spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăNews AlertNou obiectiv la Energia: locul 9!

    Nou obiectiv la Energia: locul 9!

    Andrei Enache spune: „Nimeni nu se gândeşte la retrogradare”

    Liga Naţională de handbal masculin se află în plină desfăşurare. Mai sunt două etape din sezonul regulat, după care primele 8 echipe se vor bate în play-off, iar ultimele şase vor forma un mini campionat separat în care se va juca fiecare cu fiecare în sistem tur retur. Trebuie spus că echipele din play-aut, acolo unde se va afla şi Energia se va merge cu punctele obţinute între aceste echipe în sezonul regulat, iar la finalul celor 10 etape ultimele două echipe vor retrograda, primele două se vor salva, iar echipele care vor ocupa locurile 3-4 în play-aut vor merge la barajul de menţinerea în prima ligă. În acest moment, cei de la Energia doresc să evite ultimele patru locuri din play-aut, iar pentru asta este obligatoriu să obţină puncte în continuare.

    sport-02-16

    Calcule peste calcule

    Portarul George Şelaru a relatat perfect care este situaţie pentru ultimele două etape. „Acum avem 6 puncte împotriva echipei din Ploieşti pentru play-aut, avem 3 puncte cu Vaslui, 6 puncte cu Galaţi şi mai avem meci la Focşani şi putem face 6 puncte şi cu ei. Dacă mai batem Minaur mai punem 3 puncte în plus”, spune Şelaru. Acesta merge mai departe şi spune că ar prefera să aibă în play-aut Minaur decât Călăraşiul, cele două echipe care se bat pentru ultimul loc din play-off. „Nu depinde doar de noi cine vine în play-out, chiar dacă batem Minaur şi Călăraşiul bate Focşaniul, Minaur are acasă cu Reşiţa, iar Călăraşiul dacă pierde la Vaslui, tot Călăraşiul vine în play-aut ceea ce va fi mai greu pentru noi pentru că ar avea mai multe puncte în clasamentul acela din play-aut”, spune Şelaru.
    Acesta chiar dă un pronostic: „Văd Energia pe locul 9”.

    „Vom evita barajul”

    Şi jolly jokerul Energiei, Andrei Enache a vorbit despre această luptă a Energiei. „Nu mă gândesc la retrogradare. Problema retrogradării nu e luată în calcul de nimeni. Chiar dacă parcursul a fost total neaşteptat pentru toată lumea, valoarea echipei este mult peste locul ocupat în clasament. Vom evita şi barajul, obiectivul este locul 9. Toţi avem acelaşi obiectiv”, spune şi Enache. Deci, obiectivul pentru acest final de stagiune este ferm şi nenegociabil. Trebuie amintit faptul că anul trecut Energia s-a salvat de la retrogradare după un baraj cu emoţii…

    „Vreau pe locul 9, nu pe 10”

    Aşadar, etapa viitoare este foarte importantă pentru configuraţia finală a Ligii Naţionale. Antrenorul Energiei, Sorin Bîrză ştie că o victorie în faţa Minaurului, echipă măcinată de probleme poate ajuta mult Energia pe mai departe. „Din punct de vedere sportiv dacă vom câştiga cu Minaur ne vom aşeza pe un loc bun în play-aut. Am avea un avantaj destul de mare faţă de restul echipelor din play-aut. Dar Minaur va veni să lupte cu toate forţele pentru a rămâne în play-off, sunt la un punct de Călăraşi. Este o bătălie importantă şi pentru ei. Dacă am câştiga următoarele două meciuri ar fi bine. Ne-ar conveni să vină în play-aut Minaur în cazul în care i-am învinge. Vreau să terminăm pe locul 9, nu pe 10”, a mai declarat şi Sorin Bîrză.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: