spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMulţi străini la echipa de handbal Energia

    Mulţi străini la echipa de handbal Energia

    Maioreanu spune: „Nu avem ce jucători români de valoare să aducem, aşa că mizăm pe handbalişti străini”

    Echipa de handbal masculin a perfectat câteva transferuri şi mai sunt pe cale să se efectueze cel puţin două. Toţi jucătorii aduşi sunt handbalişti străini, aşa că în vestiar limba română nu va fi cea de bază. „Este o provocare şi pentru mine ca antrenor, sperăm ca aceşti jucători să vină cu mentalitatea din Vest şi să ne ajute pentru ceea ce ne dorim anul viitor”, a comentat Liviu Andrieş.

    Mutări peste mutări

    Gorjenii au perfectat până acum o serie de mutări importante. „Vin de la echipe care au jucat în cupele europene. Rodriguez şi Mota au jucat la echipe cu care noi am jucat, Benfica şi Porto. Kekezovic a venit de la o echipă câştigătoare de cupă europeană, Flores a venit şi el de la o echipă din Asobal, plus că ne-a înţeles şi cu pivotul lituanian Stankevicius care şi el joacă şi la naţională. Să vedem cum se vor adapta stilului românesc, avem mult de lucru pentru omogenitate”, a declarat Andrieş.

    Pivot nou

    Ultimul transfer făcut a fost cel al pivotului lituanian, Tadas Stankevicius, handbalist născut în 1990 ce măsoară 1,92 şi cântăreşte 102 kg. „Semnăm pentru un an de zile. Campion în 2010, 2011, 2012 şi 2013 în Lituania, în 2010 şi 2011 a câştigat Cupa, a jucat şi prin Bundesliga şi prin Asobal, este internaţional lituanian şi are experienţă în cupele europene, de exemplu în Cupa EHF, unde a participat ultima dată, are patru meciuri şi 15 goluri. E un jucător care a confirmat, l-am văzut, ne-a plăcut, l-am verificat şi am ajuns la o înţelegere”, a declarat Maioreanu.

    Mulţi străini în lot

    Ei bine, pentru prima dată vestiarul Energiei va fi dominat de o colonie de străini. „Vom avea şapte jucători străini”, spune Maioreanu. Acesta a şi comentat de ce s-a ajuns în această situaţie în care au fost aduşi doar handbalişti străini. „Jucători români nu am de unde lua. La primele echipe sunt jucători valoroşi care au însă contracte până în 2016, iar de la echipe de play-out nu am ce să caut în condiţiile în care la anul dorim să venim mai sus de locul 5, cum am terminat anul acesta”, a declarat Maioreanu. Lotul Energiei va fi format din 14 jucători de câmp şi doi portari. „Mota este suficient la conducător de joc pentru că la un lot de 14 jucători plus 2 portari nu pot să mă aduc dubluri chiar pe fiecare post. Trebuie să fiu atent şi la buget, să nu depăşesc. Plătim şi foarte mulţi bani la Federaţie, o grămadă de bani…”, a mai menţionat Maioreanu.

    Noua modă, achiziţii străine

    În handbalul românesc a devenit o modă pentru echipe să transfere jucători străini. Aşa se face că nu doar Energia a apelat la serviciile unor jucători străini, ci şi alte echipe din Liga Naţională aşa cum este cazul Ştiinţei Bacău sau Minaurului Baia Mare. Ei bine, această nouă modă este şi costisitoare pentru că echipele plătesc bani în plus la Federaţie la legitimarea handbaliştilor străini. Rămâne de văzut ce efect va avea asupra echipei naţionale, pentru că unii specialişti sunt de părere că aceste transferuri de jucători străini nu face bine echipei reprezentative…

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: