski (8), CJ Wallace (15). Antrenor: Erman Kunter

    Energia a dat marea lovitură. Este incredibil, dar adevărat, Energia a ajuns în Final Four-ul EuroChallenge. Gorjenii au a arătat că atunci când joci cu sufletul obții performanță, nu degeaba la Târgu-Jiu au cedat majoritatea echipelor care au venit, asta arată forță, valoare și ambiție. Târgujienii au trecut peste toate obstacolele, și-au bătut adversarii mult mai bine plătiți și poate valoric luați individual mult mai valoroși. Însă, Energia este mare, uriașă, iar accederea în Final Four este cea mai mare performanță pentru o echipă de sport din Gorj.

    Ca o finală. Așa a fost meciul de aseară dintre Energia și Le Mans, un meci care a dat o semifinalistă a EuroChallenge. Miza partidei a fost mare, iar asta s-a simțit în prestația celor două echipe. Mai obișnuiți cu presiunea meciurilor tari, francezii au jucat mult mai bine decât o făcuseră în precedentul joc de la Târgu-Jiu. Totul a început de la 0-4, dar după două minute și ceva oltenii au marcat prin Troupe pentru 3-4, după care ambele echipe au marcat, Troupe reușind din nou să înscrie de la distanță pentru 8-9 în minutul 5. Presiunea era mare, miza partidei apăsa pe umerii jucătorilor ambelor echipe care comiteau erori mari în faza ofensivă. Parcă mai marcați de miza jocului erau gorjenii și asta pentru că jucau acasă și trebuiau să-și apere terenul propriu. Cu două minute și jumătate înainte de finalul primul sfert, scorul era de 9-14 și asta pentru că pe faza de atac sumedenia de ratări au cântărit mult. Oltenii au revenit la 12-14, au și ratat un atac, dar și două libere, însă nici francezii nu au strălucit pe atac, așa că primul sfert s-a terminat nedecis, 16-16. La primul atac în sfertul doi, Energia a preluat pentru prima dată conducerea prin Troupe, apoi Mack a majorat avantajul la 4 puncte, 20-16. Oaspeții au redus din handicap, ba chiar au avut de două ori posibilitatea de a prelua conducerea pe tabelă, lucru pe care l-au făcut în minutul 14 la 21-22. Totul era echilibrat, se juca pe muchie de cuțit, se juca pe contre, Mack a marcat de la distanță pentru 24-22, dar francezii au revenit tot cu un coș de la distanță, pentru 24-25, însă tot Mack a marcat și el, astfel că din nou se răsturna balanța la 26-25. Aproape că s-a mers cap la cap, așa că la pauza mare s-a intrat cu 32-33. Dar, oltenii au reușit să revină în joc, au avut un sfert trei incredibil pe care și l-au adjudecat cu 24-13, așa că înaintea sfertului decisiv Energia avea 10 puncte avans, 56-46. Mai era de puțin până la realizarea marelui vis, calificarea în Final Four, însă multe minute de jucat. Publicul fierbea, trăia intens fiecare atac, olt5enii au marcat pentru 58-46 cu 9 minute înainte de final. Cu 8 minute înainte de final, Energia ajungea și mai aproape de Final Four, 62-46, dar nu era totul jucat, francezii au venit la 62-51, dar s-a făcut 67-54 cu 5 minute înainte de final. Timpul se scurgea, Energia își păstra avansul de pe tabelă, 71-57 în minutul 37 și totul mergea ca pe roate pentru olteni. fanii erau în delir, scandau „campionii, campionii”, în timp ce francezii căutau minunea cu aruncări de la distanță. Planul nu le-a ieșit francezilor care au cedat, scor 79-64, așa că oltenii au obținut o calificare de-a dreptul șocantă în Final Four-ul EuroChallenge. O uriașă surpriză, o calificare la care nimeni, dar absolut nimeni nu visa.

    Atmosferă incendiară

    La meciul de aseară din Sala Sporturilor din Târgu-Jiu au fost prezenți peste o mie de spectatori, așa că pentru prima dată în cupele europene s-a jucat cu casa închisă. Fanii Energiei au creat o atmosferă încinsă încă de la încălzirea echipelor, iar la debutul jocului totul a sărit în aer, atmosfera fiind una realmente europeană.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: