spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMomcilovic scrie istoria pandurilor

    Momcilovic scrie istoria pandurilor

    Eugen Pârvulescu spune: „Marko Momcilovic este un câştig mare pentru echipă”

    Vicecampioana Pandurii Târgu-Jiu se află în al nouălea sezon de Liga 1. Ei bine, ani la rând oltenii s-au chinuit prin primul eşalon, au stabilit recorduri negative cum ar fi marcarea a cinci goluri într-un retur de campionat sau o serie de 17 meciuri fără victorie. Aceste recorduri negative sunt de domeniul trecutului, mai nou, târgujienii luptându-se să stabilească recorduri pozitive. Aşa se face că actuala vicecampioană a României are o nouă imagine, una mult mai bună din punct de vedere fotbalistic.

    Gol aniversar

    Toată lumea ştie că primul gol în Liga a 2-a al pandurilor a fost marcat de Victor Piţurcă. Primul gol în Liga 1 a fost marcat de Sorin Vintilescu, iar primul gol în cupele europene a fost marcat de Deividas Matulevicius. În cei opt ani şi jumătate de lupte în Liga 1, Pandurii a ajuns să bată şi anumite recorduri. Aşa se face că după ultima etapă, cea cu FC Vaslui a mai fost atins un prag. Golul marcat de Marko Momcilovic în partida pierdută, scor 1-2, cu FC Vaslui, a fost cel de-al 300-lea pentru formaţia Pandurii Târgu-Jiu în primul eşalon. În cele 281 de meciuri, gorjenii au marcat 300 de goluri şi au primit 334. Oricum, Momcilovic a intrat în istoria echipei Pandurii prin marcarea golului 300 în tricoul pandurilor.

    Stângă şi Batin tot în istorie

    În istoria pandurilor din Liga 1, alţi jucători şi-au pus amprenta pe statistica oltenilor. Aminteam mai sus căî primul gol în Liga 1 a fost marcat de Sorin Vintilescu în meciul cu Farul Constanţa, însă în cartea de istorie a pandurilor mai intră şi alţi jucători. De exemplu, Florin Stângă a reuşit golul 100 al pandurilor în Liga 1 într-un meci cu CFR Cluj câştigat la Târgu-Jiu în urma unei duble a căpitanului de atunci al oltenilor. Golul 200 în Liga 1 pentru Pandurii a fost marcat de Paul Batin într-o victorie la Dacia Mioveni.

    Câştigul Momcilovic

    În vară, atunci când Alex Vlad a fost cedat la Dnepr, gorjenii păreau a fi rămas descoperiţi pe postul de fundaş stânga. Însă, în acel moment târgujienii au chemat mai mulţi jucători la probă, iar Momcilovic a fost printre primii care au venit atunci când echipa era încă în vacanţă şi a acceptat să dea probe la Târgu-Jiu. Fundaşul stânga l-a convins rapid pe Cristi Pustai care a decis să-l păstreze în lot pe jucătorul sârb. Între timp, Momcilovic a ajuns om de bază în echipă şi pe lângă faptul că îşi face foarte bine treaba pe fază defensivă joacă bine şi în atac. Astfel, Momcilovic a marcat trei goluri în Liga 1 dar şi unul în Europa League. „Marko Momcilovic este un câştig mare pentru echipă”, a comentat Eugen Pârvulescu. Pe Momcilovic nu s-au plătit bani, aşa că afacerea a fost una bună…

    Nu-s restanţe la Pandurii

    Au ieşit vorbe cum că la Pandurii ar fi restanţe financiare. Ieri, Eric de Oliveira a anunţat că în acest moment clubul nu e dator jucătorilor. „Salariile sunt la zi, primele din campionat la zi şi urmează primele de Europa League. Noi aşteptăm, ştim care a fost înţelegerea cu domn preşedinte şi aşteptăm, nu forţăm nimic. Ne-a dat o parte din bani şi noi aşteptăm tot acum. N-am auzit aşa ceva (n.r. că n-ar fi vrut să intre pe teren cu Vaslui din cauză că nu şi-au luat primele de Europa), suntem profesionişti şi chiar dacă nu am luat banii, trebuie să jucăm. Unii ca să plece la o echipă mai mare, alţii ca să ajungă la o echipă cu mai mulţi bani, iar dacă noi nu jucăm, cine o să ne vadă?”, se întreabă Eric.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: