spot_img
26.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAur olimpic pentru două gorjence

    Aur olimpic pentru două gorjence

    Gorjul este judeţul cu trei echipe de sport de primă ligă. Dar aici nu se face doar fotbal, handbal sau baschet, ci şi atletism, box sau lupte. Ei bine, din Gorj au plecat mai mulţi sportivi valoroşi care legitimaţi la alte cluburi din ţară au scris sau scriu istorie pentru România. Constantina Diţă şi Lidia Şimon la atletism, Florin Mergea la tenis au făcut furori la nivel mondial. Ei bine, mai nou pe tapet au apărut alte două nume, mai necunoscute, dar care fac senzaţie. Este vorba de două junioare, canotoare şi care ieri în China au obţinut medalia de aur la Jocurile Olimpice pentru Tineret. Cristina Popescu, născută în Rovinari şi Denisa Tîlvescu, născută în Târgu-Jiu au fost sportivele care au adus faimă României şi care îşi fac loc în galeria marilor sportivi gorjeni şi români. Cele două sportive au reuşit ieri să câştige proba de 1000 metri la dublu rame fără cârmaci. O super performanţă!

    Au câştigat dramatic

    Ieri dimineaţă, din China a venit informaţia zilei în sportul românesc. Două tinere sportive, Cristina Popescu şi Denisa Tîlvescu, ambele gorjence s-au impus la Olimpiadă câştigând medalia olimpică de aur. Cele două gorjence se antrenează la Orşova şi tot pentru clubul de acolo şi concurează, dar ieri au reprezentat România, Gorjul, Orşova ş.a.m.d. Aşadar, cele două canotoare s-au impus în faţa unor concurente venite din ţări unde acest sport, canotajul este foarte bine susţinut din punct de vedere financiar, şi au dus drapelul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Cu timpul de 3 minute şi 37 secunde şi 32 de sutimi, fetele noastre au devansat minute China cu doar 30 de sutimi de secundă dar şi Canada cu 43 de sutimi de secundă. Adică cu un vârf de ac gorjencele au fost mai rapide decât adversarele lor, şi pentru asta, Cristina Popescu şi Denisa Tîlvescu merită toate laudele.

    Domină topul

    Cele două canotoare sunt obişnuite cu medalii importante obţinute la întreceri importante. Denisa Tîlvescu şi Cristina Popescu sunt duble campioane europene de junioare (2013 şi 2014), campioane mondiale în barcă de 8+1 (2013) şi vicecampioane mondiale la dublu rame (2013). Mai nou, cele două sunt şi campioane olimpice.

    Şi Gheban e la Olimpiadă

    La această întrecere , Gorjul mai are un reprezentant. Este vorba de Mădălin Gheban, atlet legitimat la LPS Târgu-Jiu şi care la rându-i are şanse la medalie în proba de 800 metri. Dar, chiar dacă nu va obţine această medalie râvnită, prin simplul fapt că atletul s-a calificat la Olimpiadă este o performanţă pentru sportul gorjean.

    Punctează pentru alţii

    Din păcate, la nivelul judeţului Gorj nu există o secţie de canotaj, aşa că rezultatul obţinut în China va aduce puncte clubului din Orşova unde sunt legitimate. Cele două gorjence nu pot fi nici recompensate cumva de Direcţia de Sport Gorj pentru că nu concurează pentru vreun club din judeţul nostru. Însă, sunt promisiuni că la nivel local, pentru faptul că sunt la origini din Gorj, sportivele ar putea primi anumite distincţii. Rămâne de văzut până la urmă ce se va întâmpla în cazul celor două sportive.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: