spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNews AlertO mare sportivă gorjeană candidează la președinția Federației Române de Atletism

    O mare sportivă gorjeană candidează la președinția Federației Române de Atletism

    Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Federației Române de Atletism: „Mi-am depus candidatura la președinția Federației Române de Atletism pentru că îmi doresc ca atletismul să redevină ambasadorul sportiv al României.

    Vă mulțumesc pentru susținere și sunt convinsă că împreună putem readuce atletismul pe podiumul internațional“, este mesajul marii campioane postat pe pagina sa de Facebook.

    A câștigat titlul de campioană olimpică la vârsta de 38 de ani

    Constantina Dița a uimit lumea sportivă la Olimpiada de la Beijing, din anul 2008, cucerind aurul pe distanţa de 42,2 kilometri la vârsta de 38 de ani, devenind sportiva cea mai vârstnică din istorie care a reușit această performanță.

    A început atletismul în anul 1987 printr-un cros organizat de liceu, la o selecţie pentru a merge la faza judeţeană. A început cariera sportivă la clubul Pandurii Târgu Jiu. „Primul meu echipament a fost cel de la club în 89-90, iar de care am fost mândră a fost cel din 1997 când am primit de la lotul naţional treningul de concurs cu culorile României. Am fost atât de fericită că am avut şi eu echipament de la lot că nu conta că era mai mare cu vreo doua mărimi.

    Primul meu antrenor a fost Mircea Zorilă care m-a descoperit ca sportivă şi a văzut în mine că am potenţial de a ajunge o alergătoare de elită“, a spus Constantina Dița pentru publicația Adevărul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: