spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Nu suntem tiki-taka Barcelona"

    „Nu suntem tiki-taka Barcelona”

    Pandurii joacă ca Barcelona. Asta e părerea multora. Acelaşi modul tactic, acelaşi joc de posesie. Comparaţia e forţată, însă gorjenii parcă sunt copia la o scară mai mică a Barcei. O comparaţie cu care Grig nu prea e de acord. De fapt, tehnicianul nu vrea să-şi umfle elevii în pene pentru ca aceştia apoi să se creadă super valori şi să considere că doar simpla lor prezenţă pe teren poate rezolva un meci. Exact asta nu vrea Grig să se întâmple cu Pandurii. Tehnicianul trage de elevii lui pentru a-i ţine cu picioarele pe pământ şi concentraţi pentru următorul meci. Aerul primul loc poate dăuna fotbalului.

    Vrea modestie şi seriozitate

    Prezenţa pe locul întâi aduce euforia, iar Grigoraş nu vrea ca jucătorii lui să se îmbete cu apă rece. „Sper să ne păstrăm pofta de a juca, apetitul de a marca. Vă spun că după două victorii de acest gen mai uşor ne-ar fi fost să jucăm cu o echipă din top. Sunt convins că atunci jucătorii s-ar fi motivat singuri, nu vreau să jignesc, dar Ceahlăul e echipă din partea a doua, o echipă bună, dar poate apărea euforia după două jocuri bune ne poate dăuna”, a comentat Grig. Ei bine, tehnicianul a discutat cu elevii lui şi spune că i-a adus la potenţial maxim înaintea meciului cu Ceahlăul de mâine seară. „Nu mă pot plânge, am avut discuţii cu ei, îi simt motivaţi, îi simt pregătiţi de joc şi hotărâţi să facă o figură frumoasă. Sunt convins că nu vom avea probleme de determinare şi angajament. Poate neşansa ne poate încurca. Din punct de vedere al angajamentului vor face totul pentru a câştiga. Avem o echipă tânără care la un moment dat poate visa şi trebuie să-i readuci cu picioarele pe pământ. Le dai două palme şi se trezesc la realitate”, a mai declarat Grig.

    În privinţa motivaţiei, Grig nu-şi face probleme şi asta pentru că în ultimele zile nu a mai dat curs bunei dispoziţii la antrenamente. A fost mai dur cu jucătorii, a căutat să nu le inducă o stare de mulţumire şi astfel să-i ţină sub control pentru meciul de mine. „Din experienţă spun, decât să le dai aer în piept mai bine îi mai desumflii puţin. Prea multe laude strică, sunt anumite momente în viaţă unei echipe în care trebuie să fii mai dur chiar dacă nu merită. Să-i ţii motivaţi permanent”, a mai spus Grig. Acesta chiar vine cu argumente şi spune că momentele de relaxarea pot fi decisive. „Au greşit la Mediaş, toată lumea se aşteptă să ridicăm echipa în slăvi, să spunem că suntem tiki-taka Barcelona. Nu suntem. Am avut multe greşeli care ne puteau costa, iar la final ne puteam trezi plângând în pumni”, a mai spus Grig.

    Grig mulţumit de ofensivă

    Jucăm bine, poate suntem echipa cu cel mai bun fotbal din primele două etape. Statistic stăm bine, lucru confirmat de Grig. „O echipă care joacă în deplasare şi are 11 ocazii de gol clare şi o posesie de 60% nu poate fi mai ofensivă. Nu suntem Real sau Barca, suntem Pandurii. Sper să găsesc soluţia ideală în alcătuirea primului 11 pentru a câştiga. Sper ca discuţiile avute să aibă efect. Vreau o echipă dornică, determinată şi să încercăm a trebuia victorie consecutivă. Ar fi un început perfect, iar meciurile următoare le-am aborda de pe alte poziţii. Am avut 27 ocazii de gol în primele două etape. Este foarte mult, nu ştiu dacă mai e o echipă în ţară cu aceste cifre. Am înscris opt goluri, dar au fost ocazii clare, nu atacuri fără finalizare. Fiecare adversar ne va privi mai serios. Sunt mulţumit că am reuşit să ne creăm atât de multe ocazii de gol. Puteam marca mai mult, dar am marcat suficient de mult”, a mai spus antrenorul oltenilor. Tehnicianul se aşteptă şi la meciuri închise. „Poate vin meciuri în care vom avea ocazii puţine, dar important e să nu dispară încrederea, plăcerea de a juca, entuziasmul şi atunci sunt convins că vom avea câştig de cauză în multe partide”, a mai spus Grig.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: