spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăNews Alert"Nu vrem jucători de duzină, mediocrii sau plictisiţi" - Tot Grig susţine:...

    „Nu vrem jucători de duzină, mediocrii sau plictisiţi” – Tot Grig susţine: „Nu vreau niciun jucător străin”

    Cei de la Pandurii ţin bine ascunsă lista cu jucătorii doriţi la Târgu Jiu. Din interior nu „transpiră” nimic, aşa că oficialii pandurilor negociază în linişte pentru jucători. Dacă numele celor doriţi nu sunt şoptite spre presă, tehnicianul pandurilor oferă modelul de jucători pe care îi vrea în propria curte.

    Întăriri în ofensivă

    Clar, antrenorul Petre Grigoraş vrea să-şi întărească compartimentul ofensiv. „Prioritar şi primordial a fost să mă gândesc dacă putem aduce jucători de atac. Nu ne-am preocupat de celelalte compartimente”, a spus Grigoraş. Acesta a înaintat lista de cumpărături conducerii, aşa că mingea este în terenul compartimentului administrativ. Grigoraş şi-a făcut temele, iar acum aşteaptă finalizarea discuţiilor, chiar până pe 10 ianuarie când se pleacă în cantonament la Poiana Braşov. „Discuţiile referitoare la transferuri le-am transmis conducerii iar acum dânşii trebuie să negocieze şi să discute. E o chestie de durată, se pot rezolva înainte de sărbători sau chiar şi după. Aş vrea ca atunci când plecăm la Poiana Braşov să am lotul cu care încep returul în acest campionat”, a spus Grigoraş.
    În ceea ce priveşte echipele de unde sunt doriţi jucătorii, Grigoraş spune că acestea fac parte din categoria echipelor de pluton. „Sunt mai multe variante, din 6-7 jucători dacă mi se aduc 3 sunt mulţumit. Aş vrea şi jucători din prima parte a campionatului, dar acei jucători valoroşi nu se pot aduce pentru că echipele de la locul 8 în sus sunt angrenate în cursa pentru cupele europene”, a mai spus Grigoraş.

    Miza pe tineri

    Despre modelul de jucători doriţi, acelaşi antrenor îşi doreşte să lucreze cu tineri în foame de performanţă. „De jucători de duzină sau mediocrii nu avem nevoie. În general îmi plac jucătorii tineri pentru că nu sunt blazaţi, au o motivaţie în plus de a demonstra că merită să joace în Liga 1. Avem nevoie de jucători care îşi doresc să facă ceva pentru club, nu jucători plictisiţi sau care să cedeze foarte uşor. Am nevoie de luptători pentru că suntem într-o situaţie foarte delicată, toate meciurile le jucăm în deplasare, iar returul este extrem de dificil. Nu ştiu dacă vor fi titulari, au şanse mari. E indicat să vină titulari, nu am cerut jucători care să prindă banca de rezervă. Ne trebuie un nucleu de jucători de 16-17 de valori apropiate. Apar accidentări sau suspendări şi nu trebuie să fie diferenţă mare între titulari şi rezerve. Sunt trei puncte între locul 9 şi 17, cu o victorie te poţi ridica pe locul 9, dar şi foarte repede pici pe loc retrogradabil”, a mai adăugat Grigoraş. Acesta este dispus să dea credit şi jucătorilor tineri. „Mă bazez pe lotul actual, pe lângă un nucleu de 14-15 jucători ar mai veni 2-3 iar pe lângă ei să vină 6-7 jucători tineri care să crească şi uşor să se integreze în colectiv”, a dezvăluit Grig.

    Străinii, interzişi

    Şi cum în această perioadă impresarii vin cu fel de fel de oferte de jucători străini, multe echipe acceptă să meargă pe această mână a impresarilor. Totuşi, la Târgu Jiu, jucătorii străini au interzis din partea lui Grig. „E mai greu cu jucătorii străini pentru că, în afară de nişte dvd-uri sau pălăvrăgeli ale unor impresari pe care ni fac Maradona sau Messi, nu-i cunoaştem deloc. De cele mai multe ori îi aduci ca să fie cel puţin peste media echipei, dar îţi dai seama după un timp că în 80% din cazuri te înşeli. De ce? Pentru că nu-i ştii. Nu vreau niciun jucător străin. Doar dacă e vreunul care are vreo 10-15 goluri marcate pe la naţională, mă dă peste cap şi nu am ce să fac şi nu-l pot refuza. Nu am nimic cu ei, nu sunt naţionalist. Vreau să văd şi eu pleiada de impresari câţi jucători români vând în străinătate şi câţi jucători străini se încearcă să fie aduşi în Liga 1. Noi nu avem jucători tineri sau sunt mai slabi ca cei care sunt aduşi? Nu. Cum e cazul nostru, dacă ne-am născut în România suntem români şi nu suntem buni. Alţii care sunt brazilieni sunt super buni că-s tehnici, nemţii sunt foarte tenace, sârbii sunt bătăioşi. Lăsaţi că şi românii sunt buni”, a încheiat Grigoraş.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: