spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăNews AlertNoroc bun în Cupa României ?

    Noroc bun în Cupa României ?

    Gorjenii vor afla astăzi după-amiază cu cine vor juca în optimile Cupei României

    Anul trecut, Cupa României nu era un obiectiv pentru Pandurii. În acest sezon lucrurile s-au schimbat, iar gorjenii vor să ajungă cât mai departe în cea mai populară competiţie fotbalistică din ţară. Se visează chiar şi la finala competiţiei, iar până acolo ar mai fi doar trei hopuri. „E cel mai uşor traseu de a ajunge într-o cupă europeană. Treci de 16-imi, apoi de 8-imi, apoi de sferturi şi după aceea de semifinală şi eşti în ultimul act. Noi vrem să ajungem cât mai sus, nu avem o ţintă anume, dar vrem să abordăm fiecare meci cu gândul la calificare. Vedem la final ce iasă”, spune preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

    Adversar de Liga 1

    În primul tur al Cupei României, Pandurii a avut noroc. A jucat acasă cu divizionara C Vişina Nouă pe care a învins-o clar cu 5-0. S-a ajuns în faza optimilor de finală, iar astăzi după-amiază la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorţi a tabloului optimilor de finală. În această fază au ajuns 16 echipe, una din acestea fiind şi Pandurii. Mai mult, Federaţia Română de Fotbal a decis să împartă echipele în trei urne valorice, gorjenii făcând parte din urna B. Urna A este compusă din primele şase echipe din Liga 1 din ediţia trecută de campionat, urna B are în componenţă cinci echipe din Liga 1, iar urna C alte cinci echipe din Liga a II-a. Procedura tragerii la sorţi e simplă. Cele cinci echipe din urna C vor juca contra a cinci echipe din urna A, iar echipa din prima urnă care rămâne va juca contra unei echipe din urna B. Mai departe, cele patru echipe rămase în a doua urnă vor forma ultimele două optimi de finală ale Cupei României. În funcţie de cum sunt trase din urnă echipele se va stabili care echipă va fi gazdă şi care vizitatoare, prima extrasă la fiecare meci urmând să fie organizatoare. Astfel că toată lumea vrea să joace acasă, însă sorţii vor decide.

    Pentru Pandurii un lucru e cert. Echipa gorjeană va juca în Cupa României contra unei echipe de prim eşalon. Oricare din echipele aflate în urnele A şi B pot fi adversarul pandurilor în meciul din optimi, oltenii sperând să aibă noroc şi Zeiţa Fortuna să le dea o echipă abordabilă. „Ce este mai important e ca să fim traşi primii din urnă şi să fim gazde. Apoi la numele adversarului trebuie să avem iarăşi noroc şi să dăm peste o echipă care nu e în cea mai bună formă. Nici nu ştiu ce adversar e bun sau nu. Eu simt că vom juca cu FC Braşov la Târgu-Jiu”, spune Eugen Pârvulescu.

    În schimb, Marin Condescu are o altă preferinţă. „Vreau să jucăm acasă cu Steaua”, este opţiunea celui care conduce echipa olteană. Daniel Băloi, secretarul general al pandurilor vrea la Târgu-Jiu o altă echipă mare. „Dinamo ar fi o reţetă bună din punct de vedere financiar într-un meci pe municipal. Sigur am juca cu casa închisă”, spune Băloi. directorul sportiv, Robert Bălăeţ urmăreşte o revanşă. „Să fie Astra”, spune şi Bălăeţ cu gândul la revanşa pentru eşecul nemeritat înregistrat acum două săptămâni.

    Tragerea la sorţi va începe la ora 16.00 la Fotbalului.

    Urnele optimilor de finală:
    Urna A: Oţelul Galaţi, Gaz Metan Mediaş, Rapid, FC Vaslui, Steaua, Dinamo
    Urna B: FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu, Astra Ploieşti, FCM Târgu Mureş
    Urna C: Gaz Metan Severin, Dunărea Galaţi, CS Otopeni, Astra II, Poli Timişoara.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: