spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertObiectiv realizat cu burta goală

    Obiectiv realizat cu burta goală

    Energia s-a salvat de la retrogradare cu două etape înainte de final

    Echipa de handbal Energia este frământată de probleme financiare, jucătorii nefiind plătiţi de cinci luni de zile. Cu toate astea, handbaliştii au strâns rândurile şi au încercat să facă tot posibilul să-şi facă cât mai bine meseria pe care o practică. „Foarte greu de făcut orice. Suntem obosiţi după deplasările foarte lungi, suntem obosiţi psihic”, a comentat antrenorul Sorin Bîrză.

    sport-02-16

    Remiză obţinută cu sudoare

    Însă, Energia şi-a îndeplinit obiectivul intermediar, cel stabilit în urmă cu o lună şi ceva în urmă. Gorjenii s-au salvat de la retrogradare după remiza de pe teren propriu cu HC Vaslui. S-a terminat 25-25, un egal cât o victorie dată fiind situaţia din clasament. Matematic, Energia s-a salvat cu două meciuri înainte de finalul stagiunii. „Au muncit, bravo lor”, a fost mesajul conducerii pentru jucători. Sorin Bîrză este mai ferm şi spune că au fost depăşite multe momente, iar toate problemele financiare nu au făcut altceva decât să întărească familia Energiei. „Vineri a fost o zi în care mai mult ne-am certat între noi şi cu alţii. Nu am făcut mare lucru. Ei s-au convins singuri. Au analizat situaţia, din spirit de colegialitate şi altruism, au preferat să joace, să nu-şi lase colegii într-o anumită situaţie neplăcută, unii să joace, alţii să nu joace. Au vorbit între ei, au luat o decizie bună şi au jucat. Păunică a refuzat să continue aici. Nu pot spune că este îndreptăţit sau nu, el şi le calculează. E foarte probabil să nu fio contat o săptămână. El a luat această hotărâre”, a comentat Bîrză.

    Şi portarul George Şelaru era mulţumit pe jumătate. „Un egal care ne ajută foarte mult pe noi. Egal sau victorie nu conta. E bine că am scăpat de emoţii. Mai avem două meciuri în care o să mergem şi o să jucăm, facem handbal, nu ne batem joc de noi niciodată. Ne-au spus unii că nu avem nevoie de puncte şi de ce ne batem aşa, ne-am bătut aşa meci de meci, problemele ne-au unit. Am scos-o la capăt. Nu e chiar handbal cu burta goală. E dificil, au apărut diferite probleme, dar suntem profesionişti şi ne facem treaba. Sperăm să ne luăm toţi banii care îi avem de luat de aici, mergem mai departe. cine rămâne le doresc tot succesul din lume”, a punctat George Şelaru.

    Sandu Iacob, dezamăgit

    În schimb, fostul jucător al Energiei, actualmente antrenorul celor de la Vaslui, Sandu Iacob plânge pentru echipa lui care va juca turneu de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională. „Mai avem două meciuri, deci 6 puncte puse în joc. Acum două etape eram pe penultimul loc şi am jucat la Ploieşti, atunci ne doream să prindem barajul. Rezultatele ne-au oferit şansa să terminăm pe locul 2, dar eram condiţionaţi să batem aici. Am făcut un meci bun pentru deplasare. Sunt mulţumit de determinarea băieţilor, am avut un început mai puţin bun din punct de vedere al intensităţii, dar pe parcurs am reuşit să conducem meciul. Sunt dezamăgit că am pierdut două puncte. ne pregătim pentru baraj. Energia, o echipă foarte bună, care din cauza problemelor interne a ajuns să joace în play-out. Valoarea jucătorilor o recomanda să joace în play-off. Mi-aş dori continuitate în handbal la Târgu-Jiu, asta înseamnă locuri de muncă în handbal”, a încheiat Sandu Iacob.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: