spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăNews AlertPanduri cu griji multe

    Panduri cu griji multe

    Răducan se simte în corzi: „Sunt extrem de îngrijorat”

    Pandurii Târgu-Jiu este o echipă zdruncinată de probleme. Atât de grave sunt problemele de ordin financiar încât doar o infuzie de câteva sute de mii de euro mai poate redresa corabia gorjeană. Problema este că zilele trec, finanţatorii mimează că încearcă să rezolve problemele, dar nimic concret. Nu face nimeni nimic, nici Narcis Răducan, un preşedinte cu venituri consistente la Târgu-Jiu şi care aşteaptă acum ca finanţatorii să scoată echipa la liman. Ieri, Răducan împreună cu Ciprian Florescu şi Aurel Popescu s-au întâlnit cu nişte oameni de afaceri, dar fără a se rezolva ceva concret pe termen scurt. Dacă această echipă va muri, atunci toţi vor fi groparii pandurilor, toţi vor avea o pată mare neagră pe faţă. Toţi, începând de la finanţatori până la preşedinte. La o adică de ce nu a fost atât de iscusit Răducan şi să-l dea pe Hora nu pe 550 de mii de euro, ci pe un milion de euro!? Unde mai pui că un procent din aceşti bani au intrat prin alte buzunare, conturi. O fi corect aşa!? Potrivit contractelor de profesionist, da!

    sport-01-16

    Preşedintele, depăşit de situaţie

    La ultima conferinţă de presă, Narcis Răducan era degajat. S-a arătat preocupat de soarta clubului, însă situaţia din acest moment pare să-l depăşească. E clar că el nu poate să atragă de undeva o sumă de bani consistentă, aşa că aşteaptă ca alţii să bage mâinile în buzunare şi să vireze sute de mii de euro în conturile pandurilor. „Nu s-a găsit nicio soluţie. Sunt extrem de îngrijorat. Am contact permanent cu membrii asociaţi, ne întâlnim zilnic, încercăm să găsim soluţii şi sper să se găsească”, spune Narcis Răducan. Şeful pandurilor spune că echipa îşi face datoria pe teren, acum şi cei care sunt membrii asociaţi ai clubului trebuie să găsească soluţii. „Aceste rezultate pun o presiune pozitivă asupra celor care trebuie să decidă. Atâta timp cât ne încăpăţânăm să rămânem între primele echipe indiferent de situaţie înseamnă că avem valoare şi merităm atenţia cuvenită”, a mai spus Răducan. Dar de unde bani dacă nu sunt? Greu de crezut că vreun membru asociat are bani lichizi dar nu vrea să-i vireze în conturile pandurilor, însă poate cineva se va găsi să bage o infuzie de câteva sute de mii de euro care să relaxeze cumva atmosfera la club. Dar cine să vină cu bani şi să-i ofere echipei? Chiar dacă fondul de salarii s-ar fi redus de la 160 de mii de euro lunar la 100 de mii de euro, tot nu este de ajuns ca situaţia să fie salvată. Pandurii nu are lichidităţi, şi chiar dacă unora li s-au redus salariile pe la club, alţii au contractele beton armat şi nu pot fi modificate. La o adică, finanţatorii ar trebui să pună serios piciorul în prag, să se implice total şi să taie, să spânzure, dar să salveze clubul!

    Reacţia lui Răducan

    Iar problemele de la club sunt reale. Angajaţii nu ştiu când o să-şi mai ia următorul salariu, în timp ce jucătorii şi-au încasat primele pe ultima perioadă. Bineînţeles că de prime a avut parte şi şeful pandurilor, un oficial care este de aflat ce restanţe financiare are de primit. Oricum, Răducan a dorit să dea replica lui Basarab Panduru şi Constantin Zotta, cei doi comentând la Dolce Sport faptul că la Târgu-Jiu este o diversiune şi că această echipă nu ar avea probleme cu banii. „Am văzut un comentariu la Dolce Sport din partea a doi oameni de sport, Panduru şi Zotta care lăsau impresia că este o strategie a noastră şi că nu avem probleme. La prima vedere chiar a fost un compliment, că am reuşit să mobilizăm jucătorii, însă situaţia stă astfel. Că s-au dat bonusuri, tot timpul s-a întâmplat asta. Valoarea unui contract a unui jucător este structurat pe salariu de bază, bonusuri de performanţă sau pe alte chestii, bilet de avion sau chirii. În condiţiile în care nu plăteşti unul din aceste lucruri, jucătorul poate deveni liber, poate merge la comisii. Primele sunt incluse în contract. Am dorit să ţinem jucătorii concentraţi, aşa că în fiecare lună au luat câte ceva din aceste prime. Nu ştiu dacă este cea mai bună decizie, dar îi ţinem pe jucători concentraţi. De asta am plătit bonusurile”, a comentat Narcis Răducan. Şeful pandurilor a fost contestat şi anul trecut pentru această strategie, poate unică în fotbalul românesc în care primele se dau înaintea salariilor. Oricum, Răducan spune că el a făcut totul cu avizul membrilor asociaţi, aşa că toată lumea este părtaşă la această startegie… La finalul comentariului său, Răducan a dorit să fie şi ironic. „Îmi cer scuze că am convins jucători buni pe jumătate cât aveau alţi jucători anul trecut. Nimeni nu este păcălit, toată lumea care este aici cunoaşte situaţia”, a încheiat Răducan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: