spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertO nouă performanţă pentru gorjeanca Denisa Tîlvescu

    O nouă performanţă pentru gorjeanca Denisa Tîlvescu

    denisa-tilvescuGorjeanca Denisa Tîlvescu reuşeşte o nouă performanţă remarcabilă. Canotoarea din Târgu-Jiu este campioană europeană. Fetele din echipajul 8+1 format din Ioana Vrânceanu, Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Laura Oprea şi Daniela Druncea au cucerit medalia de aur la Campionatele Europene din Cehia. Sportiva din Târgu-Jiu va împlini, în luna august, 21 de ani. Pe plan internaţional, Denisa este multiplă campioană mondială și europeană la juniori, campioană olimpică la tineret, şi are un bronz la senioare.

    Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, s-a declarat bucuroasă și mândră de rezultatele obținute de loturile naționale în cadrul Campionatelor Europene din Cehia. „Sunt bucuroasă și mândră de rezultatele obținute de loturile noastre de canotaj la Campionatele Europene din Cehia. În contextul sportului actual, trei medalii de aur și una de argint înseamnă enorm. Nu pot să nu remarc câteva lucruri. Dintre cei 39 de sportivi care au făcut deplasarea, 17 au urcat pe podiumul de premiere și alți 11 au concurat în finalele A. Avem singurele duble medaliate cu aur de la Europene, Mădălina Bereș și Laura Oprea, care au dublat în decurs de trei ore probele de doi fără cârmaci și 8+1! Efort superb și remarcabil. Țin să subliniez și faptul că mulți dintre cei care au concurat acum la europenele de seniori sunt sportivi Under 23 și vor merge la Europene și Mondialele de tineret. Asta înseamnă că avem viitor’”, a scris Elisabeta Lipă pe pagina sa de Facebook. România a ocupat locul doi în clasamentul pe naţiuni, cu trei medalii de aur, una de argint, un loc 4, un loc 6, un loc 7, un loc 9, un loc 12 şi un loc 17.
    Potrivit Agerpres, România a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: