spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews AlertNu desfiinţaţi baschetul !

    Nu desfiinţaţi baschetul !

    Începând cu acest număr vom dedica un spaţiu în fiecare zi sportului care a avut cel mai mare impact în ultimii trei ani în judeţul Gorj. Este vorba de baschet şi de echipa Energia. Acest team este pe marginea prăpastiei, fiind la un centimetru de desfiinţare. De aceea, vom încerca până pe data de 1 iulie când se va decide soarta Energiei să convingem oamenii cu influenţă că desfiinţarea secţiei de baschet de la Energia e o mare prostie! Poate acest demers este o frecţie la picior de lemn, însă trebuia luată o poziţie.

    Sport iubit, dar abandonat

    Sunt şanse uriaşe ca până pe 4 iulie echipa de baschet Energia Pandurii să nu trimită cerere de participare în Divizia A pentru sezonul viitor. Asta ar însemna dizolvarea Energiei. O blasfemie. Cei care au frâiele în mână pot salva Energia. E vorba de aprobarea unui buget de 400 de mii euro, cei mai puţini bani necesari unei echipe de prim eşalon din Gorj. În comparaţie, la fotbal se bagă de aproape zece ori mai mult, iar la handbal bugetul este dublu. Prin cele trei echipe prezente în primul eşalon, Târgu-Jiul sau mai bine spus Gorjul se plasează în topul judeţelor cu sporturi de echipă bine reprezentate. Dacă timp de trei ani s-au putut susţine cele trei echipe, de ce nu s-ar continua mai departe? În plus, sacrificarea baschetului este o mare prostie. Cum poţi desfiinţa un sport care la fiecare meci umple Sala Sporturilor până la refuz? Chiar nu se gândeşte nimeni şi la public? Oamenii cu influenţă şi cu bani chiar nu pot să facă tot posibilul ca acest sport intrat de trei ani în faţă să fie susţinut în continuare? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă cei care se ocupă de destinele Energiei înainte de a lua o decizie radicală. Baschetul trebuie ajutat în continuare, Energia nu trebuie să moară pentru că sunt societăţi în Gorj care învârt bani grei şi e greu de crezut că nu se pot rupe câţiva bănuţi pentru ca mişcarea de baschet să continue la Târgu-Jiu.

    Numai cine nu a fost vreodată la un meci de baschet al Energiei pe teren propriu nu ştie care este atmosfera în Sala Sporturilor. Venirea americanilor, Evans, Darby sau Troupe sau a lui Trim, dar şi prezenţa sârbilor Nikolic au adus şi au menţinut lumea la sală pentru spectacol. Orice meci de baschet este un show la care participă în medie circa 1000 de spectatori. Mai mult, la nivel local s-a creat o emulaţie, iar în tot mai multe cartiere au apărut panouri de baschet şi tot mai mulţi practicanţi ai acestui sport. Tot mai mulţi copii sunt văzuţi cu mingi de baschet în mână, semn că acest sport chiar a prins la Târgu-Jiu iar calculatoarele au fost abandonate pentru sport. Iar ce s-a construit frumos şi cu multă muncă se poate dărâma în această vară pentru că n-ar mai fi bani, ceea ce e cam fals. Se poate strânge cureaua şi să avem în continuare echipă!

    Oameni buni, să ne pese de sport, să ne pese de baschet ! Spuneţi NU DESFIINŢĂRII echipei de baschet ENERGIA !

    Te-ar mai putea interesa

    26 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: