spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMulte semne de întrebare la Pandurii

    Multe semne de întrebare la Pandurii

    Antrenorul Edi Iordănescu are de unde alege în ceea ce priveşte viitorul său în fotbal. Pandurii, CSU Craiova, Voluntari dar şi vreo două oferte din străinătate sunt ofertele concrete pe care tehnicianul care s-a impus la Târgu-Jiu. „Nu am luat o decizie. Zilele viitoare sunt decisive”, spune enigmatic Iordănescu.

    sport-01-27

    Resemnarea lui Edi

    Destul de rezervat în declaraţii, Edi Iordănescu lasă să se înţeleagă faptul că ar putea lua orice decizie. A spus în repetate rânduri că prioritate ar avea Pandurii, dar totodată se arată destul de afectat de faptul că echipa gorjeană are în continuare probleme financiare. Edi cere stabilitate, însă nicio persoană din Târgu-Jiu angrenată în acest proiect nu o dă. Aşa că tehnicianul îşi mai dă câteva zile de gândire, după care în jurul datei de 1 iunie va lua decizia finală. „Vrem, nu vrem, următoarele zile sunt decisive. Până spre mijlocul săptămânii viitoare trebuiesc făcuți niște pași. Din păcate, semnele nu sunt cele pe care le așteptam eu și sigur că entuziasm există în continuare și speranța moare ultima. Știu ce se întâmplă și la restul de echipe, dar eu nu sunt dispus să o iau iar de la zero și fără anumite garanții”, a comentat Iordănescu.

    „Avem speranţe”

    Vorbele tehnicianului au fost auzite şi de preşedintele Narcis Răducan. Acesta recunoaşte că perioada este una infernală, grea, dar nu abdică. „În principiu, Edi are dreptate. Lumea așteaptă o confirmare a ce s-a întâmplat anul ăsta și fără bani nu se poate. Avem speranțe”, a comentat sec Narcis Răducan. Se ştie faptul că în dese rânduri, Iordănescu a subliniat faptul că nu vrea să mai treacă prin momente grele aşa cum au fost cele din primele luni ale acestui an, atunci când starea de spirit la echipă a fost foarte afectată după blocarea finanţării de către CEO. De atunci doar promisiuni şi speranţe, însă cu toate astea echipa olteană a reuşit să termine campionatul pe locul 3.

    Hora îi salvează!?

    Dar de ce pot lega aceste speranţe ale pandurilor că ar ieşi din gaura neagră în perioada următoare? În conturile pandurilor vor intra bani din drepturile tv, circa un milion de euro, însă pentru a se rezolva problemele ar mai trebui vreo câteva sute de mii de euro. „În cazul în care Hora ar pleca și în momentul în care luna viitoare ar intra banii de la tv, cu aceste două sume puse împreună se poate ajunge la zi ca și achitare a datoriilor”, a declarat Edi Iordănescu. Aşadar, gorjenii vor să-l vândă rapid pe Ioan Hora, iar tranzacţia s-ar putea face în următoarele zile. „Vrem să-l vindem pe Hora pentru că avem nevoie de bani și vrem să facem asta înainte de Euro. Nu putem risca cu turneul final. În primul rând nu știm sigur dacă va fi convocat. Apoi, sigur, în cazul în care va juca, poate face o figură frumoasă acolo, dar pe noi ne-ar debloca o anumită sumă acum. Am cerut mai mult de un milion de euro ca să avem de unde scădea. Probabil vom obține în jur de un milion de euro. Sunt discuții cu trei-patru echipe, mai este și oferta polonezilor de la Lech Poznan, dar este insuficientă. Mai este și un club din China. În iarnă, când am avut ofertă pentru el din Turcia, ne-a refuzat, pentru că a spus că vrea să câștige titlul de golgheter, să lupte cu Pandurii pentru un loc de Europa iar noi am apreciat. Acum, este rândul nostru să-i întoarcem favorul”, a declarat Narcis Răducan la Digi Sport.

    Au jucat la naţională

    Toţi cei trei jucători ai echipei Pandurii Târgu-Jiu, jucători convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru un stagiu de pregătire în Italia premergător Campionatului European au jucat în amicalul cu Congo. Astfel, Cristi Săpunaru, Adrian Ropotan şi Ioan Hora, au evoluat în acest meci amical, scor 1-1. Ei bine, Cristian Săpunaru şi Adrian Ropotan au fost titulari în meciul jucat la Como, însă numai Săpunaru a evoluat toate cele 90 de minute. Ropotan a fost înlocuit la pauză, iar Hora a fost trimis pe teren în partea a doua a meciului, în minutul 68. Următorul meci de pregătire al echipei României va avea loc în data de 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino, de la ora 20.30, împotriva Ucrainei, echipă calificată și ea la turneul final din Franţa. În acest stagiu de pregătire au fost convocaţi 28 de jucători, iar după acest stagiu se va întocmi lista finală cu cei 23 de jucători care vor face parte din lotul pentru Euro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: