spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPanduri cu noroc bun!?

    Panduri cu noroc bun!?

    Gorjenii au de ce să se teamă: Levadia Tallinn e obişnuită cu meciuri tari

    A fost nevoie de 50 de ani pentru ca echipa reprezentativă a Gorjului, Pandurii să ajungă în cupele europene. O viaţă de om pentru cel puţin două meciuri. O perioadă lungă pentru ceva scurt. Totuşi, oficialii de la Pandurii speră să nu fie o apariţie meteoritică prin Europa, şi chiar de la debut să se acumuleze ceva puncte. Gorjenii au aflat ieri că vor da peste câştigătoarea diblei Levadia Tallinn (Estonia) – Bala Town (Ţara Galilor), aşa că Pustai şi compania vor sta cu ochii pe ceea ce se întâmplă chiar şi în primul tur al Europa League. Per ansamblu, Pandurii par a fi avut noroc la tragerea la sorţi, însă orice se poate întâmpla, aşa că oltenii sunt precauţi. „Vrem neapărat calificare”, a strigat Pârvulescu imediat după tragerea la sorţi. „Să spunem că sorţii au fost buni”, a mai venit cu completarea acelaşi oficial.

    Levadia Tallinn viitorul adversar?

    Gorjenii se tem. Eugen Pârvulescu chiar anunţă că vrea calificarea în turul 3 al Europa League. la fel de simplu spune că nu trebuie să fie desconsiderat viitorul adversar. „În primul rând trebuie să respectăm adversarul. Am fost cap de serie, însă asta nu ne asigură direct calificarea mai departe. Mai este mult până la calificare, trebuie să luăm în serios meciurile şi să reuşim să continuăm şirul premierelor. A fost o premieră că a terminat pe locul 2 în Liga 1, a fost o premieră că ne-am calificat în cupele europene, trebuie să facem o premieră şi să trecem mai departe cel puţin un tur. Noi vrem să avem un parcurs cât mai lung, de ce nu să ajungem şi în grupele Europa League. Dar, trebuie să fim cumpătaţi, repet, calificarea se va tranşa pe teren în dublă manşă”, a comentat Pârvulescu. Iar adversara se va alege dintre Levadia Tallin şi Bala Town. Favorită este Levadia Tallin, o echipă care a câştigat patru trofee în Estonia, o echipă care a fost înfiinţată în 1998 şi care poate fi un adversar greu pentru olteni. „Prefer să jucăm cu galezii, dar cred că vom da peste Levadia Tallin. Mi se par mai buni. Vedem”, a completat Pârvulescu. Acesta nu ştie prea multe despre cele două echipe, dar spune că în cel mai scurt timp va afla totul. „Suntem în premieră în Europa, nu trebuie să fim timoraţi, va fi trac, dara sta este. Trebuie să fim pregătiţi, să ştim ce ne aşteaptă. De aceea am decis să mergem la meciul retur din turul 1, la Tallinn să vedem ce vom avea în faţă. Dar chiar dacă acum nu ştim nimic despre adversari, fiţi siguri că în cel mai scurt timp vom fi puşi la curent cu totul”, a mai spus Pârvulescu.

    Turul e la Târgu-Jiu

    Prima manşă din turul 2 al Europa League se va juca la Târgu-Jiu. Acesta pare a fi un dezavantaj pentru gorjeni care trebuie să tranşeze cel mai probabil calificarea în deplasare. „Asta este. Jucăm acasă şi cu asta basta. Spectatorii noştri merită un meci de Europa League. Merită şi o victorie dar şi o calificare mai departe. Suntem condamnaţi la calificare”, a mai spus Pârvulescu. Meciul tur se va juca pe 18 iulie, iar returul o săptămână mai târziu pe 24 iulie în deplasare. Cel mai probabil la Tallinn.

    „Va fi foarte greu pentru noi. Estonienii par să fie favoriţi la calificare din turul I şi ar putea juca împotriva noastră. Dar mi-e teamă de impactul cu Europa League dar trebuie să ne păstrăm cadenţa şi în Liga 1. Impactul participării în Europa League va fi foarte puternic. Ar fi bine să avem un parcurs european cât mai lung”, Cristi Pustai, antrenorul Pandurilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: