spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Ne-am consolidat poziţia pe podium, dar lupta nu e încheiată"

    „Ne-am consolidat poziţia pe podium, dar lupta nu e încheiată”

    Pandurii a trecut un hop important. Gorjenii au reuşit să câştige meciul cu FC Vaslui, o finală pentru Europa, un joc de şase puncte şi care la final poate cântări foarte mult în economia clasamentului. Gorjenii au fost mai norocoşi, au câştigat în urma unui gol ciudat şi care pică o dată poate la cinci ani. Însă, ce mai contează? Pandurii a luat cele trei puncte, s-a instalat pe locul trei în Liga 1, poziţie pe care va mai staţiona cel puţin o etapă indiferent ce se întâmplă în Liga 1. Acum urmează alte meciuri, alte finale şi alte emoţii.

    „Am avut noroc”

    Pandurii a marcat golul doi din întâmplare şi apoi pe final a avut noroc la mega ocaziile moldovenilor. Gorjenii au luat cele trei puncte, iar la final antrenorul Cristi Pustai a recunoscut că a avut noroc. „O victorie foarte importantă, dar jocul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Contează cele 3 puncte, a fost un examen de maturitate şi pe care l-am luat cu puţin noroc”, a recunoscut la final, Pustai. Tehnicianul pandurilor a rămas cu impresia că echipa lui nu a practicat chiar un joc de un nivel ridicat, însă finalitatea contează. „Am arătat că putem rezista la un nivel bun, s-a jucat pe contre, până la urmă acest rezultat rămâne în clasament. Ne-am consolidat poziţia pe podium, lupta nu e încheiată. Jocul suferă, dar o să vină şi jocuri plăcute şi bune şi cu rezultate bune. Mai avem slăbiciuni”, a mai recunoscut Pustai.

    O finală câştigată, urmează altele?

    Pandurii a trecut cu bine peste un examen, dar până la punctul final mai sunt 13 teste destul de importante. Aşa cum spunea chiar Pustai înainte de meci, jocul contra Vasluiului e la fel de important ca cel împotriva Iaşiului. Tot ceea ce trebuie echipei este liniştea şi căpătarea încrederii. „S-a văzut şi un pic de trac la jucători, probabil presiunea acestui obiectiv îndrăzneţ şi realizabil încă apasă pe umerii noştri. Sperăm că odată trecut acest examen de maturitate, pentru că dacă ne propunem Europa League trebuie să învingi Vaslui, Petrolul şi Dinamo”, a mai punctat Cristi Pustai.

    Matulevicius, omul surpriză

    Atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius a avut parte de un strat de sezon furibund. Şase puncte câştigate din tot atâtea puse în joc, toate câştigate prin reuşitele lui Matulevicius. Atacantul nu-l mulţumise pe Pustai până la debutul campionatului, dar cele trei goluri i-au schimbat impresia antrenorului vizavi de calitatea fotbalistică a lituanianului. „Matulevicius este omul meciurilor. E un mod plăcut de a demonstra unui antrenor că s-a păcălit într-o primă fază. Am avut încredere în el la Piatra Neamţ, probabil el începe mult mai greu în pregătire. O să ajung să-i cunosc mai bine. Este un jucător bun care îşi doreşte să joace”, a mai spus Pustai.

    Revanşa norocului

    Pandurii nu a fost deloc o echipă norocoasă în acest sezon. În două meciuri şi-au marcat autogoluri decisive în minutele de prelungire, în altele deşi au jucat bine au ratat şi astfel au pierdut puncte importante. Acum, cu Vaslui, a venit revanşa norocului. Gorjenii au fost ocrotiţi şi au reuşit să câştige un meci foarte important pentru viitorul pandurilor. Moldovenii au avut ocazii rarisime, iar la final gestul lui Antal care s-a repezit cu picioarele pe una din barele porţii gorjene spune totul. „Noroc sau nu, contează cele trei puncte. le-am câştigat şi suntem fericiţi”, a spus preşedintele executiv Eugen Pârvulescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: