spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertMunicipalul neomologabil pentru cupele europene !

    Municipalul neomologabil pentru cupele europene !

    Condescu: „Un stadion nou pe structură metalică ar fi bun”

    Pandurii e pe locul doi în Liga 1 şi e mai aproape ca niciodată de o calificare în cupe europene. Visul de o viaţă al gorjenilor ar fi împlinit. Totuşi, fanii pandurilor riscă să nu-şi vadă echipa evoluând la Târgu-Jiu pentru că actuala bază sportivă nu este omologabilă pentru cupe europene. Nu se îndeplinesc anumite criterii, locuri de parcare sau tribune acoperite. Aşa că cel mai probabil am fi nevoiţi dacă ne calificăm să jucăm în altă parte, probabil la Severin, ceea ce nu e pe placul suporterilor gorjeni. Totuşi, situaţia s-ar rezolva dacă peste noapte, adică în câteva luni peluzele sau tribuna a II-a ar fi modernizate.

    Variantele lui Condescu

    Preşedintele pandurilor susţine că a luat în discuţie două variante pentru a face ca echipa noastră să joace pe un stadion omologabil pentru Europa. „Am făcut o strategie cu domnul primar, există 2 variante. Asta pe care o vrem de 4-5 ani de zile să modificăm peluzele şi atunci ar fi şi spaţii pentru parcări şi ce ne mai trebuie. Mai e şi soluţia care e de viitor să mutăm în afara oraşului toată baza sportivă pentru fotbal, iar aici să rămână să se facă sporturi individuale”, a comentat Condescu. Cea mai plauzibilă soluţie e modernizarea actualului stadion. Astfel, peluzele vor fi aduse în spatele porţii, iar pe amplasamentul actualelor peluze s-ar putea face parcări. Totodată, mai există şi varianta modernizării tribunei a II-a şi extinderea ei până la casa de bilete de pe municipal. Condescu ar vrea ca la subsol să fie făcute parcări ce ar putea fi folosite zilnic, iar sub tribună să se construiască birouri sau magazine. Capacitatea tribunei a II-a ar creşte cu câteva mii de locuri, stadionul ajungând la un total de 15 mii de locuri, din care 10 mii acoperite.

    Caută şi teren

    Preşedintele pandurilor ar prefera varianta a doua, construirea unui alt stadion. „Un stadion de 15 mii de locuri, dacă am găsi unde să-l amplasăm ne-ar costa 5 milioane de euro pe structură metalică. Nu cred că ne trebuie un stadion mai mare. Ar fi mai bun unul nou. La Campionatul European din Austria s-au construit multe stadioane pe structură metalică”, a mai spus Condescu. Dar totuşi, de unde bani pentru unul nou, chiar dacă vorbim de o sumă de doar 5 milioane de euro în condiţiile în care în Naţional Arena s-au băgat sute de milioane.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: